Windows Movie Maker: Kako ga uporabljati? Navodila po korakih

Mnogi uporabniki želijo ustvariti celoten video posnetek ali film s svojih fotografij ali videoposnetkov, ki niso slabši od kakovostnih profesionalnih videov. Za to ni potrebno uporabljati naprednih programov, ki se uporabljajo pri snemanju filmov ali posnetkov. Uporabite samo za Windows Movie Maker. Kako uporabljati ta program, bomo preučili v spodnjem članku. Takoj upoštevajte, da je ta pripomoček vključen v vse različice operacijskih sistemov Windows, razen za osmo in deseto spremembo. Če torej uporabljate aplikacijo posebej v teh okoljih, jo morate najprej prenesti in namestiti v računalnik.


Kaj pa Movie Maker?

Kot vgrajeni sistem ali dodatno nameščeno aplikacijo je Movie Maker najpreprostejši urejevalnik, ki celo osebi, ki je daleč od ustvarjanja posnetkov in filmov, omogoči, da v nekaj minutah naredi majhen videoposnetek izmeničnih fotografij in slik, posnetih na fotoaparatu z avdio prekrivnim zvokom. skladbe in vizualne učinke.
Seveda profesionalno urejanje ni vprašanje. Vendar to običajno ne zahteva redni uporabnik. Vendar pa je Windows Movie Maker enostaven za uporabo. Program za to in izračunan.

Prvo poznavanje vmesnika

Torej, pred nami, Windows Movie Maker. Kako uporabljati to aplikacijo, bomo razmislili na podlagi njene različice 2.6. Pomembno je vedeti, kaj je vključeno v standardni paket Windows 7 ali XP.
Preden se lotite neposredne študije vprašanja - kako uporabljati Windows Movie Maker 2.6, bi morali raziskati njegov vmesnik. Tu je nekaj osnovnih elementov:
 • glavna plošča z razdelki menija;
 • področje nalog in operativnih odsekov;
 • Obseg žigosanja in čas;
 • okno vsebine elementov, ki so vstavljeni v video);
 • okno za predogled končnega videa.
  Glavne značilnosti in začetne nastavitve programa
  Med sredstvi, ki jih ponuja aplikacija, je treba najprej opozoriti, da je mogoče skoraj vse trenutno znane formate (z redkimi izjemami) dodati grafiko, video in avdio z možnostjo sinhronizacije.


  Tukaj je glavno orodje poseben časovni razpored na dnu glavnega okna programa. V opravilni vrstici, ki se nahaja na levi strani, je na voljo večina operacij, ki bodo uporabljene za uvoz vsebine, nalaganje učinkov, dodajanje zvoka, napise itd. Načeloma reševanje težave - kako uporabljati Windows Movie Maker, je meni na vrhu glavne plošče in ga ne odpirajte, ker so vsi večji ukazi, ki predvidevajo eno ali drugo dejanje, vedno pri roki in so v vseh menijih podvojeni (dejansko, kot pri vseh drugih Microsoftovih urednikih). Zdaj pojdite neposredno na postopek ustvarjanja filma.

  Kako uporabljati Windows Movie Maker 2.6: Dodajanje videoposnetkov in grafike

  Najprej morate ustvariti celoten film, zato morate dodati elemente, ki jih želite uporabiti. Prva naloga v opravilni vrsticilahko uporabite uvoz videa ali slike.
  Ko kliknete na vsako povezavo, se odpre navigacijsko polje, kjer lahko dodate želene elemente z izbiro lokacije želenih datotek. Najprej se prikažejo na zgoraj navedenem področju vsebine programa Windows Movie Maker. Kako uporabiti dodane datoteke za nastavitev vrstnega reda njihovega prikaza?
  To naredite tako, da povlečete vsak element na snemalno knjigo (vseh datotek ne morete takoj povleči, zato jih boste morali dodati enega za drugim na naslednjo tehtnico). Če je potrebno, lahko izbrano naročilo neposredno spremenite na lestvici. V primeru dodajanja videoposnetka, ponovno na lestvici, ga je mogoče urejati in trajati. Če želite na primer skrajšati čas predvajanja, lahko vstavljeni posnetek skrajšate z uporabo točke ločevanja posnetkov. Nato levi klik na okvir, nato se na zaslonu pojavita dve rdeči puščici. Premikanje po različnih smereh lahko poveča ali skrajša trajanje vsakega dela.

  Prekrivanje zvočnega posnetka

  Avdio sledenje se izvaja z natančno enakim načinom uvoza kot pri slikah, vendar je uvoz avdio trenutno izbran. Izbrane zvočne datoteke morajo biti prav tako postavljene na časovni premici.
  Seveda dolžina zvoka in videa morda ne sovpada. Zvok se ureja s skrajšanjem ali zvišanjem trajanja zvoka. Če želite, lahko dodate novo zvočno datoteko na konec prejšnje(trajanje zvoka je prikazano tudi na časovnem traku, vendar to sploh ni glavna stvar. Pravzaprav, če želite narediti resnično privlačen film, morate najprej paziti na to, da je semantična obremenitev slike skladna z glasbeno spremljavo. sproščujoč film z divjimi živalmi z zvočno podlago katere koli "težke" skupine.

  Uporaba učinkov in prehodov

  Torej so prejšnja dejanja končana.Zdaj, da bi film postal privlačnejši in slike se niso dramatično spremenile, trek Možno je vstavljanje prehodov (zamenjava ali pretvorba ene slike v drugo, ko so spremenjene).
  To uporablja niz video posnetkov v meniju posnetkov (včasih je to servisni oddelek) na glavni plošči.
  Nato, na primer, o uporabi Movie Makerja za Windows 7, na primer, ne morete zaobiti dodajanja posebnih učinkov, uporaba katerih končni video samo zmaga. V ta namen uporabite ustrezno vrstico v opravilni vrstici. Izbrani učinki, spet, samo povlecite do želenega okvira na lestvici. V tem primeru lahko uporabite svoj učinek za vsak okvir (ali za lomljene dele glavnega uvoženega elementa).

  Dodajanje naslovov

  Končno lahko po želji dodate naslove in naslove. Mnogi uporabniki želijo podpisati svoje posnetke ali vstaviti informacije, na primer z opisom kraja, kjer je bilo snemanje.
  Za tooperacije vse v isti opravilni vrstici uporablja niz naslovov in naslovov, po katerem boste morali določiti mesto vstavljanja za program (na primer naslov - na začetku videa in naslove - na koncu) in urediti besedilo.

  Namesto povzetka

  Tukaj je kratek povzetek vsega, kar zadeva Windows Movie Maker. Mislim, da je uporaba te aplikacije že jasna. Celoten proces, kot ste že opazili, se skriva na vlečenju na lestvici zahtevanih elementov. Takšno urejanje video in avdio, seveda, ni mogoče obravnavati kot profesionalno, ampak za hitro ustvarjanje preprostih filmov iz določenega niza grafike, videa in zvoka (predvsem za začetnike, le prihajajo v osnove dela s posnetki), program bo šel kar se da slabo. .
 • Sorodne publikacije