"Bluetooth" -akustični sistemi. Pregled, opis, značilnosti

Pred petimi leti so proizvajalci avdio opreme dobesedno ponoreli na trg veliko akustičnih sistemov na "Bluetooth" protokolu. Kljub temu so bili avdio pripomočki z baterijo zelo zahtevni.

Razlog za uspeh "Bluetooth" -akustičnih sistemov je dokaj preprost. Kakorkoli, takšen načrt se vedno obrne na osebo. Njihova uporaba je precej široka - od doma in se konča nekje na plaži. Zahvaljujoč modulu Blutox lahko naprava enostavno sinergira z vašim pametnim telefonom, kjer lahko slednji deluje kot glasbena knjižnica, kar je zelo priročno.


Kljub skromni velikosti "Bluetooth" -akustičnih sistemov so se interpretativni modeli znanih proizvajalcev naučili dobro slišati in lahko celo tekmujejo s predstavniki stacionarnega sektorja. Glede na to, da cena slednjega ni tako majhna, lahko rečemo, da bo prenosna akustika v nekaterih primerih najboljša možnost. Predstavimo torej vaš pregled prenosnih akustičnih Bluetooth sistemov. Poglejmo najzanimivejše predstavnike tega segmenta, ki razlikujejo kvalitativno komponento in uravnoteženo vrednost. Naenkrat je treba opozoriti, da "Bluutuz" -akustični sistemi rubljev za petsto od vseh "Zvyazkovy" ali "Euroset" ni spadajo v mešanico, saj kot nekaj posebnega hvali ne more. V smislu sondiranja in opremljanja takšni modeli ne predstavljajo ničesar.

Beats Pill 2.0

Veliko uporabnikovnenehno lajanje blagovne znamke in zlasti slušalke, saj menijo, da so vsi pomembni dosežki padli na ramena agresivnih tržnikov. Toda kar zadeva prenosne akustične sisteme Bluetooth, se stvari dogajajo drugače. V tem segmentu deluje ideologija blagovne znamke, kot bi morala in ima svoj pečat.
Novi model 2.0 je dokončen skok zadnje generacije akustičnih sistemov Blutox za telefone ("Noma" Beats Pill). Druga različica je bila podprta z NFC, hkrati pa tudi priročen vmesnik za polnjenje pametnega telefona. Skupaj z akumulatorjem, akustični tehta le 310 gramov, vendar zahvaljujoč širokopasovnim zvočnikom, zveni kot to, kar se imenuje. Osnova, seveda, seje, vendar najljubša kompozicija modela izgubi, kot bi morala, čeprav ne tako glasno, kot bi bilo zaželeno.

Harman /Kardon Esquire

Blagovna znamka Harman /Kardon je tradicionalno namenjena premium segmentu. Po eni strani, da, taki akustični sistemi iz "Bluetooth" so drage in za povprečnega kupca je težko dvigniti za ceno. Po drugi strani pa imamo zelo kakovostno zbirko, prijetno na dotik in vizualno gradivo ter resnično šarmanten zvok.
Na izhodu dobimo popolnoma podrobno sliko s polnimi nizkimi frekvencami, kar se lahko pohvali z ne vsakim prenosnim "Bluetooth" -akustičnim sistemom. Prav tako je treba omeniti ločeno in trajanje baterije - približno 10 ur pri maksimalni glasnosti. Poleg tega je na voljo tudi par mikrofonov, ki lahko razširijo osnovne zmožnosti naprave, na primer na zvočnik.


Upoštevati je treba samo to, da je ta akustika večjanamizju, in ne tisto, kar smo videli - potovalni prenosnik. Izkazalo se je, da so stvari delikatne in tesne (približno kilogram), zato se pred tem nakupite.

JBL Pulse

Novost JBL ohranja vse tradicije blagovne znamke - slediti kakovosti in ne precenjevati cene. Bluetooth-akustični sistem "Pulse" se je izkazal za pametnega in poceni. Poleg tega je proizvajalec modelu dodal lep bonus - barvito dinamično osvetljevanje, ki zajame dobro polovico uporabnikov. Kljub velikemu številu vnetih luči je splošni ton osvetlitve izbran kompetentno - oči ne pritiskajo, ostrina ne moti in ima različne gama.
Tukaj lahko dodate dokaj kakovostno montažo, dober zvok, približno pet ur trajanja baterije pri maksimalni glasnosti - in dobimo zelo zanimiv sistem zvočnikov iz "Bluetooth" telefona. Na splošno, ne kupimo samo stolpca, ki bo skromen, da bi stal v kotu, ampak pravi okras notranjosti.

