Zakaj tiskalnik natisne črni list? Vzroki in pravna sredstva

"Zakaj tiskalnik natisne črni list?" - To vprašanje postavljajo mnogi, ki so želeli natisniti nekaj informacij, ampak so prejeli izhodno črno ploščo. Zakaj se to dogaja? Zakaj so včasih večnamenske naprave in tiskalniki nori in začenjajo tiskati črne kvadrate Maleviča? Dejstvo je, da so razlogi, zakaj se to lahko zgodi, veliko, od nepravilno pobranega papirja do konca z napako v tiskalni glavi naprave. V današnji zgodbi bomo govorili o vseh pogostih vzrokih izsiljevanja in delili korake za odpravljanje težav.

Celoten primer v papirju

Prvi razlog, zakaj tiskalnik natisne črni list, je nepravilno izbran papir za tiskanje. Da, morda se sliši čudno, toda papir ima zelo pomembno vlogo za vsak tiskalnik. V tem primeru se črni list pojavlja na tistih tiskalnikih, v katere je vstavljen papir za faksiranje. Dejstvo je, da se papir, ki se uporablja za fakse, ko se segreje, začne črniti in, kot veste, je tiskalnik težji pri tiskanju, zato je težava.


Potrebno je preveriti stike

Naslednji razlog, zakaj tiskalnik natisne črni list, je slab stik na napajalni kartuši ali težave z vzmetnim kontaktom. Občasno je treba preveriti, ali so kontakti na kartuši zamašeni, saj je kot prašni del v notranjosti tiskalnika - to je pogost pojav. Vendar pa tudi ni potrebno, da ga odstranite in vstavite prepogostokartuše, ker lahko to povzroči težave z vzmetnim kontaktom.
Dejstvo je, da če pogosto odstranite in vstavite kartušo nazaj v tiskalnik, se lahko elastični kontakt izkaže za 30-40 stopinj ali se popolnoma upogne. V tem primeru se stik ne bo mogel vrniti v prvotni položaj, zaradi česar bo tiskalnik na izhodu začel proizvajati popolnoma črne liste.


V tem primeru lahko stanje popravite sami ali pa se obrnete na servisni center, kjer so popravljeni tiskalniki.

Težave s fotokonduktorjem

Drug zelo pogost razlog, zakaj tiskalnik natisne črni list, je problem s fotoprevodnikom ali fotovoltaiko, kot se imenuje. Za tiste, ki ne vedo, je boben zelo pomemben del vsakega tiskalnika, ker je na njem prenesena vsa informacija iz računalnika za nadaljnje tiskanje. Fotografiranje je preveč občutljivo na svetlobo, zato se vsa dela, povezana z zamenjavo ali zamenjavo tonerja, izvajajo v temni sobi, tako da se ne prižge.
Če vsa svetloba pride na boben, potem to ni vredno. Ko boste poskusili natisniti nekaj, bo tiskalnik natisnil črni list. Tukaj je odgovor na vprašanje, zakaj tiskalnik natisne popolnoma črni list. Kaj storiti v primeru žarnic? V tem primeru izbira ni bogata. Prva možnost je, da kupite novo fotografsko knjigo, ker vam bodo popravila stala nor denar, kar je popolnoma neprimerno. Druga možnost je počakati nekaj časa, saj so bili primeri, ko je bil osvetljen sam sloj obnovljenzačetno stanje. Upajmo, da se seveda ne splača, toda za to možnost je očitno potrebno.

Bolje je, da na kartušah ne prihranite denarja.

Ta težava velja za skoraj vse proizvajalce tiskalnikov, vendar v veliki meri za Canon in HP. Zakaj tiskalnik natisne črne sezname na napravah teh proizvajalcev? Vse je preprosto - gre za kartušo slabe kakovosti. Ko konča barva ali toner, uporabnik odide v trgovino in kupi nove materiale, vendar praviloma niso originalni, ker so dragi in cenejši.
Zaradi tega sta tesnost in kakovost vložka veliko nižja. Toner ali barva na takšnih kartušah lahko pade na papir in povzroči, da se razmaže, izhod pa bo črni list. Čez nekaj časa je tiskanje normalno, če pa se to ne zgodi, boste morali zamenjati kartušo.

Broken printer

In zadnji razlog, zakaj tiskalnik tiska črne liste (laserski ali brizgalni, ni pomemben), je okvara same naprave. To je tudi precej razširjen pojav, zlasti na poceni ali starih napravah, ki že dolgo delajo in natisnejo več kot sto listov. Glavni razlogi so v tiskarskih elementih, ne pa v dejstvu. Vse, kar je mogoče svetovati storiti v tej situaciji -, da bi tiskalnik za popravilo, tako da je mojstri izvedla diagnozo in dejal, da je zlomil in koliko bo strošek popravila. Če je strošek visok, potem bo lažje kupiti nov tiskalnik kot popraviti starega.

Sorodne publikacije