Kaj je kontrolna točka?

Kontrolna točka je beseda z več vrednostmi, ki je prišla iz angleščine (od angleške kontrolne točke). Dobesedno se ta izraz prevede kot "kontrolna točka". Do danes se je ta pojem široko uporabljal na različnih področjih sodobnega življenja. Vsak od njih je treba obravnavati ločeno, da bi se v celoti razkrili vsebina in bistvo tega koncepta.

Možne razlage

Obstaja več vrednosti besede "kontrolna točka". V bistvu pa se to imenuje čas, ko se dosežejo rezultati v enem ali drugem primeru, projekt in napredek pri njegovem izvajanju. To se izvede na ukazni ravni.


Glavni pomen izraza so:
 • Kontrolna točka je kontrolna točka (dobesedni prevod angleške besede checkpoint). V igralnem žargonu med igralci računalniških iger je običajno klicati skladiščne točke v vsaki igri. To pomeni, da je ista točka, na katero se lahko vrne lik, da nadaljuje igro od tega trenutka v primeru neuspeha. Potreba po vrnitvi na kontrolno točko se pojavi v primeru neuspeha igre, kot tudi smrti glavnega junaka, znaka. V tem smislu je izraz sinonim za besedo "ohranjanje". Dejansko za vsako igro, kjer razvijalci nudijo takšno priložnost.
 • V trženjski, oglaševalski sferi se predlaga drugačen pomen, ki je v bistvu različen, a vsebinsko drugačen. V tem primeru je kontrolna točka ena izmed vrst oglaševanja. Namestite ga v območje izstopa iz trgovine ali vhoda. Njegov glavni namen je, da se skrijezunaj, privlačna vrata. Poleg tega kontrolne točke ostajajo najpomembnejša oglaševalska platforma. Konec koncev, ki jih omogočajo, da bi kupcem najpomembnejše informacije, ne samo na vhodu v trgovino, ampak tudi na izhodu iz njega.
 • Kontrolna točka v sektorju iger na srečo

  Z omembo sektorja iger na srečo ima večina ljudi povezavo z računalniškimi igrami. Toda to ni povsem res. Izkušeni športniki se dobro zavedajo, da je to kontrolna točka na tekmovanju. Tako imenovano določeno točko na poti, pa naj gre za računalniško sled za igre na srečo ali pravo dirko (avtomobilska, kolesarska ali katera koli druga). Na teh točkah so zabeleženi vsi udeleženci, ki jim ne omogočajo, da umetno zmanjšajo svojo pot.


  Vrednost kontrolne točke na športnih tekmovanjih je, da medtem ko udeleženec ne preide ene točke, se mu ne zaračuna naslednje. Posledično je dobesedno "kontrolna točka" kljukica, točka:
 • V resničnem tekmovanju, kjer je treba vsakega udeleženca označiti na vseh kontrolnih točkah, da se prečka pot.
 • V računalniški igri, kjer vam omogoča "preživetje". Torej, tudi če lik propade ali igralec naredi nekaj narobe, misija ne uspe, se bo vedno mogel vrniti in nadaljevati s kontrolno točko.
 • V vsaki igri, tekmovanju, je vsak, ki je dosegel naslednjo kontrolno točko, razlikovati, že dober.

  Kontrolna točka v oglaševalski sferi

  Oglaševalci drugače razlagajo, kaj pomeni kontrolna točka. V tem primeru ta izraz skriva sortoPOS materiali, ki se nahajajo na območju dohodne skupine. Oblikovanju je dodeljenih več funkcij - ne le skriva pred očmi obiskovalcev, nameščenih na vhodu v trgovalno točko varnostnega sistema, temveč tudi privlači kupce, jim sporoča nekatere informacije.
  V bistvu gre za pokrov, ki skriva obstoječe okvire trkov.

  Vloga kontrolne točke v skladišču

  Tako je kontrolna točka ena od oblik oglaševanja. Vedno je blizu blagajne na poti iz trgovine. Primeren bo tako za večje trge kot tudi za majhne prodajne točke. Sprva so bili to samo elementi v okviru inovativnega sistema proti kraji. Kasneje so tržniki opazili, kaj točno gledajo na vsakega kupca, vstopajo v trgovino in ga zapustijo. Torej so se sčasoma začeli oglaševati in druge informacije za obiskovalce. Imenovanje kontrolne točke v trgovini je naslednje:
 • obveščanje strank;
 • sodelovanje strank v skladišču;
 • prikrivanje komponent sistemov, ki zaznajo in preprečijo krajo.
 • Konstruktivne značilnosti kontrolne točke v trgovinah

  Kljub tako širokemu pomenu naprave za prevzem je zelo preprosta. Navzven je ta element preprost ovoj v obliki škatle. Mnogi ga imenujejo naslovnica. Ne glede na oblikovne lastnosti bo ta ovoj vse štiri stranske ploskve. Zgornja stran naprave ni podobna dnu.
  Danes so kontrolne točke izdelane iz različnih materialov. Todanajbolj aktualnih in priljubljenih modelov valovitega kartona, kot tudi plastike. Slednji je uporabniku prijazen material. Preprosto je dati potrebne informacije. V tem primeru je plastična kontrolna točka, če je potrebno, dobro oprana, kar je pomembno tudi za vsako prodajno mesto.

  Promocijski namen okvirja za določanje obsega

  Kljub dejstvu, da so bili pokrovi ali okvir kontrolnih točk sprva uporabljeni izključno za prikrivanje oči tretjih oseb, so bili sistemi proti kraji, ki so se nahajali na prodajnih mestih, nazadnje ugotovljeni kot dodatni.
  Ti pravokotni okvirji so prva stvar, ki jo vsak kupec vidi, ko gre v trgovalno sobo. Prav tako jih vidijo na poti iz nje.
  Ni presenetljivo, da oglaševalci in tržniki zdaj aktivno uporabljajo kontrolne točke za svoje namene - prinašajo pomembne informacije svojim strankam, jih pritegnejo k obisku trgovine. Danes je kontrolna točka eno izmed najučinkovitejših oglaševalskih orodij za velika in majhna prodajna mesta med vsemi marketinškimi materiali, ki se uporabljajo pri njihovi registraciji. Široko se uporablja v maloprodajnih trgovinah po vsem svetu in ni pomembno, kako velika je trgovina, kjer se uporablja. Pozitiven učinek pri oglaševanju se čuti povsod. Edini pomen pojma kontrolne točke torej ni - v vsaki sferi ima svoje. "Kontrolne točke" so drugačne. Ne glede na njihove značilnosti je mogoče uporabiti izraz "kontrolna točka" za njihovo označitev, naj bo to območje v skladišču zanadzorovanje dejanj kupcev ali določene faze igre, izvajanje igralniške misije, prehod športne poti.

  Sorodne publikacije