Kako začeti razvijati aplikacije za Android?

Danes je razvoj aplikacij za Android eno od najbolj obetavnih področij za poslovanje, kar ustvarja kariero. Lahko delate v pisarni, lahko na daljavo, in lahko celo "svobodni umetnik", prejemanje in pošiljanje naročil na spletu, in takoj prejema plačo. Če se odločite za razvoj aplikacij za Android, lahko delate na plaži za TV - sanje, in samo! Res je, da mora to priti do tega, da bi to dosegli, saj ne more vsakdo postati razvijalec. Ali je takšna kariera mogoča od začetka in kako jo začeti prav?

Programiranje je zanimivo

Da bi ustvarili dobro aplikacijo, morate razumeti tako platformo, za katero je namenjena, kot tudi vire, ki jih je treba izvajati v projektu. Seveda morate temeljito poznati vsa orodja na izbranem področju programiranja, tako da je koda visoka, čista, brez napak, napak in "žuželk". Pogosto začetniki sprašujejo: "Kaj potrebujete za razvoj aplikacij za Android?". Na prvem mestu - splošna ideja o pravilih programiranja, kot tudi značilnosti izbranega operacijskega sistema.


Trenutno obstaja nekaj strokovnjakov, ki so sposobni ustvariti resnično dobro aplikacijsko kodo, zato na trgu obstaja pomanjkanje strokovnjakov - poloprazna niša. Toda žalost programerji, ki se zdi, da lahko nekaj napišejo, in samo kakovost dokončanega projekta ni tako visoka, kot pričakuje stranka - celo morje. Seveda, za razvoj mobilnih aplikacij za Android, iOS je dostojno dohodek, kar potrebujetespadajo v drugo kategorijo.

Getting Started Right

Razvoj aplikacij za Android je v teku za študij OOP - objektno usmerjenih programskih jezikov. Hkrati jih morajo imeti ne na ravni splošne ideje, ampak da bi razvili kvalitativno kodo. To spretnost zahteva vsak programer, ne glede na to, katero platformo bo napisal.

Visoka vrednost programskega jezika je osnovna sposobnost za razvoj aplikacij za Android. S temeljitim poznavanjem tehničnega jezika se lahko pridružite kompleksnemu projektu, prevzamete nalogo Timovega vodje in (seveda!) Prejmete veliko finančno nagrado za delo. Toda oseba, ki je šele začela z PLO, da se zanaša na znaten denar, ni treba. Vendar pa odgovornost za to ponavadi ni resna.

Preberi - ne prebiraj!

Da bi obvladali razvoj mobilnih aplikacij za Android, iOS, morate začeti z razvojem tehnične jezikovne logike. V pomoč so specializirane publikacije, ki so jih ustvarili strokovnjaki posebej za začetnike. Ponavadi se imenujejo "razvoj kock", "uvod v osnove", "razvoj mobilnih aplikacij za Android: raven 1" ali vzorec. Izbrano izdajo (najverjetneje ne eno) bomo morali natančno preučiti, da bi spoznali osnovne koncepte, logiko tehničnega jezika. Te knjige tvorijo začetnike programerjevega razumevanja procesa razvoja programske opreme na splošno.
Naslednji korak je globlje potopitev v okolje. V trgovinah lahko najdete veliko različnih knjig a la "Razvoj"Mobilne aplikacije za Android: 2. stopnja, »Programiranje za nadaljevanje« in »Kako začeti pisati svoje aplikacije?«. Več literature je mogoče naučiti, obvladati, razumeti, učinkoviteje bo delovati.

O čem pišemo?

Kje začeti razvoj aplikacij Android? Kot pravijo izkušeni programerji, morate najprej razumeti, kateri programski jezik je lažji in lažji za delo, kar je bolj primerno za izvajanje nalog, ki so dodeljene začetnikom. Trenutno se aktivno uporabljajo Java, C ++, Visual C #. Večinoma se ustavite pri Javi kot najboljši možnosti za ustvarjanje različnih programov - do zelo zanimivih iger. Pomembna prednost tega jezika je zmožnost izvajanja aplikacij na več platformah, torej tistih, ki lahko hkrati delujejo v različnih operacijskih sistemih. In, kot veste, zaslužek za razvoj programov za Android večino tistih, katerih programi na stopnji objave so primerni ne samo za ta OS, ampak tudi za iOS, Windows Phone. Po drugi strani pa bo izvajanje takšnega projekta bolj zapleteno kot pod eno platformo.

