Chevrolet Equinox: pregled, funkcije, pregledi

Chevrolet Equinox - crossover ameriškega avtomobilskega velikana, ki traja od leta 2004 do danes. Avto je zelo priljubljen med vozniki, saj po svoji ceni nudi odlično zanesljivost, dobro servisiranje, visoko stopnjo udobja in varnosti ter tudi dobre tehnične lastnosti. Trenutno se sprosti tretja generacija SUV, ki se bo dejansko nadaljevala danes.

Zgodovina modela

Chevrolet Equinox je bil prvič predstavljen leta 2003 v eni od salonov avtomobilov v Detroitu. Model je takoj pritegnil pozornost, saj se je bistveno razlikoval od večine konkurentov, značilnosti pa so bile zelo privlačne. Leta 2004 je Chevrolet začel množično izdelovati crossover dobesedno po vsem svetu, vendar pod različnimi blagovnimi znamkami. V nekaterih državah je bil SUV prodan kot Buick, nekje drugje kot Pontiac, Suzuki, Opel in celo Saturn. V Rusiji in CIS, je bil model prodan samo pod "krilo" Chevrolet.


Sprostitev prve generacije je trajala do leta 2009, v tem obdobju pa je bila v mnogih državah crossover priznan kot eden najboljših avtomobilov v svojem razredu, kar je dejansko pozitivno vplivalo na njegovo nadaljnjo usodo. Že leta 2008 je bil na svetu uvedena druga generacija Equinoxa, leta 2009 pa se je začela njegova množična proizvodnja. Novost se je bistveno razlikovala od predhodnika in ne le videza, temveč tudi posodobljenih motorjev, podvozja, menjalnika itd. Poleg tehničnega dela so spremembe vplivale tudi na varnost, pa tudi na varnost.notranjost sama, ki je postala še bolj prostorna in udobna.
Leta 2013 je bil model nadgradnje nadgrajen in posodobljeni Chevrolet Equinox je prejel 36-litrski motor, sistem Siri Eyes Free, ki je ohranil povezavo z Appleovim asistentom za glas, pa tudi nekaj nadgrajenih videzov. V letu 2017 je proizvodnja druge generacije prenehala, na transportnih trakovih pa se je pojavila križanka tretje generacije, ki se trenutno prodaja. Model se ni bistveno spremenil v primerjavi z verzijo restilinga, vendar je kljub temu nekoliko posodobil videz, notranji in tehnični del.

Videz

Zunaj je SUV videti zelo privlačen. Chevrolet Equinox je videti precej agresiven. "Žarometi so ozki, z LED dnevnimi lučmi in optiko z več objektivi. Rešetka hladilnika je dovolj velika, da je v obliki črke V in kromirana. kratek previs in nekakšen športni zamah od spodaj, ima tudi ne preširok dovod zraka, za katerim je viden radiator, in meglenke, ki se nahajajo na robovih v nišah
.
Za crossoverjem ni manj zanimivo. Takoj je treba omeniti velika vrata prtljažnika, v katerih je vrh spojler z zamaškom, ki ločuje luči. Mimogrede, glede luči. Tudi oni, kot v primeru s sprednjim delom, niso preširoki, opremljeni z LED diodami in imajo precej izvirno zasnovo, ki je podobna »zviti in nespodobnemu videzu«. Prav tako je treba omeniti tipično obliko hrbtadeli, ki jih poudarjajo ne le jasne črte in obrazi, ampak tudi tovarniške oblike. Okrog zadnjega odbijača je obešanje majhno, odbijač ima plastično dno, ki je prekrito s pokrovom in kromiran kot ornament.
Pri ocenjevanju crossover v smislu oblikovanja je zelo lep in bo zagotovo izstopal med celotnim pretokom avtomobilov, zlasti v svetlih barvah.

Značilnosti Chevrolet Equinoxa

Čas je, da preidemo na značilnosti crossoverja. Pri tem je treba paziti na naslednje točke: motor, menjalnik, podvozje in vzmetenje. Oglejmo si vsako od teh možnosti podrobneje.

Motorji in menjalnik

Začenši z motorji, obstaja kar tri ali dva bencina in eno dizelsko gorivo. Dizelska enota ima prostornino 16 litrov in zmogljivost 137 KM. Sto SUV s podatki motorja se pospeši za približno +/- 92 sekund. Največja hitrost je omejena na 210 km /h, poraba goriva je zelo dobra - skoraj 6 litrov ob avtocesti in približno 9 v mestnem načinu. Prva bencinska enota ima kapaciteto 170 "konjev" in prostornino 15 litrov. Pospešek na stotine ga vzame skoraj 10 sekund, in še natančneje, potem 98 sekund. Največja hitrost je 210 km /h, poraba goriva v mestu je okoli 10 litrov, zunaj pa 75. No, drugi bencinski motor z 2 litri ima zmogljivost -252 kW, kar mu omogoča, da pospeši crossover na 100 km /h. 66 sekund Največja hitrost doseže oznako 220 km /h Poraba goriva v mestnem ciklu je 108 l, pri vožnji po avtocesti 85.

Vsak motor v paru je samodejenmenjalnik z ročnim preklapljanjem. Število hitrosti se spreminja - v dizelskem motorju in mlajšem bencinskem motorju 6 stopinj, vendar v "kopeck" naprednejši in izboljšani za 9.

Tekalni mehanizem in vzmetenje

V nadaljevanju tehničnih lastnosti Chevrolet Equinox bomo prešli na podvozje in vzmetenje. Vrsta avtomobila je polna, kot pravi crossover in SUV. Cestni odmik je 20 cm, kar na splošno ni slabo, vendar za to offroad ali off-road ne ustreza. Kar zadeva vzmetenje, je neodvisno vzmetno vzmetenje z McPhersonovimi regali spredaj, in neodvisno, vzmetno večnamensko vzmetenje je prišlo nazaj, da bi zamenjalo torzijski nosilec. Kar zadeva vozne lastnosti, je težko dobiti crossover - res je dobro. Obesek nežno obravnava vse neenakosti cestne površine, vključno z resnimi jamami in udarci. Okretnost na cesti in dinamika sta prav tako precej sprejemljivi, še posebej omembe vredno je dobro pranje avtomobilov.

Pregledi avtomobilov

Pregledi Chevrolet Equinox kažejo, da so vozniki, ki so kupili ta model, zelo zadovoljni s svojo pridobitvijo. Lastniki ugotavljajo relativno majhno porabo goriva, dizajn, udoben in prostoren salon z dobro obdelavo materialov, odlično vzmetenje in dinamiko na cesti, dobre motorje, še posebej različico z 2-litrskim motorjem, odlično prehodnost, visoko zračnost in še veliko več.
Kar se tiče pomanjkljivosti, so tudi oni in jih je mogoče pripisati:
  • neidealni izolaciji hrupa;
  • Slaba mesta LKP;
  • stroški posameznikanadomestni deli in pogoji dobave;
  • nekoliko nezadostna vidljivost.
  • Sicer je to odličen terenski avtomobil, ki ga je mogoče kupiti za relativno malo denarja.

    Sorodne publikacije