Kaj STFU pomeni v računalniških igrah

Svet računalniških iger je poln lastnega vzdušja, igralci začetniki pa jih je težko razumeti ne samo v sami igri, ampak tudi v dejstvu, da pišejo drugim igralcem. Z nekaj besedami lahko še vedno razvrstite. Toda kako prepoznati okrajšave, kratice in razumeti, kaj STFU pomeni - je eno najpogosteje uporabljenih sporočil v klepetalnicah? Začetnik in izkušen igralec lahko postane destinacija.

Kako se je vse začelo

V spletnih igrah formatov uporabniki nenehno komunicirajo med seboj in poskušajo čim bolj zmanjšati obseg stavkov, ki nosijo največji pomen. To je potrebno, da se igralec dolgo ne raztresuje od procesa igre. Da, in poleg tega v bitki ni časa za dolgo lirsko korespondenco. Sčasoma so velike fraze postale le nekaj pisem, ki jih izkušeni uporabniki zlahka razumejo. Toda kako novinec potem razume, kaj STFU pomeni?

Razčlenitve

Utihni vstran - tako kot angleška kratica STFU, kar pomeni "zapri usta", samo v zelo nesramni obliki. Sam izraz je obscen izraz in je blokiran v večini spletnih iger in igralnih forumih. Zato so igralci začeli izumljati svoj sleng, rezati besede ali spreminjati črke na mestih. Nekaj ​​časa jim je bilo dovoljeno pisati veliko moderatorjev forumov in iger, vendar so sčasoma začeli zakrivati ​​"nove zvezdice" ali celo popolnoma blokirati igralce, ki uporabljajo to besedo.

Matematika je prepovedana

Treba je omeniti, da so matere vInternet je prepovedan samo na ozemlju. Mnogi uporabniki izgubijo svoje račune zaradi lastnih besed. Nato so se začeli zatekati k pomoči matere drugih jezikov, vendar so se sčasoma tudi blokirali. Potem so se ruski igralci odločili, da bodo besede zmanjšali enako kot njihovi tuji vojaški zavezniki. Razumeli, kaj je STFU pomenilo, so to kratico uvedli v svoj sleng. Mimogrede, v Evropi in Ameriki se šteje, da ni mogoče nadzorovati osebnega prostora uporabnikov interneta, uporaba zlonamernih okrajšav, ki so potrebne le za udobje.

Zmanjšanje računalniških iger

Vsaka igra ima ne le svoj lastni korporativni slog, ampak tudi svoj edinstveni sleng. Na primer, GTA igralec verjetno ne dešifrira izraza "na dolžini slona", ki ga bo CS zlahka razumel: GO (mapa dust_2 je ostrostrelca AVP na najdaljšem odseku). Iz tega je mogoče sklepati popolnoma logično vprašanje - kaj STFU pomeni v "COP: GO"?
Kljub dejstvu, da pomen besed v igrivosti ima različne pomene, se v tej igri takšna kratica prevede na enak način. Ali je odvisno od intonacije, stopnja nevljudnosti samega izraza lahko povečala ali zmanjšala. In kaj potem STFU pomeni v Doti? Ne glede na to, kako čudno se sliši, pa razlika med jebačem ni posebej slang obeh iger, vendar obstajajo različna ruska imena, na primer slab igralec. V "Doti" je "rak", v "COP: GO" - "Nub". Toda na ameriških strežnikih je beseda "nob" primerna za vsako igro.

Slang v preteklosti

Pred tremi petimi leti je bila igraslang je uporabljalo omejeno število uporabnikov. Njihov govorni jezik v igri ni bil toliko skrajšan. Z razvojem iger za več igralcev so taki kosi postajali vse bolj podobni igralcem. Pomislite na nova imena same igre, večinoma pa igralci radi odstranijo črke iz besed.
Na primer, igralci, ki se odločijo opozoriti na nevarnost v središču zemljevida, pravijo nekaj podobnega "agromidu", kar pomeni agresijo na sredini. Približno agresivna novice agrounab je prav tako izrazit. V spletnih igrah najbolj izkušeni igralci iger ne marajo agronobov, saj raje ukradejo vse predmete iz iger veteranov, namesto da se ukvarjajo in združujejo. Zlobni novinci pogosto dobijo sporočilo "zapri usta nafig", kar pomeni STFU (v angleščini).

Sorodne publikacije