Asus RT-N11P Router: pregled, povezava, namestitev

Če moderno osebo vprašate, ali lahko vsaj en dan živi brez interneta, bo odgovor seveda negativen. Razvoj na tem področju že dolgo ni na enem mestu. Uporabnikom je na voljo brezžična povezava. Imenuje se Wi-Fi. Da bi ustvarili takšno omrežje doma, je potrebno kupiti poseben usmerjevalnik ali z drugimi besedami usmerjevalnik. Trenutno prodajalne ponujajo široko paleto takšne opreme. Naprave se razlikujejo v načinu nastavitve, funkcionalnosti, pasovne širine in drugih značilnosti. Katera merila je treba upoštevati pri nakupu usmerjevalnika? Napredni uporabniki priporočajo model z minimalno nastavitvijo, odlično funkcionalnostjo in brez trajnega vzdrževanja. Ta naprava ima usmerjevalnik Asus RT-N11P, pregled, ki je predstavljen v tem članku. Glede na svojo vrednost (približno 2000 rubljev.), Ta naprava se lahko pripiše proračunskem razredu. Priporočljivo samo za domačo uporabo. Zakaj takšne omejitve obstajajo? Odgovor je v značilnostih.

Zaključek

Kupci so že dolgo navajeni na dejstvo, da proračunske naprave niso opremljene z velikim številom sestavnih delov. Ne bi bilo prav tako postalo usmerjevalnik Asus RT-N11P. Proizvajalec pakira napravo v črno skrinjico. Vsebuje informacije o proizvajalcu, kratke specifikacije in garancijsko obdobje. Dober marketinški korak je bila uporaba sporočila, da je bil usmerjevalnikpreizkušeno s strani n izvajalcev. Na sprednji plošči je tudi slika same naprave. V škatli, na žalost, je komplet precej slab. Poleg osnovne enote je na voljo samo polnilnik in kabel. Proizvajalec ni skrbel za posebno montažo na steno. Prav tako ni nobenih blagovnih znamk, ki jih pogosto najdemo na konkurenčnih modelih drugih blagovnih znamk. Poleg vsega zgoraj navedenega, komplet vsebuje garancijsko kartico in priročnik za delovanje. Priročnik vam bo pomagal hitro in kar je najpomembnejše - pravilno nastaviti usmerjevalnik.

Videz

Kaj je usmerjevalnik Asus RT-N11P? To je naprava, ki omogoča brezžično povezavo. Ohišje je iz plastike. Kakovost gradiva na žalost pušča veliko možnosti za željo. V pregledih, uporabniki pozorni na dejstvo, da ko kliknete na plošči slišati neprijetno škripanje. Dimenzije usmerjevalnika so zelo kompaktne - 145x110x25 mm, naprava tehta 180 str. Dimenzije, seveda, dopolnjujejo seznam koristi. Po mnenju lastnikov lahko zaradi majhne teže usmerjevalnik pritrdite na steno z dvostranskim lepilnim trakom.

Z izbiro videza številnih kupcev ni pritožb. Proizvajalec je uporabil kombinacijo dveh površin: črno-belo in kletko (kombinacija črne in sive). Na vrhu sprednje plošče je ime blagovne znamke in samega modela. Na dnu ohišja Asus RT-N11P bo uporabnik videl indikatorje, ki odražajo načine delovanja. Označene so zeleno. Na zadnjo stranmeje so pritrjene na obe anteni. Med njimi so štirje priključni priključki, obstajajo gumbi za ponovni zagon in napajanje, kot tudi 220-žična vtičnica. Skupaj z najnovejšim razvijalcem je priključek za internetni kabel.

Na hrbtni strani sta dve prezračevalni odprtini, štiri noge in naprava za montažo na steno. Pomembno je tudi dodati, da so rešetke za prezračevanje ob straneh, zato uporabnikom morda ne bo treba skrbeti za pregrevanje naprave.

Antena

Kot že omenjeno, ima usmerjevalnik Asus RT-N11P dve anteni. So neprenosljive vrste. Zahvaljujoč posebnemu nastavku jih lahko uporabnik zavrti v katerokoli smer na osi za 180 stopinj. Če pogledate v priročnik, boste našli informacije o dodelitvi teh anten. Razvijalci zagotavljajo, da so nastavljeni za povečanje signala. Kako resnične so te značilnosti? Izvedena testiranja so pokazala, da je takšen komplet bolj povezan z dekoracijo, kot prispeva k povečanju tehničnih kazalnikov.
Najbolj napredni uporabniki so se odločili eksperimentirati z usmerjevalnikom. Vzeli so aluminijaste pločevinke iz gaziranih pijač, odrezali dno in dali anteno. Iz podnožja je bila bakrena žica, ki jo je pritrdila na ohišje. Antena vzorčevalnika je bila poslana neposredno na sprejemnik radijskega signala. Presenetljivo je, da je prav ta naprava uspela pridobiti 5 dB pridobitvenih zahtevkov razvijalcev.

"Fill" usmerjevalnik

Katere zaključke lahko naredite o učinkovitosti usmerjevalnika Asus RT-N11P? Ocene kotuporabniki in strokovnjaki so na splošno pozitivni, ko gre za "polnjenje". Razvijalci so navedli, da lahko naprava deluje s hitrostjo prenosa 300 MB /s. Ta zmogljivost je zagotovljena prek procesorja MediaTek. Deluje na frekvenci 580 MHz. Za domačo uporabo teh značilnosti več kot dovolj. Na žalost ta model usmerjevalnika nima vmesnika USB. Za njegovo vzdrževanje je potreben močnejši čipov. Količina RAM-a je 32 MB. Ne moremo ga imenovati velike, toda za naloge, določene za takšno skladišče, je dovolj. Vgrajeni pomnilnik - 8 MB. Strokovnjaki, ki so razstavili napravo, so opazili, da čipi nimajo imena proizvajalca. Zato so sklenili: podjetje Asus ceneje uporablja komponente nizke kakovosti.


