Odrezek je, kar je. Razširjeni odrezki

Z razvojem tehnologije in interneta je bilo toliko nejasnih besed, da jih ni mogoče takoj zapomniti. Ko se srečujete z neznanim, tečete v spletu. Le tam lahko najdete te zelo neznane besede in ugotovite njihovo razlago. Eden od teh konceptov je bil odrezek. Kaj je to, kaj potrebujete in kdo ste navajeni - nadaljnje učenje.

Razlaga

Tako je fragment, kot je razvidno iz Wikipedije, del besedila ali programske kode, ki se lahko uporablja v iskalniku, urejevalniku besedila in razvojnem okolju. Po taki definiciji bo malo ljudi razumelo, kaj je v resničnem svetu. Poskusimo lažje pojasniti.Tukaj greš v brskalnik, ubiješ vsako besedo v iskalnem polju. Pred vami je okno s stranmi, ki jih najdete na določeni zahtevi. Glej prvo vrstico. Tukaj je, z naslovom, povezavo strani in spodnjim besedilom, in je fragment. Te informacije veljajo za iskalnike.

Interpretacija programske opreme

Vendar pa obstaja še ena razlaga fragmenta. MODX Revo je program, ki vam pomaga upravljati svoje spletno mesto, razvijati in vzdrževati razvoj. V njem lahko pojem fragmenta interpretiramo nekoliko drugače. To je element programa, ki vsebuje php kodo in obravnava vsako logiko na spletnem mestu. Na splošno so odrezki v MODX lahko meniji z dinamično vrsto vsebine, blog, seznam novic itd.

Urejevalniki besedil

Razvijalci programske opreme morajo razumeti tudi vse o odlomku. Kaj je to, morajo vedeti v primeru, čemorate ustvariti podvojen blok besedila. Da ga ne vnašamo ročno, lahko proces avtomatiziramo z fragmentom.Uredniki besedil imajo pogosto posebno funkcijo, ki deluje v tej smeri. Lahko upravlja cel niz fragmentov, ki jih predstavlja imenik. Podobni procesi omogočajo ogled, dodajanje, urejanje, brisanje, razvrščanje in drugo.

Raznolikost

Ko se naučite, da so to fragmenti in kaj potrebujejo programerjem in spletnim razvijalcem, lahko greste k klasifikaciji. Njihova raznolikost je posledica stopnje "interaktivnosti". Tako izstopajo: statični, dinamični in skriptni bloki. Statični, kot je razvidno iz naslova, so fragmenti nespremenjenega besedila, ki jih je mogoče izbrati za izvedbo v želenem dokumentu. Vse razpoložljive možnosti uporabniku niso na voljo. Ne more jih popraviti ali spremeniti. Obstajajo podobnosti z makri v programskih jezikih. Dinamično, bolj prilagodljivo. Ima konstantno besedilo in dinamične elemente. Uporabnik lahko preprosto dela s takšnimi bloki, lahko spremeni vrednosti komponent, prilagodi svoj položaj pri izbiri in vstavitvi v delček. Primer tega tipa so lahko podatki, ki so odvisni od določenega časa, katerega datumi so zahteve drugih uporabnikov. Dinamični bloki so podobni dejanjem ali predlogam.
Zadnji tip je skriptni odrezek. Kaj je in kako deluje? Na splošno je blok sestavljen iz kode makra ali skripte. Je najbolj prilagodljiv pri ustanavljanju. On lahkospremenite komponento programske opreme. Spremembe se lahko razlikujejo glede na uporabo.

Optimizacija

Ker pa so fragmenti v razvojnem okolju uporabnikom le redko zanimivi, o njih ne bomo govorili. Toda ta koncept na področju SEO je zanimiv in pomemben. Tudi navadni uporabniki se vsak dan srečujejo z njim pri brskanju po spletu. Najprej pa je vredno pojasniti tistim, ki ne vedo, kaj je SEO. Zdaj se ta panoga zelo aktivno razvija. Mnogi ustvarjajo spletna mesta in poskušajo zavzeti prva mesta v iskalniku. Da bi bilo to čim višje, se uporabljajo optimizacijska orodja. Nekateri se zatekajo k spletnim storitvam, vendar zagotavljajo le začasno vodstvo na pravih položajih.
Tako, da je bila lokacija dolgo v topi in je tam utrdila svoj primat, je treba obrniti na seoshnik. Opravlja vrsto operacij za izboljšanje kakovosti vsebin na spletnem mestu, njegovega videza in položaja v iskalniku. Ustvarjanje odrezka v tem primeru je pomembna faza za promocijo vira.

