Kako narediti koledar v Excelu s predlogo

Vsakdo pozna Excel kot program za razpredelnice, vendar jih le malo misli, da ga lahko uporabimo za ustvarjanje koledarja. V tem članku bomo govorili o tem, kako narediti koledar v Excelu. Ta proces je precej težaven, vendar, da ne bi preobremenili uporabnikov novic, bo vse razloženo zelo preprosto, brez dodatnih malenkosti.

Ustvarjanje predloge

Torej, preden naredite koledar v Excelu, morate ustvariti predlogo. To naredite tako, da v zgornjem levem kotu izberete "Datoteka". Druga možnost je, da jo boste imenovali Office. Nato izberite "Ustvari". Ko boste to naredili, boste imeli številne različne predloge. Mnogi so lahko uganili, iz celotnega seznama izberite predlogo »Koledar«.


Da bi olajšali in s tem pospešili iskanje, lahko uporabite izbiro particije, če je ta možnost prisotna v vaši različici programa Excel. V tem primeru na spustnem seznamu izberite ustrezno postavko. Če take možnosti ni, lahko uporabite iskanje. V ta namen vnesite besedo "Koledar". V vsakem primeru boste videli različne možnosti predloge. Izberite tistega, ki vam je bolj všeč. S prvim korakom, ki smo ga ugotovili, lahko začnete pogovor o tem, kako narediti koledar v Excelu.

Spremeni datum

Če izberete eno od predlog, boste videli koledarsko mrežo. Najverjetneje datum ne bo sovpadal z dnevom v tednu in to je normalno. Samo moramoExcel ročno določi datum koledarja. V vsaki predlogi se spreminja na različne načine, zdaj pa bomo razmislili o bolj ali manj univerzalnem načinu spreminjanja. Izbrati morate leto. Ko to storite, poiščite gumb, na katerem je narisana puščica navzdol (?). Kliknite ga. Sedaj boste imeli možnosti. Nastavite vse potrebne nastavitve.


Če želite spremeniti prvi dan v tednu, kliknite nanj in v meniju določite dan. Mimogrede, nekatere predloge imajo namige. Na splošno, niso potrebne in samo pokvari videz koledarja, tako da če ti motijo, jih lahko preprosto izbrišeš. Smo že ugotovili, kako narediti koledar v Excelu, vendar to še ni vse. Seveda se lahko začnejo uporabljati številke, dnevi v tednu, leto, ki smo ga postavili, in koledar, vendar se morate še vedno pogovarjati o tem, kako spremeniti obliko koledarja.

Spreminjanje zasnove in uvedbe dogodkov

Mogoče je, da vam videz koledarja, ki ste ga naredili, ne ustreza. Potem je tu dobra novica - lahko jo spremenimo. O tem prav zdaj govorimo. Lahko sodelujete s katero koli postavko: številko, dan v tednu, leto, mesec itd. Na primer, če želite spremeniti pisavo, označite želeni element in na zavihku »Domov« izberite ustrezno pisavo. Spremenite lahko tudi polnilo, višino znaka, ležeče ali podčrtano, to je karkoli drugega.
Obstaja priložnost za dodajanje dogodkov. To je zelo enostavno. Za premikanje nad želenim datumom pritisnite levi gumb miške. Začnite tipkati. Ko pokažete na to številko, se bo pojavila pred vamidogodka Mimogrede, če ste želeli vedeti, kako narediti spustni koledar v Excelu, je njegov razvoj precej zapleten in za opis vsega potrebujete poseben članek. Vendar pa obstajajo posebni makri in dodatki za program. Samo prenesete in lahko prenesete koledar, ki vam je všeč. Vključena bodo priporočila za namestitev.

Sorodne publikacije