Uspešnost

Kljub nekaterim slabostim je usmerjevalnik Asus RT-N11P postal vse bolj priljubljen. Povratne informacije, ki uporabnike prepuščajo ustreznim informacijskim virom, seveda dajejo nizko ceno. To merilo v večini primerov oblikuje povpraševanje potrošnikov. Vendar pa ni mogoče prezreti obsega funkcionalnosti. Proizvajalec je sestavil napravo, ki lahko deluje z vsemi obstoječimi ruskimi ponudniki. Lahko se povežete z vsemi omrežji in protokoli. Te stopnje niso določene. Presenetljivo je, da lahko usmerjevalnik dela z navideznimi zasebnimi omrežji. Prav tako podpira proxy strežnike.
Prenos podatkov se izvaja na24 GHz frekvenca po protokolu 80211 n. Navedena hitrost je 300 MB /s. Na žalost se lahko zmanjša. Izvedeni testi so pokazali naslednje rezultate: pri prenosu velikih datotek (do 10 GB) se je hitrost zmanjšala za polovico.

Kako priključiti Asus RT-N11P?

Po nakupu veliko kupcev je vprašanje: "Kako povezati usmerjevalnik tega modela?" Za to je priporočljivo najprej podrobno preučiti informacije v priročniku. V tem članku si bomo na kratko ogledali ta proces. Prva stvar je, da povežete kabel ponudnika s priključkom, ki se nahaja v bližini omrežne vtičnice. Označena je z LAN ali posebnim znakom. Ostala štiri vrata se uporabljajo, če je usmerjevalnik Asus RT-N11P povezan neposredno z računalnikom. V ta namen morate uporabiti obližni kabel. Napajanje je vključeno v komplet. Na enem robu bo kupec videl vtič, na drugi - omrežni adapter. Ta kabel povezuje usmerjevalnik z napajalnikom. Preden priključite vtič, ga priključite v režo. Ko priključite vse kable, morate pritisniti gumb "On /Off" in počakati, da se prižgejo indikatorji. Če je bilo vse narejeno pravilno, lahko nadaljujete z nastavitvami.

Asus RT-N11P: Nastavitve

Po povezavi usmerjevalnika RT-N11P morate konfigurirati napravo. To storite tako, da v računalniku, ki je neposredno povezan z napravo, v naslovni vrstici brskalnika zapišete naslov usmerjevalnika. Praviloma je sestavljen iz kombinacijenaslednje številke: 192. 168. 0.1. Na monitorju se prikaže pojavno okno, ki vas bo pozvalo, da vnesete uporabniško ime in geslo. Privzeto je to beseda admin. Predstavljen je samo v angleščini. Tisti, ki so iz nekega razloga pozabili naslov, prijavo ali geslo Asus RT-N11P, si lahko ogledajo informacije na nalepki, ki se nahajajo na zadnji strani usmerjevalnika. V tem modelu je proizvajalec napovedal hitro nastavitev omrežja. To pomeni, da je dovolj, da uporabnik pravilno poveže napravo, aktivira poseben način - in brezžična povezava se bo samodejno prikazala.

Tanke nastavitve

Z modelom RT-N11P lahko preprosto ustvarite brezžično povezavo. Vendar pa bo treba nekatere točke popraviti. Najprej mora uporabnik izbrati način overjanja. Izkušeni strokovnjaki priporočajo način WPA2. V tem primeru mora biti vrsta šifriranja nujno AES. Pomembno je, da se nihče, razen lastnikov, ne more povezati z brezžičnim omrežjem, ustvarjenim na Asus RT-N11P. Varnostne nastavitve so izbrane v posebnem razdelku menija. Za to morate uporabiti geslo ali filtrirati naslove MAC. Nekatere možnosti bodo uporabniku znane neposredno od ponudnika storitev, na primer vrsto naslova IP ali način povezave. Če je v nastavitvah prišlo do napake, o tem ne skrbite vnaprej. Samo nastavite usmerjevalnik Asus RT-N11P. Nastavitve lahko ponastavite s klikom na poseben gumb. Nahaja se na zadnji strani leve strani. Ko je naprava pritisnjena, se bo naprava vrnila v tovarnoparametrov.

Zaključek

Ta model usmerjevalnika pripada proračunskemu razredu, zato je povpraševanje potrošnikov za to zelo veliko. Opozorila jo je zaradi razširjene funkcionalnosti. Signal Wi-Fi je močan in ni prekinjen. Pasovna širina - 300 Mb /s. Za domačo uporabo bo to dovolj. Prednosti sistema Asus RT-N11P se lahko štejejo za preproste, ne zahtevajo posebnega konfiguracijskega znanja. Mnogi lastniki trdijo, da postopek traja dobesedno nekaj minut. V zvezi z negativne strani usmerjevalnika, potem jih je mogoče pripisati kakovosti materialov, kombinaciji nastavitev za ponastavitev gumba in ponovnemu zagonu, pomanjkanju posebnih pritrdilnih elementov. Toda po mnenju mnogih lastnikov nizki stroški vse bolj upravičujejo vse pomanjkljivosti.

Sorodne publikacije