Če se je razvoj aplikacij za Android Eclips skozi knjige odločil razviti z uporabo programskega jezika Visual C #, potem lahko računate na podporo globalne skupnosti programerjev. Dejstvo je, da so strokovnjaki ustvarili ogromne baze podatkov, knjižnice, ki vsebujejo dodatno programsko opremo. To pomeni, da programer zapiše kodo, kot je bolj priročno, in posebni prevajalski algoritmi vam omogočajo, da rezultat kodirate v navodila določenega operacijskega sistema.

strkaj naj začnem

Trije primarni pogoji, katerih lastnik vam omogoča, da odgovorite na vsa vprašanja o tem, kako ustvariti razvoj aplikacij za Android:
 • Razvojno okolje.
 • OS emulatorja.
 • Koda zbiratelja.
 • Pri načrtovanju, kako začeti razvijati aplikacije za Android, je potrebno vnaprej načrtovati možnost izboljšav, izboljšav, razvoja programa. Ponavadi uporabniki čakajo na ljubljeno, uporabno uporabo rednih posodobitev, ki ne spreminjajo le oblikovanja, ampak tudi funkcionalnosti. Vse kakovostne izdelke redno izpopolnjujemo (mimogrede tudi OS Android). Hkrati je treba posodobitve spremljati ohranjanje visoke stopnje stabilnosti, kar pomeni, da se kakovost aplikacije privzeto ohranja visoka.

  Najnovejša tehnologija za nov projekt

  Kot kažejo izkušnje znanih programerjev, razvoj mobilnih aplikacij za Android prinaša resnično visoko kakovosten izdelek, ki uporablja sodobna orodja, napredno tehnologijo in inovativen pristop. Hkrati pa ne smemo zanemariti dobro znanih in preizkušenih metod konstruiranja kode. Kombinacija kakovosti in novosti vam omogoča, da dosežete najbolj učinkovito, uravnoteženo in ekonomično kodo, ki izvaja vse funkcionalnosti, ki jih zahteva aplikacija. Istočasno pa razvoj mobilnih aplikacij za Android ni dirkalna oborožitev, ni treba nenehno razvijati najnovejših dogajanj v svetu programiranja, ne da bi resnično razumeli, kaj je bilo izdano, izumljeno, zgrajeno prej. Za začetnike je bolje, če pišejo programe, ki uporabljajo te programenove rešitve, ki že imajo izobraževalno gradivo, pridobljene izkušnje pri reševanju problemov, ki se pojavljajo pri delu v programskem okolju. Mnogi začetniki programerjev potrebujejo namig in nasvete, z najnaprednejšimi tehnologijami pa so pogosto bolj verjetno, da bodo prišli od nikoder. Prav tako je nemogoče prezreti nove izdaje - pomembno je, da spremljamo trende na izbranem področju, da bi uspešno napovedali, kakšno bo povpraševanje po programskem trgu v bližnji in daljni prihodnosti. To vam bo omogočilo, da sami nastavite pravi potek izboljšav kot programer.

  Priročnik je prva potreba

  Nemogoče si je predstavljati tesarja brez kladiva, graditelja brez gladilke in voznika brez avtomobila. Podobno programer ne more delovati brez razvojnega okolja. Obstaja več možnosti, ni univerzalnega recepta za izbiro optimalnega za sebe. Pogosto uporabljamo Eclipse (razvoj "NetBins") in "Visual Studio" (Microsoftovo avtorstvo). Obstajajo tudi manjši paketi, ki imajo svoje pozitivne in negativne strani. Da bi razumeli, kje lažje delati, proces pa je bolj produktiven, je vredno poskusiti prve dve najbolj znani možnosti, potem pa drugo, bolj eksotično, če prva dva nista primerna.
  Z zaznanim programskim okoljem začnite izbrati emulator "Android". To je programska rešitev, ki vam omogoča, da hitro vidite, kaj je že programirano, kako uspešno deluje, kar povzroča napake. Na kratko, emulator vam omogoča, da vidite vmesni rezultat dela. Emulatorimenovano okolje dodatka, v katerem se izvaja programiranje. Namenjen je testiranju in prikazuje, kako se aplikacija obnaša, če je dostavljena resnični napravi pod nadzorom OS "Android". Glavna prednost emulatorja je varnost naprave, ko se program sesuje. Če je nekaj napačno programirano, ga bo sistem obvestil, vendar tehnika ne bo trpela. Kot pravijo strokovnjaki v svoji industriji, je za začetnike še posebej pomembno, da obvladajo uporabo emulatorja, da ne bi tvegali delovne tehnike brez potrebe.

  Ali ga potrebujem?

  Že iz opisa (in to je le vrh ledene gore, imenovane "Razvoj mobilnih aplikacij") lahko mnogi novinci ustvarijo vtis, da "igra ni vredna sveč", z drugimi besedami, preveč napora je treba narediti in delo je zelo zapleteno , zato ni vredno niti vzeti za to. Toda v resnici sploh ni. Dejansko začetek pisanja dobrih programov ni lahek, vendar je rezultat vreden.
  Trenutno se povpraševanje po strokovnjakih na področju programiranja mobilnih aplikacij povečuje iz dneva v dan. To je posledica širjenja pametnih telefonov in politike velikih podjetij (Google, Microsoft), ki spodbujajo najboljše razvijalce. Postati res vrhunski strokovnjak, lahko poskusite priti v stanje celo teh svetovno znanih podjetij! Ampak za to se morate potruditi in začeti zdaj. Če pa govorimo o realnih perspektivah, potem je bolje omeniti trende zadnjih let - skoraj vsaka večja ali manj velika družba želi imeti lastno mobilno telefonijo.aplikacijo, saj se verjame, da vam to omogoča, da zadržite stranko. Ali naj nekdo razvije te programe! Potem jih posodobite, vzdržujte in izboljšajte. Skratka, delo ni končano, če lahko poslujete.

