"Blitzkrieg 3", pregled, sistemske zahteve, Goljufije

Takoj po objavi je igra "Blitzkrieg 3" pritegnila veliko pozornosti mnogih oboževalcev prejšnjih dveh strategij. Kaj ni presenetljivo - začetek serije je bil pravi preboj v domačem ustvarjanju strategij, drugi del pa je odlično utrdil rezultat. Zato ni presenetljivo, da bi si veliko ljudi želelo prebrati recenzijo "Blitzkrieg 3".

Malo ozadja

Prva strategija v realnem času v tej seriji - legendarni "Blitzkrieg" je zadel tudi najbolj zahtevne igralce takoj po izdaji. Kaj naj rečem - za leto 2003 je bila to zelo zanimiva igra, ne samo na ruskem trgu, ampak tudi na svetu. Velika grafika, dobra II, veliko kampanj, sposobnost igranja za različne države - res je všeč.


Drugi del je izšel v dveh letih - leta 2005. Prav tako ni razočarala ljubiteljev strategij. Vse prednosti, ki so bile v prvem delu, so shranjene in dodane veliko novih, vendar vse ugotovljene pomanjkljivosti in napake skrbno odstraniti. Nič čudnega ni v tem, da so igralci pričakovali predčasno izpustitev in tretji del. Na žalost so morali čakati 12 let. Da, končni del strateške trilogije je izšel šele leta 2017. Je bila zadovoljna ali razočarana nad navijači? Seveda, na prvem mestu je povzročil noro navdušenje. Nekateri pa so ostali nezadovoljni. O tem - malo kasneje.

Izberite svojo stran

Ko začnete pisati pregled Blitzkrieg 3, ne morete reči o glavni zgodbi. Izbira igralca je danatri že znane države: ZSSR, tretji rajh in Združene države. Vsaka od njih ima na stotine enotnih bojnih enot, od lahke pehote in tehnologije, ki se konča s tanki in letalsko podporo. Seveda je to postalo velik plus in razvil uspeh, ki je uspel doseči prejšnje dele.


Toda na tej "Lightning War" se ni izčrpala. Vsaka stran konflikta je imela svojega glavnega poveljnika. Pred začetkom misije morate izbrati pravo. Kako? Toda to je veliko vprašanje. Navsezadnje ima vsak general določene prednosti. Na primer, ena poveča značilnosti pehote, druga pa raje tanke. Zato ni vedno mogoče narediti prave odločitve - pogosto morate najprej začeti misijo, ko ste se ukvarjali z njenimi posebnostmi. Vsaka država ima svojo kampanjo, ki jo sestavlja več deset misij. Sovjetstvo se začne z junaško in izjemno krvavo obrambo leta 1941 na meji Luzona. Igrati za Nemce, obstaja možnost, da gredo skozi vse faze vojne, začenši z zajetjem Poljske. No, če želite vladati Američanom, se bo kampanja začela z bitkami z Japonci na otokih v Tihem oceanu. Misije so samo veliko. Tukaj ima igralec priložnost obiskati bojišča, kjer je bila odločena zgodovina celega sveta, in sodelovati v drobnih bitkah, o katerih pozna le nekaj vojaških zgodovinarjev. Zaradi tega je igra postala tako živahna in globalna.

Kaj je zadovoljilo igralce

Pri pripravi pregleda Blitzkrieg 3 bi najprej rada opisala glavne prednosti.
Ena izmed najbolj opaznih je bila sposobnost, da se igra sama in na spletu, da bi se borila proti drugim igralcem - tako sama kot v koaliciji z drugimi ljubitelji strategije. Igra je res dobro premišljena. Tudi ob najlažji težavi bo Blitzkrieg 3 trajal več deset ur. Vsaka misija se začne z nizom vojakov. Da, moštva se ne oblikujejo samodejno, kot v prejšnjih igrah serije - ta odgovornost je na igralcu. In tukaj morate ohraniti ravnotežje. Dvigni cisterne - drži se minskih polj in ostani praznih rok. Prednost pehote - udarili boste nekaj pik in zaman postavili celotno moštvo. Tudi vojake je bilo mogoče zapustiti iz rezerve. Vendar so zelo omejeni, zato jih je treba uporabljati pametno, skrbno pretehtati situacijo, možne scenarije razvoja.
Seveda je Boris postal glavni preboj. Prav to ime je dobilo umetno inteligenco, sposobno samoizobraževanja. Po mnenju mnogih strokovnjakov je program postal eden najbolj izpopolnjenih v letu 2017. Prva bitka Boris lahko "možganov" celo neizkušen igralec. V tretji zmagi bo zmaga veliko težja. Toda v peti pootti bo imel celo strateg, ki je opravil na desetine najtežjih iger. Dejstvo je, da umetna inteligenca upošteva svoje napake, preučuje prednosti in slabosti sovražnika, ugotavlja pomanjkljivosti v svojih odločitvah in gradi svojo strategijo, ki izhaja iz nje. Že zahvaljujoč tej igri je "Blitzkrieg 3" pridobil mesto v zlatem skladu ruskih in svetovnih vojaških strategij.

Ne

Vendar pa je težko ustvariti idealno igro, še posebej danes, ko imajo vsi igralci in kritiki svoje želje in ideje o pravi strategiji.
Na primer, mnogi igralci so rekli, da je tokrat "Lightning War" postala popolnoma drugačna od tistega, kar je bila nekoč. Vzdušje se je precej spremenilo, saj sta prva dva dela, skupaj s številnimi dodatki, za to ljubila številne oboževalce. Nekateri tudi ugotavljajo, da je vstopni prag precej višji. Neizkušen strateg za obvladovanje vseh razlik v upravljanju bo precej težak. Dobro poznavanje prejšnjih iger pogosto ne poenostavlja razvojnega procesa, ampak ga bolj zaplete.

Sistemske zahteve

Seveda ne morete govoriti o igri in ne omenjati, kateri računalnik potrebujete, da boste lahko v celoti uživali v njegovi lepoti. Torej, kateri sistem ima sistemske zahteve "Blitzkrieg 3"? Začnimo z operacijskim sistemom - tukaj ne bodo primerni samo 64-bitne različice operacijskega sistema Windows, začenši s 7 in več, ampak tudi XP, ki ga imajo mnogi igralci kot v preteklosti. Glavna stvar je, da je bil SP3 nameščen. Procesor ne potrebuje najmočnejših - dovolj dveh jeder na 266 GHz. Obstaja tudi 2 GB RAM-a. In grafična kartica bo ustrezala skoraj vsem - kot je Nvidia GeForce GT 240 Radeon HD 6570 ali zmogljivejša. Zato lahko z razsodbo z gotovostjo rečemo - tudi lastniki odkrito šibkih računalnikov lahko uživajo to strategijo.

Zaključek

To je konec članka. Ko ste prebrali kompilacijo Blitzkrieg 3, ste spoznali njene glavne prednosti in slabosti, inhkrati je naredila majhen izlet v zgodovino - tako vojaško kot ustvarjanje iger. Upajmo, da vam bo ta odlična strategija prinesla veliko lepih ur.

Sorodne publikacije