Kako igrati OSU? Glasbeni ritem igre OSU: Pregled

Kratek pregled igre OSU. Ta projekt je že dolgo priljubljen pri igralcih iz vsega sveta, nekateri, poleg užitka v procesu, pa so si sami pridobili naklonjenost.

Kaj je to?

Zdaj skoraj vsak, ki preživi ure na računalniku, ve, kaj je OSU. Ampak, če ste prvič slišali za to igro, so naslednje informacije za vas. Torej, to je brezplačen projekt, ustvarjen v žanru "glasbene igre". Včasih se imenuje ritem igre. Prvič je postal priljubljen leta 2007. Znano je, da je napisana v jeziku C #.


Kako igrati OSU, tisti, ki so bili prej seznanjeni s Tatakae, Elite Beat Agents, poznajo tudi vrsto iger "Taiko, vendar Tatsudzin" itd. Večina ljubiteljev projekta verjame, da njen uspeh temelji na konkurenčni komponenti. O tem bomo govorili malo kasneje.

Zahteve

Če želite igrati OSU, nakup igralnega računalnika ni potreben. Igra je nezahtevna, zato jo bo povlekel tudi povprečni pisarniški sistem. Procesor lahko deluje na 1 GHz. Dovolj 512 MB RAM-a. Sistem mora imeti Microsoft .NET Framework različice 35 ali novejše. Potrebujete tudi podporo za predvajanje videa. OSU zdaj deluje na glavnih platformah Microsoft Windows in Apple Mac OS X. Na voljo je tudi na mobilnih napravah z operacijskim sistemom Windows, Android in iOS. Glede na način igre bodo potrebna različna orodja za nadzor. Toda vsaj igra zahteva tipkovnico, miško, zaslon na dotik ali grafično tablico. Vsak igralec si sam izbere način upravljanja.


Cilj

Kako igrati OSU in kaj potrebujete? SprvaZdi se, da je igranje preprostejše, vendar pogosto obstajajo uporabniki, ki po prvem neuspelem poskusu odstranijo igro iz računalnika. Izkazalo se je, da je za uspešno spopadanje z nalogami potrebna pozornost, hitrost in natančnost. Namen igre je, da kliknete ali povlečete glasbo na zaslon. Uporabnik izbere najljubšo ali primerno melodijo in v časovni liniji mora glasba slediti animiranim elementom, ki se pojavijo na zaslonu. Če imate pred njim krog, kliknite nanj. Če se prikaže drsnik - držite "od in do". Če je spiner - to je grozno, da ga odvije.

Glasba

Vstop v OSU spremlja naključna pesem. Z njim lahko začnete igro, lahko pa izbirate iz seznama, ki je na voljo. Če vam tukaj ni všeč, si lahko ogledate spletno stran in prenesete več znanih skladb od tam. Igra ima urejevalnik glasbe, ki vam pomaga ustvariti svoj bit. V bistvu je vse v igri samo japonske priljubljene melodije, različne anime soundtracke. Če iščete, boste morda našli instrumentalno glasbo, priljubljene angleške in ruske pesmi.

Udobje

Poleg običajne igre oboževalci OSU-ja pogosto opazijo glavno prednost projekta - prisotnost skupnosti iger. Baza podatkov vsebuje več kot 200.000 igralcev, ki se srečujejo, komunicirajo in tekmujejo. Obstaja spletna ocena in klepet. Za izkušene igralce je na voljo več načinov, ki so različni glede na igro. Vmesnik programa je priročen in razumljiv. Iz subjektivnega lahko opazimo dober multiplayer, možnost vključitve videaozadja, poberem določeno kožo, vidimo, kako trenutno igrajo drugi, itd.

Zagon igre

Če ne veste, kako se igra OSU - ni težav. Na splošno je igranje standardnega načina zelo preprosto. Kot že omenjeno, morate klikniti na zaslon za virtualno glasbo v ritmu glasbe. Če vidite drsnik - držite žogo na njej, in ko je velik spiner - obrnite, da je sila.
Če prejmete vsako opombo, boste prejeli določeno količino točk. Če ste "zamudili", potem je življenje odšteto. TV-bar je viden nad igralnim poljem. Če je trak prazen, se igra konča.