  Posebne naloge, splošne zahteve

  Večina sodobnih prostih delovnih mest se začne z zahtevo, da je mogoče delati v skupini. Kljub obstoječemu stereotipu, da so programerji ljudje ločeni od družbe, je za njih pomembna tudi njihova sposobnost za skupno delo. Pri razvoju ene aplikacije je običajno ekipa, ki vključuje menedžerje, preizkuševalce, oblikovalce, programerje in oblikovalce. Seveda se pri ustvarjanju povsem majhne aplikacije vse te funkcije lahko prenesejo na eno osebo, vendar se tak pristop dejansko izvaja zelo redko. Da bi uspeli v programiranju, morate sami postaviti jasno nastavitev za timsko delo. No, in da bi postali dragocen član ekipe, morate poskusiti dobiti dobre izkušnje pri reševanju različnih problemov. Kot kaže praksa, najpomembnejši člani skupine razvijalcev - tisti, ki lahko obvladajo izredne razmere, združujejo znane pristope in najdejo edinstvene rešitve situacije sami. Novinec, ki se prilega v ekipo izkušenih razvijalcev, ne bi smel le slediti navodilom starejših, temveč tudi analizirati njihova dejanja, uporabiti informacije, prejete v praksi. Samo v tem primeru lahko računamo na karierno rast.

  Stabilnost in razvoj

  Kot kažejo študije, predvsemrazvijalci izberejo najprimernejše programsko okolje za sebe in v prihodnosti delajo ves čas, sledijo vsem najnovejšim trendom, tehnikam in orodjem, skratka se ne poškropijo. V mnogih pogledih, zaradi tega pristopa, mnogi verjamejo, da so besede Android in Eclipse sinonimi, saj so najpogosteje za Eclipse zatekanje k pisanju programov za Android. NetBins Studio je ustvaril edinstveno programsko orodje, primerno za zelo majhne in zelo velike projekte. Njegova vsestranskost je izzvala tako priljubljenost.

  Zdravo, svet!

  Razvoj programske opreme za pametne telefone s sistemom Android ni le pozdravna stran s pozdravi. To je precej veliko dela na načrtovanju, oblikovanju, programiranju, promociji in vzdrževanju objekta. Hkrati pa zanesljiv izvajalec vedno predpiše pogoje, po katerih naj se delo zaključi, in jih skrbno upošteva. Seveda, če opozarjate, da se podjetje kupca ukvarja z novincem, se lahko zgodi, da bo zamuda odpuščena, vendar bo to uničilo ugled.
  Da ne bi naleteli na neprijetne posledice vaše lastne ne-točnosti, jo morate izključiti od prvega delovnega dne. Strokovnjaki priporočajo, da se po prejemu naročila projekt takoj razdeli na majhne korake in vsak določi časovne omejitve izvršitve. Lahko premagam uveljavljene okvire - dobro. Obstaja zaostanek - kar pomeni, da morate delati bolj aktivno, bolj, bolj produktivno. Morda ga boste morali prositipomoč in nasvet. Najpomembneje - ne prekinjajte roka, ker ne bo le pokvaril kariere v okviru sedanjega projekta, temveč je lahko tudi razlog za zavrnitev sodelovanja v prihodnosti s strani drugih potencialnih strank.

  Skozi trnje - do zvezd!

  Da ne bi dvomili v njihove sposobnosti, da se spopadejo tudi s težkimi razmerami, je treba redno podajati časovno specializirano literaturo o izbranem področju dejavnosti. Verjetno bodo lahko iz nje pridobili nove informacije o rešitvah, pristopih, metodah, o novi različici uporabe jezikovne logike. Če je problem en dan, je to lahko vir navdiha za reševanje problema.
  Ne pozabite, da je trdna vloga za vsako sodobno podjetje element prestiža, zato bo naloga razvoja takšnih projektov že dolgo pomembna. To je področje, kjer lahko vlagamo v moč, čas in denar. Hkrati pa se ne morete posiliti. Če je novinec poskušal programirati za Android, "in spoznal, da mu to področje ni zanimivo, da je popolnoma nejasno in ne podano, bi morali poskusiti iskati nekaj drugega. Programiranje zahteva poseben sistem razmišljanja, in resnično ni vsakomur. da se preda in še naprej išče svoj poklic.

  Sorodne publikacije