Chevrolet-Cobalt: pregledi, pregledi in tehnične specifikacije

Chevrolet-Cobalt je srednje veliko vozilo ameriškega podjetja Chevrolet od leta 2004. V letu 2011 se je začela proizvodnja druge različice modela. Avto je opremljen s pogonom na sprednji kolesi, različica s polnim pogonom še ni bila izdana. V Moskvi leta 2011 je bila predstavljena druga generacija "Chevrolet Cobalt", katere pregledi so večinoma pozitivni.

Kratek opis

Avto je bil opremljen z avtomatskim in mehanskim prenosom. Mnenja o "Chevrolet-Cobaltu" z avtomatom niso povsem pozitivna, kar ne pomeni mehanskega menjalnika. Zahvaljujoč visoki zračnosti cestišča se je izkazalo, da je vozilo primerno za vožnjo po ruskih cestah, zaradi česar je postal priljubljen v Rusiji.


Avtomobil se je dve generaciji dramatično spremenil tako zunaj kot znotraj. Notranjost modela se je izkazala za zelo privlačno in funkcionalno, a več o njej spodaj.

Tehnične značilnosti

Avto je opremljen z bencinskimi in dizelskimi motorji. V osnovni modifikaciji je model opremljen z 2,2-litrskim motorjem s kapaciteto 140 konjskih moči. SUV ima oznako SS in je opremljen z motorjem 2,2 litra in 170 konjskimi močmi. Dve različici s tem motorjem sta opremljeni s petstopenjskim ročnim in avtomatskim štiristopenjskim menjalnikom. Sodeč po ocenah "Chevrolet-Cobalt", lahko rečemo, da ima avto dovolj prostora za udobno vožnjo. VStandardna oprema vključuje štiri zračne blazine, klimatsko napravo ali klimatsko napravo (odvisno od celotnega sklopa), antifag žaromete (zadaj in spredaj), krovni računalnik, grelec sedeža in dopolnilni komplet - usnjeno notranjo opremo.

General Motors danes izdeluje nov model SS z 2-litrskim motorjem s 260 konjskimi močmi, ki bo opremljen s petstopenjskim ročnim menjalnikom. Iz tovarne je avto opremljen z 18-palčnimi aluminijastimi diski.

Pregled avtomobila

Druga generacija avtomobila se močno razlikuje od prve. Višina, širina in dolžina so se spremenili na bolje - tako rekoč recenzije o "Chevrolet-Cobalt". Avto je na voljo tako v karoseriji kot tudi v karoseriji limuzine, ki je najbolj priljubljena. Coupe design je bil vzet iz najbolj priljubljenega športnega avtomobila v ZDA "Chevrolet Corvette". Po restiliranju se je izkazalo, da je model bolj dinamičen in privlačen. Verzija limuzine je na voljo v štirih kompletih, vključno s športom. Sodeč po ocenah, je "Chevrolet-Cobalt" prejel novo izboljšano vzmetenje, nove blažilnike in vzmeti. Stabilizatorji prečne stabilnosti so prav tako igrali vlogo pri zagotavljanju udobja s povečanjem premera. Novi zavorni diski so se povečali tudi v premeru, zavore so zamenjali z diski. Kar se tiče salona, ​​je v avtomobilu zadnje generacije postal bolj funkcionalen, kar ne moremo reči o prvem. Tako kot pri vseh sodobnih avtomobilih je Chevrolet-Cobalt prejel velik zaslon na dotik,Vgrajena centralna konzola, tako da so skoraj vse funkcije, razen klimatske naprave, prenesene v računalnik.
Instrumentna plošča je opremljena z velikim zaslonom, ki prikazuje vse potrebne informacije (razen tahometra). Kontrole na volanu so postale bolj funkcionalne, dodani so gumbi za preklapljanje med posnetki, radijske postaje, klicanje in prilagajanje glasnosti.

Pripombe lastnikov Chevrolet-Cobalta

Avtomobil, ki je namenjen za uporabo na ruskih cestah, mora izpolnjevati določene zahteve, na primer, da imajo visoka svetila in bencinski motor za delovanje na mestih z minus temperaturo. Iz objektivnih lastnosti avtomobila je mogoče razlikovati med naslednjimi:
 • resnično visokim odmikom, ki omogoča avtomobilu, da potuje skozi majhne robnike;
 • V kabini so 4 podstavka, računalnik na vozilu, klimatska naprava in še veliko več;
 • velik in prostoren salon, ki omogoča prevoz do petih potnikov brez kakršnih koli nevšečnosti;
 • praktična odsotnost analogov v tej cenovni kategoriji;
 • štiristopenjski avtomatski menjalnik.
 • Po ocenah "Chevrolet-Cobalt" so motorji moč avtomobila ne zato, ker imajo veliko moč, ampak zaradi svoje zanesljivosti. Brez resne okvare lahko avto potuje do 500.000 kilometrov. Iz minusov lahko razločimo poceni plastiko v notranjosti, ki se vsakič dotakne. Izolacija hrupa sploh ni, zaradi česar je vožnja noteravtomobili niso povsem udobni. Pomanjkanje naslonov za roke tako na sprednjih sedežih kot na zadnji vrsti prinaša tudi nekaj neprijetnosti. Prtljažnik avtomobila je majhen, vendar je za take velikosti precej prostoren.

  Sklep

  V svoji cenovni kategoriji obstaja več analogov za ta avto. Ob upoštevanju dejstva, da je "Chevrolet-Cobalt" ekonomičen, privlačen in zmogljiv model, je število analogov popolnoma zmanjšano. Dobra možnost za ljubitelje hitrosti je različica SS.

  Sorodne publikacije