Kaj je upravitelj datotek? Najbolj priljubljeni programi

Za lažje upravljanje uporabniških datotek v katerem koli operacijskem sistemu (čeprav stacionarnem, celo mobilnem) se včasih ni treba zanašati na vgrajena orodja. Zato mnogi raje uporabljajo tako imenovani upravitelj datotek, ki je sorazmerno enostaven za delo. Razmislite o samem pojmu upravitelja datotek in nekaterih najbolj priljubljenih aplikacij.

Kaj je upravitelj datotek v splošnem pomenu?

V preprostem jeziku je vsak dispečer, bolj splošno znan kot upravitelj datotek, poseben program, ki je sposoben prikazati strukturo datotek na katerem koli operacijskem sistemu in izvajati določene akcije z datotekami in mapami.


V večini primerov skoraj vsak program File File Manager predstavlja celoten datotečni sistem tipa drevesne strukture. To je zelo uporabno pri iskanju določenih objektov, ki so razvrščeni v mape (imenike, imenike) točno v aplikaciji, čeprav se njihova dejanska lokacija na določenem mediju dejansko razlikuje od tistega, kar uporabnik vidi na zaslonu monitorja ali mobilne naprave.

Standardni program Windows

Da bi bilo bolj jasno, razmislite o standardnem upravitelju datotek Windows, ki se običajno imenuje "raziskovalec". Ta program je del katere koli različice operacijskega sistema Windows in na podlagi drevesne strukture, uporabljene v njem, je bilo ustvarjenih veliko aplikacij tretjih oseb.


Nekateri uporabniki pa so prav taUpraviteljem datotek ni všeč, da dajejo prednost izdelkom programske opreme drugih proizvajalcev (na primer Total Commander ali Windows Commander, ustvarjen na način in podobo Nortonovega dedka, ki se je nekoč uporabljal v DOS sistemih). Mimogrede, nekateri programi Windows so postali tako priljubljeni, da so se preselili tudi v mobilne sisteme.

Upravitelj datotek za Android: Najbolj priljubljene aplikacije

Upoštevanje mobilnih upraviteljev datotek je treba opraviti na OS Android. Načeloma ni bistvenih razlik med programskimi aplikacijami, izdelanimi za druge sisteme. Večina vmesnika in glavnih funkcij se popolnoma in popolnoma ujemata.
Najbolj vsestranski in najbolj priljubljeni programi vključujejo:
 • Total Commander;
 • ES Explorer;
 • Solid Explorer;
 • Upravitelj datotek X-plore;
 • AnExplorer.
 • Ostanimo na kratko o vsaki koristnosti. Opišite vse svoje zmožnosti, seveda, ne bo uspelo. Ampak tukaj so najbolj zanimivi vidiki njihovega dela in uporabe.

  Total Commander

  Ta upravljalnik datotek za Android predstavlja skoraj popolno kopijo stacionarnega upravljalnika datotek z dvojno ploščo, ki je postal priljubljen pri uporabi na sistemih Windows (od podjetja Norton ima izboljšano grafično lupino in širšo funkcionalnost).


  Mobilna različica ima vgrajeno orodje za delo z arhivi RAR in ZIP, opremljeno je z urejevalnikom besedila, avdio in video predvajalniki, grafičnim pregledovalnikom in podpira storitve v oblaku, kot je DropBox (da ne omenjamstandardne operacije z datotekami in mapami).

  ES Explorer

  Ta upravitelj datotek je po mnenju mnogih eden najmočnejših na svojem področju. Poleg tega aplikacija ponuja nevsiljiv element vmesnika, ima zelo zanimivo orodje za brskanje imenikov in datotek z možnostjo kopiranja ali predvajanja multimedijskih vsebin.
  Ena najzanimivejših novosti (ki so jo cenili številni uporabniki) je možnost pošiljanja datotek večini znanih družabnih omrežij neposredno iz lupine samega programa. Tudi program se lahko uporablja kot orodje z dodeljenimi korenskimi pravicami, kar še povečuje njegovo funkcionalnost.

  Solid Explorer

  Ta pripomoček je preprost in enostaven upravljalnik, ki ga bo lahko uporabil vsak uporabnik.
  Poleg najpomembnejših orodij ima program vgrajeno podporo za arhivske podatke, prav tako pa lahko poveže tudi shranjevanje v oblaku in storitve.

  Upravitelj datotek X-plore

  Imamo še enega zelo zanimivega upravitelja datotek. Res je, da ime te vloge ni le upravitelj datotek ne more.
  Program ima orodja za delo z arhivi, vgrajena orodja za gledanje grafike in videa ter lasten avdio predvajalnik. Vendar ima programček svoje funkcije. Omogoča vam na primer ogled dokumentov, ustvarjenih v programu Microsoft Word, brez potrebe po namestitvi mobilne pisarne. " Poleg tega lahko aplikacija uporablja tako imenovane "vroče" ključe, ki so zasnovani za izvajanje ene ali druge operacije.

  AnExplorer

  Končno, ta krmilnik, ki je bolj optimiziran za tablične računalnike, čeprav je zelo preprost, kljub temu lahko veliko dela.
  Najpomembnejše prednosti programa so razpoložljivost vgrajenega urejevalnika besedila in podpora za spreminjanje oblikovanja teme. Uporaba apleta je tako preprosta kot drugi zgoraj navedeni programi.

  Sorodne publikacije