Preklopite jezik na tipkovnici (Windows 10 vseh zbirk): Možnosti in metode uglaševanja

V bistvu lahko danes, na katerem koli operacijskem sistemu Windows, dosežete standardno metodo spreminjanja jezika na tipkovnici med vnosom. Preklapljanje jezika na tipkovnici (Windows 10 vseh zbirk) je skoraj nespremenjeno v primerjavi s prejšnjimi sistemi, čeprav ima nekatere nastavitve v konfiguraciji. Tu je nekaj osnovnih možnosti za spreminjanje teh možnosti.

Kakšen je jezik preklopa na tipkovnici (Windows 10)?

Torej, kaj ponuja deseta različica sistema v smislu hitrega spreminjanja jezika vnosa in razporeditve tipkovnice, poleg izbire želenega parametra s klikom na ikono v sistemski vrstici?


Privzeto preklapljanje jezika na tipkovnici sistema Windows 10 omogoča dve standardni tipkovnici: Alt + Shift in Win + Space (presledek). Za mnoge uporabnike se to zdi zelo neprijetno, zato skušajo prilagoditi nastavitve zase. Tisti, ki so delali s prejšnjimi različicami operacijskega sistema Windows, so večinoma vajeni uporabljati Ctrl + Shift.

Kje je preklopni jezik na tipkovnici (Windows 10)?

Za navadnega uporabnika, ki ni seznanjen z razlikami pri nastavljanju parametrov, bomo takoj opazili, da se glavne aktivnosti izvajajo v ustreznem delu nadzorne plošče, za nekatere pa lahko uporabite nastavitve menija nastavitev. Ampak vse je v redu.

Osnovne nastavitve

Za dostop do bližnjic na tipkovnici morate uporabiti jezik jezika nadzorne plošče, ki ga najlažje prikličete s kontrolnim ukazom v ukazni konzoli Zaženi.
Tu uporabljamo dodatne parametre in v oknu se obrnemo na hiperpovezavo spremembe kombinacije, označene z modro v preklopnem delu vhodnih metod.
V novem pogovornem oknu na spodnji tipkovnici je gumb za spremembo gumba, ki ga morate klikniti. Nato v jeziku jezika in stolpcev postavitve nastavimo lastne parametre in shranimo spremembe.


Spreminjanje jezika na živem zaslonu

Toda tu tudi ni vse tako preprosto. Dejstvo, da zamenjava jezika na tipkovnici (Windows 10), ki je konfigurirana na ta način, nikakor ne vpliva na način spreminjanja jezika v pozdravnem ali zaklenjenem zaslonu prijave, ko morate vnesti geslo. V skladu s tem bo treba obnoviti tudi te parametre. To lahko storite v istem lingvističnem delu "Nadzorne plošče", kjer se postavka za spreminjanje oblike datuma, številke in časa uporablja za ogled nastavitev.
Po prijavi v razdelek o vnosu dodatnih nastavitev uporabimo gumb za kopiranje parametrov, v novem oknu pa označimo dve vrstici na dnu in za pozdravni zaslon ter za nove uporabnike (po želji) in jih shranimo.

Nastavitev zaslonske tipkovnice

Nazadnje, še eno tehniko, ki vam omogoča, da ponovno sestavite preklop jezika na tipkovnici. Windows 10, kot prejšnji "osem", podpira naprave na zaslonu na dotik, kar se zdi, da je veliko bolj priročno v smislu vnosa besedila.
Dostop do teh parametrov se izvede iz odseka parametrov, ki so izbrani v meniju Start,kje drugje morate vstopiti v odsek naprave (drugi na levo v zgornji vrstici). Po tem na levi strani v oknu izberite vnosno vrstico in na desni strani okna prevedemo drsnik, ki samodejno prikaže tipkovnico na dotik pod vključenim položajem. Parametri, nastavljeni s prejšnjimi metodami, bodo uporabljeni samodejno. Opomba: razdelek na tipkovnici na dotik bo na voljo samo na tablicah, potem pa šele po aktiviranju mobilnega načina, vendar dostop do njega ne bo deloval na prenosnem računalniku.

namesto rezultata

Tako se dejansko dogaja konfiguracija vseh potrebnih parametrov, povezanih z vhodnim sistemom, spremembami ključev in preklapljanjem razporeditve tipkovnice. Vsaka tehnika je primerna za zelo specifične situacije, zato jih je treba uporabiti, jasno razumeti, kaj natančno je treba dobiti kot rezultat.

Sorodne publikacije