Točke in ocene

Da bi dobili največ točk, morate biti natančni in pozorni. Ocena temelji na določenih formulah. Glede na to, kako hitro in natančno ste kliknili na krog, dobite 50100 ali 300 bonus točk. Če ste naredili "combo", kar pomeni, da niste bili zamenjani dolgo časa, boste prejeli dodatne točke. Tudi rezultati se lahko povečajo glede na kompleksnost zemljevida. Obstajajo nastanek in uporaba modulov. Ko uporabljate drsnik, premikanje krogle iz ene točke in nazaj prinaša 30 točk. Če ste to naredili točno na točkah, plus 10. Spinner prinaša 1000 točk za vsak nov krog. V tem primeru se centrifuga ne sme približati sredini, zato je treba napolniti stranske nivoje. Ko se melodija konča, dobiš oceno. To je odvisno od natančnosti igre in se lahko razdeli na šest vrst:
 • SS - je najvišja stopnja spretnosti in sto odstotkovnatančnosti
 • S - natančnost ne sme biti manjša od 95%, tlaki pa 50 točk manj kot 1%.
 • A - Prikazuje 92% vaše točnosti brez napak ali 90% + klikov s 300 točkami.
 • B - Prevzame točnost 86% brez napak ali 80% + klikov s 300 točkami.
 • C je samo 68% natančnost.
 • Druge vrednote so razvrščene D.
 • Glede na vaš uspeh pridete na globalno razvrstitev in tekmujete z igralci iz vsega sveta.

  Način sadja

  V igri OSU so zemljevidi, za razliko od klasičnega načina. Izrazito se razlikujejo od igranja. Torej, Catch the Beat vas bo ujel ritem in ujel vse plodove na krožniku v melodiji. Če želite upravljati ta način, morate uporabiti tri gumbe: puščice levo /desno in Shift, ki dvigne junaka dvakrat.
  Če igralec ne more ujeti sadja z običajnim pospeškom, lahko uporabi izboljšan pospešek. V tem načinu je predstavljen z rdečim, svetlečim sadjem. Ko ujameš, postaneš tako hitrejši, da se spopade z nalogami brez izgube kombinacije. V načinu lahko uporabite miško. Če želite to narediti, pojdite na Relax mod.

  Frakcija bobnov

  Kartice OSU se ne imenujejo samo nove melodije, temveč tudi druge vrste. Da, druga je postala analogna igra - Taiko. Ponavlja elemente igre Taiko no Tatsujin. Essence: kliknite na rdeče ali modre kroge, da simulirate udarec po sredini ali robu orodja. Za potiskanje morate uporabiti X za rdeče poteze, Z in V za modro. Če se približuje povečana nota, morate takoj klikniti na tipko.
  Obstaja način in analogstandardni drsnik. Tukaj je rumeno. Ne vpliva na kombinacijo, ampak daje točke za izločitev iz njega. To je potrebno v ritmu. Če boste pohiteli ali, nasprotno, zaostali, točke ne bodo dosežene. Spiner je tukaj predstavljen z rahlo spremenjenim elementom, ki deluje pri dveh zapisih hkrati.

  Simulator

  In zadnji znan način je osu! Mania. Posnema tudi nekaj Beatmania IIDX iger. Tudi tukaj boste morali klikniti na opombe, ki se premikajo vzdolž transportnega traku. To je težek način igre OSU. Tipke so večkrat kot v prejšnji različici. Ta način posnema boben, vendar je v nastavitvah mogoče izbrati drugo orodje in aktivirati vse gumbe od 1 do 9. Obstaja nadzor hitrosti glasbe. Na splošno je upravljanje videti takole. Z levo roko kliknete na S, D, F, desno - za J, K, L. Prostor za sredinsko tipko ustreza, leva tipka za premik pa se uporablja za poseben gumb. Sčasoma je bil ta način spremenjen, od leta 2015 pa obstaja možnost namestitve moda, ki vam omogoča igranje s prijateljem na enem računalniku in tipkovnico.

  Sprememba

  OSU Game je vsestranska igra, ki ima možnost, da se nastavi za vsako modno pesem. To so izvirni "nakladalniki", ki dodajajo točke splošni oceni. Modove predstavljajo multiplikatorji. V standardni obliki je množitelj 100 x. Višja kot je rezultat, doda se več rezultatov. Obstajajo dodatki, ki poenostavljajo igro. Pot lahko upočasnite za četrtino od normalne hitrosti, morda postanejo nesmrtni ali naredite beležke manj občutljive.Zapleteni načini ustvarjajo zapiske manjši, pospešujejo igro, ne dajejo pravice do napake itd. Posebne spremembe tudi poenostavijo preprosteje kot zapletajo igro. Obstaja samodejni prehod predilnikov, navajanje kazalca na opombo ali, nasprotno, sprostitev iz tiska. Kako igrati OSU, vam nihče ne bo povedal. Kot kaže praksa, ima vsak igralec svoj stil. Samodejno najde udobno upravljanje in najljubši način. Pogosto "OSU" uporabljajo kibernetski tekmovalci pred tekmovalnimi igrami, da bi "vzkliknili". Nekateri so odlični za hitro vstopanje v igro in ulov.

  Sorodne publikacije