Trije načini za ugotovitev, koliko je jedrski procesor v računalniku

Centralni procesor je najpomembnejši del celotnega računalnika, ki izvaja vse računske procese. Pogosto, preden se uporabnik sooča s potrebo, da preveri učinkovitost svojih CPU, vendar ne vsi vedo, kako enostavno je, in zato v tem članku vam bomo dali več odgovorov na vprašanje, kako ugotoviti, koliko jedrski procesor na prenosnem ali namiznem računalniku.

Metoda # 1: Informacije o sistemu

V operacijskem sistemu Windows je privzeto na voljo več načinov, kako ugotoviti, koliko jedra je nameščeno na vašem računalniku. Najlažji in najhitrejši način, da ugotovite, koliko jeder, ki jih vsebuje vaš procesorski model v vašem sistemu, je, da se sklicujete neposredno na lastnosti sistema. To lahko storite na več načinov:


 • Zaženite nadzorno ploščo tako, da v okno Zaženi, ki se odpre po kliku na Win + R., vpišete nadzorni ukaz. V oknu kliknite »Sistem in varnost« in odprite okno »Sistem«.
 • Pokličite meni Start, znotraj katerega morate odpreti kontekstni meni na zavihku »Računalnik« in na predlaganem seznamu dejanj izberite element »Lastnosti«.
 • Druga možnost je, da kliknete PCM (z desno tipko miške kliknite bližnjico My Computer, ki je privzeta nastavitev na namizju in v kontekstnem meniju izberite "Lastnosti".
 • Tako ali drugače morate v meniju "Oglejte si osnovne informacije o računalniku. Tukaj lahko najdete model vašega procesorja,če pogledate element "Sistem" in podpostavko "Procesor". Nato lahko kopirate vrstico z imenom CPU in jo vnesete v katerokoli priročno storitev iskanja za vas na internetu, kjer lahko preprosto določite točno število jeder, ki jih vsebuje vaš procesor.


  Metoda št. 2: Task Manager

  Naslednji način, da ugotovite, koliko je jedrski procesor v računalniku, je, da pokličete Windows-standardno orodje - Task Manager, ki je, kot v prejšnjem V tem primeru je mogoče klicati na različne načine:
 • Najvarčnejša možnost. Odprite pripomoček za izvajanje ukazov. To lahko storite s kombinacijo tipk Win + R. Ko se na zaslonu prikaže okno pripomočka, morate v vrstico vnesti ukaz taskmgr in pritisniti tipko Enter.
 • Enostavna pot. Obstaja še ena metoda, ki je včasih lažja. Vse, kar je potrebno je narediti PCM klik na opravilni vrstici na dnu zaslona in v meniju je možnost "Run Task Manager".
 • Najlažji način. Poleg drugih metod lahko kličete tudi s kombinacijo Ctrl + Shift + Esc. Če hkrati pritisnete dve tipki, boste takoj odprli okno upravitelja opravil.
 • Ko smo prišli do managerja, morate odpreti zavihek "Speed" in prešteti število grafikonov pod "Kronologija nalaganja CPE-ja". Njihovo število in vam bo pokazal, koliko jeder je v vašem procesorju.
  Zdaj veste, kako ugotoviti, koliko je jedrski procesor nameščen na vaši matični plošči.
  Metoda3: CPU-Z
  Uporaba brezplačnega pripomočka za spremljanje sistema ni najlažja, ampak najbolj natančna in uporabna. Z CPU-Z ne boste samo odgovorili na vprašanje, kako ugotoviti, koliko je jedrski procesor zagotovljen na vašem računalniku, temveč več. Zato je v arzenalu tega sistema ta uporabnost izredno koristna. Torej, če želite uporabiti storitve pripomočka, morate prenesti z uradne strani in jo namestiti v računalnik. Po odprtju se takoj odpre aktivni zavihek "CPU", v katerem nas zanimajo le številne vrstice: "Model procesorja" in "Število aktivnih jeder".

  Epilog

  Upamo, da vam je bil članek koristen. In to vam je pomagalo pri odgovarjanju na vprašanja o tem, kako ugotoviti, koliko jedrskega procesorja je nameščenega na vašem računalniku. Obstaja vsaj tri načine za izpolnitev te naloge in tistega, ki ga lahko uporabite za izbiro.

  Sorodne publikacije