ASUS X200M je kompakten prenosnik z velikim potencialom

Na ladjedelnici leta 2017, beseda "netbook" pa postopoma preneha veljati. Ti prenosni prenosni računalniki, ki so bili ustvarjeni izključno za dostop do interneta, kakor hitro so se pojavili v poskusu, da bi trg trgali v proračunske prenosne računalnike, so bili hitro izrinjeni in ubiti s tablicami in pametnimi telefoni z velikimi zasloni. Proizvajalci so razumeli in se odločili, da spremenijo to kategorijo naprav. Procesorji so postali močnejši, zasloni so poostrili dovoljenje, v nekaterih modelih zaslona in povsem na dotik. Hkrati so ostale enake kompaktne dimenzije in dolg čas delovanja iz ene polnitve. Takšne naprave so primerne tudi za najmanjše nahrbtnike in lahko delajo ves dan od zore do sončnega zahoda. Primer nove generacije netbookov je prenosni računalnik ASUS X200M, o katerem bomo razpravljali v tem materialu.

Specifikacije

Za lažje zaznavanje so informacije predstavljene v obliki tabele.

Prikaz116 palcev, 1366 x 768 slikovnih pik, TN matrikaprocesorIntel P6 Ivy Bridge, taktna frekvenca 1,8 GHzPomnilnik4 gigabajtiTrdi disk1 terabajtBaterija3 celice, 3300 miliampe *


Grafična karticaVgrajena grafika Intel HD

Oblikovanje in komunikacije

Glavna ideja zunanjega oblikovanja je skoraj enaka v prejšnji generaciji "netbooks". Vse enake oblike so vse enakerahlo zaobljeni vogali in dno v obliki kvadra. In v tem modelu se je ohranil nekdanji minimalistični dizajn. Ohišje prenosnika je izdelano iz mat plastike, prijetno na otip in odporno na prstne odtise in majhne praske. Kompilacija je tudi navdušuje, vse je narejeno na višji ravni, brez vrzeli in pomanjkanja, laptop izgleda dražje, kot je v resnici. Prenosnik je na voljo v štirih različnih barvah: rdeča, bela, črna in modra. Najbolj eleganten in lep videz je bela različica. Pokrov prenosnega računalnika ima dve majhni zanki, vendar opravljata svoje delo, dobro se držita v vsakem položaju in ima širok kot.
Na desni strani prenosnika so: Kensington Castle, omrežna vrata, dva mini USB priključka USB 2.0 in reža za pomnilniško kartico. Na levi strani so priključek za polnilnik, VGA vrata, HDMI vrata, ena vrata USB 3.0.

Tipkovnica in sledilna ploščica

ASUS X200M uporablja tipkovnico otoškega tipa (vsak ključ je ločen element in je nameščen v ohišju naprave). Razporeditev tipkovnice je skoraj enaka kot pri drugih računalnikih. Manjka digitalni blok. Potek tipk je zelo kratek, vendar je navada, po nekaj dneh pred tem lahko zavrete in uporabite brez veliko neugodja. Ni srečen in pomanjkanje osvetlitve ozadja. Pod tipkovnico je dovolj velika sledilna ploščica. Zaslon na dotik deluje popolnoma brez ene same hrošče, občutljivost na srednji ravni, dodatne geste so podprte. Namesto njih ni namenskih fizičnih tipkostalo je le kompaktno vizualno ločilo.

Zaslon in zvok

Naprava je opremljena z zaslonsko ploščo z diagonalo 116 palcev. Ta prenosnik uporablja klasično matrico TN s sijajno površino. Na žalost za potencialne lastnike pripomočka, zaslon prenosnega računalnika ni izjemen. To je precej dim, barvni prenos še zdaleč ni popoln, kontrast pa pušča še veliko za željo. Uživala je v visoki ločljivosti - 1366 x 768 slikovnih pik, kar pozitivno vpliva na dostopnost in na drugo dobro premišljeno ravnovesje beline in gama. Pri soncu se pričakuje, da bo zaslon zbledel, sprememba kota pa povzroči obračanje barv.
Prenosnik ima tudi lastniški sistem zvočnikov SonicMaster, ki proizvaja nepričakovano dober zvok za tako kompaktno ohišje. Pričakovanja globin in basov, seveda, ni vredno, vendar bo obseg in čistost zvoka dovolj.

Učinkovitost in avtonomija

Značilnosti ASUS X200M niso impresivne, železo je očitno slabše od podobnih rešitev drugih proizvajalcev. Platforma strojne opreme uporablja procesor Intel Pentium, ki porablja veliko energije, in vgrajen podsistem Intel HD Graphics. Za razliko od drugih proračunskih računalnikov tega razreda, ASUS X200M deluje dokaj hitro in gladko. Sistemski vmesnik se takoj odzove na dejanja uporabnika, brez zamud in obešanja. Seveda ni treba računati na udobno delo z obsežnimi viri programov, kot je Photoshop, vendar to ni potrebno, če upoštevamo faktor oblike preučevane naprave. Procesor dopolnjuje 4 GB RAM-ain trdi disk 1 terabajt. 4 gigabajtov ni toliko celo za leto 2013, vendar je še vedno boljši od večine konkurentov, operacijski sistem Windows 10 pa je s tem obsegom zelo dober.

Na sintetičnih testih je prenosni računalnik pokazal naslednje rezultate:
  • PC Mark - 2131 točk;
  • 3D Oznaka - P319 točk.
  • ASUS X200M ima zmogljivost 3300 milimetrov * h, kar je glavna pomanjkljivost računalnika. Avtonomija sploh ni impresivna, zlasti ker se Ivy Bridge uporablja v napravi. V programu za testiranje avtonomije baterij je prenosni računalnik Battery Eater pokazal naslednje rezultate:
  • 4 ure v načinu za branje;
  • 1 ura v klasičnem načinu.
  • Namesto zaključka

    Prenosni računalnik ASUS X200M je hkrati nepričakovano dobra in slaba naprava. Ob prednosti v obliki velike količine pomnilnika in prenosnega zaslona, ​​je pripomoček veliko manjvreden v avtonomiji in zmogljivosti čipa. Če se lahko sprijaznite z nizko produktivnostjo, potem je tukaj treba sprejeti dejstvo, da boste morali živeti v vtičnici, nihče ne želi, še posebej v primeru takšnega kompaktnega računalnika. V drugem pa pri delu z ASUS X200M obstajajo le pozitivna čustva, zato je povsem mogoče priporočiti tistim, ki so pripravljeni za uporabo netbooka, ne da bi ga odklopili iz električnega omrežja.

    Sorodne publikacije