Zakaj?

Ko iščete informacije, ki jih potrebujete, jih berete v odrezku ali greste naravnost na spletno mesto. Pomeni v tem primeru informacijski blok in opisno. Za nekatere je dovolj, da preberete predogled spletnega mesta, da vidite, ali morate iti. Na informacijskih virih pogosto v fragmentih takoj razlagamo glavno temo. Poleg tega delček pomaga pri obravnavanju dveh enakih izrazov. Če ne potrebujete več, ampak potem, potemje na bloku v iskalnik, boste razumeli, na kateri strani boste našli informacije o strukturi, in ki ne.

Naloga

Za seoshnik mora biti vprašanje, kako narediti fragment, najpomembnejše. Njegovo oblikovanje - proces je odgovoren, saj bo zanimiv in živahen blok pritegnil pozornost kupcev, kupcev, bralcev. Seveda so bila zgodnejša dela na fragmentih izjemno pomembna in so vplivala na optimizacijo in promocijo. Zdaj, tehnično, ta proces ne predstavlja ničesar pomembnega, ampak deluje na uporabnika kot svetilnik.

Sestava

Spletna stran odlomka je pogosto pomotoma obravnavana le kot kratek opis, ki se sklicuje. Pravzaprav je to celoten blok, ki ga sestavljajo naslov, povezava in kratka objava. Vsak element je tukaj pomemben. Naslov mora vsebovati ključne besede, zlasti če imate komercialni vir. Povezavo lahko naredimo lepšo s spreminjanjem nejasnih črk v ruski jezik. V kratkem opisu se ključne besede in posebni znaki pogosto uporabljajo za pritegnitev pozornosti.

Vpliv operacijskih sistemov

Treba je razumeti, da na oblikovanje fragmenta ni vedno mogoče vplivati. Dovolj je, da Google zagotovi potrebne informacije v metaoznakah. Če bo iskanje zadovoljilo vaš opis, bo zanimivo, potem bo z veseljem sprejel njegov opis. Dolžina tega obvestila ne sme presegati 160 znakov. Natančneje, teoretično je možno, vendar v vašem interesu, zabeležiti vse potrebne informacije v jasno opredeljenem obsegu. Potem bo potencialna stranka dobila vse podatke, preden bo spoznala spletno mesto. "Yandex" je nekoliko težje oblikovatifragment Obstaja teorija, ki je za opis manj privlačna. Raje kopira besedilo s strani, ki ima ključne besede. V tem iskalniku je dolžina bloka 240 znakov.

Lepota v podrobnostih

Da bi odrezek izgledal lep, je pogosto dodal različne znake. Na primer, postavite ikono poleg telefona organizacije. Za prikaz hitrosti dostave nekateri optimizatorji dodajo letalo. Če je spletna stran o ljubezni, lahko dodate opis srca, zvezde itd.
Obstajajo razširjeni odrezki. Ponavadi jih najdemo v velikih spletnih trgovinah, različnih ustanovah in organizacijah. Napredni odrezek poleg običajnega bloka ima dodatno. Na primer, če imamo spletno trgovino, so zanimive kategorije izdelkov, promocije, recepti, prosta delovna mesta itd. Zanimivo je, da se razširjeni odrezek prikaže samo, če iskanje določa ime določenega podjetja, trgovine, organizacije.

Sklepi

Če povzamemo, je treba omeniti, da se govor o odlomku še vedno najpogosteje spomni informacijskega bloka v izvlečku iskanja. Programska interpretacija tega koncepta je manj zahtevna, saj je zelo specializirana in potrebna za spletne razvijalce in programerje.

Sorodne publikacije

Odrezek - kako je? Ustvarite in vrednotite fragment