Philips Fidelio P9X

Ta zvočniški sistem je logičen razvoj zadnje generacije P9. Blagovna znamka je odstranila pokrov - stojalo, ki je dodalo celotno obliko lakoničnosti in prefinjenosti. V smislu zvočne slike model hiti nekje v avantgardo, predvsem zaradi pasivnih oddajnikov in uspešnih vezij širokopasovnih zvočnikov z nekaj cvrkutami, ki so se razlikovale ne le podrobno, temveč tudi v sprejemljivih basih.
Kar zadeva obseg, je bila večina uporabnikov zadovoljna z največjo zmogljivostjo. Tudi zadovoljen veliko inavtonomija modela - približno 8 ur. Poleg tega prisotnost posebnega vmesnika AUX omogoča povezavo skoraj vseh avdio predponov in modul NFC sinhronizira sistem z mobilnimi pripomočki brez težav.

Sony SRS-X5

Sonya ima v svojem arzenalu velik razpon sistemov zvočnikov, novi pripomoček SRS-X5 pa kaže odlično razmerje med ceno, kakovostjo in močjo. Ta model je izšel bistveno bolj kompaktno kot njegovi resnejši bratje in sestre - X7 in X9, vendar je teža kljub temu ostala več kot kilogram.
Če upoštevamo oznako materialov, uporabljenih v konstrukciji, in privlačen videz, potem ni vredno uporabljati te akustike na prostem, je samo škoda, da se praska ali zamaši ketchup. Z zvokom v sistemu je vse v redu: trije zvočniki s skupno močjo 20 vatov ustvarjajo čudovito sliko. Če ne pripadate kohorti ljubiteljev popolnega zvoka, potem lahko ta akustika zlahka postane glavni vir zvoka v vašem stanovanju. Poleg tega bo v sinergiji s pametnim telefonom model zlahka zaprl srednje računalniške zvočnike, kot tudi radio skupaj s CD predvajalnikom.

Creative Airwave HD

Znamka je eden redkih proizvajalcev, ki se osredotoča na multimedijski sektor. Podjetje se je hitro osredotočilo in cenilo potencial prenosnih avdio sistemov, ki uporabnikom ponuja precej zanimivo rešitev.
Creative Airwave HD ima ne-trivialno zasnovo, pri čemer zasnova ne uporablja najdražjih materialov. Vendar kakovost zvoka nikakor ni slabša od telovnikapredstavniki trga. Poleg tega je model prejel tudi interpretativni mikrofon, ki omogoča uporabo zvočnika, modul NFC pa omogoča enostavno sinhronizacijo z mobilnimi pripomočki. In vse te vabe vas bodo stale skoraj dvakrat ceneje kot ugledni modeli. Mnogi uporabniki so večkrat opozorili, da bi v to akustično trgovino prilepili nalepko s premijsko oznako, ta pripomoček pa bi se lahko prodajal s premijo.

Yamaha NX-P100

Yamaha ima zelo bogato zmogljivost v akustičnem segmentu, zato je še posebej prijetno, ko blagovna znamka uporablja svoje delo celovito, tudi na prenosnih sistemih.
NX-R100 je prijetno in kompaktno telo različnih barv. 500-gramska zasnova se bo popolnoma ujemala z vsakim potovanjem ali domačo zabavo, oba širokopasovna zvočnika pa uporabniku omogočata odličen zvok. Poleg tega je sistem opremljen z modulom NFC, ki vam omogoča priključitev katerega koli mobilnega pripomočka, in vmesnik USB je na voljo za polnjenje te tehnologije. Prav tako je treba omeniti, da je družba razglasila srednji razred zaščite za model - IPX4, kar pomeni, da brizganje vode in peska naprave ni grozno. Zadnji trenutek za mnoge postane ključen v času nakupa, ker dobra polovica uporabnikov želi videti v prenosni akustični plaži. Tukaj bomo dodali zelo dober čas trajanja baterije in dobili bomo praktično univerzalno rešitev za ljubitelje izhodne glasbe.

Če povzamemo

Posebnost prenosnih akustičnih pripomočkov je, da si je težko predstavljati njihovo praktično uporabnost in vrednost.doma, kjer je na voljo zmogljiv avdio sistem. In samo ko se znajdete v naročju narave ali tople plaže v družbi podobno mislečih ljudi, je razvedrilo videti kot siva brez prenosne akustike. Na splošno je kakovosten zvok v prenosnem formatu - to je naraščajoč trend, zato morate tukaj nenehno spremljati novosti in preimenovati priljubljene modele. Zgornji seznam vam bo omogočil, da se pomaknete malo v vsej raznolikosti, ki je predstavljena na trgu avdio opreme.

Sorodne publikacije