Curtain Ward: Kako shraniti dokument? Možni vzroki in načini reševanja problema

Verjetno ni treba povedati, kako neprijetno je, ko uporabnik pokliče besedilo v Vordi, in program visi v najbolj neprimernem trenutku, kar onemogoča shranjevanje dokumenta. Ampak, ker je bilo toliko časa porabljenega za njegovo ustvarjanje, pa poglejmo, kako shraniti dokument, če je "Oddelek" začasno ustavljen. Izkazalo se je, da ni vse tako slabo in še vedno je mogoče ponuditi več rešitev za obnovo programa in celo neshranjene dokumente. So preproste in jih lahko uporablja vsak uporabnik.


Zavese "Ward", vendar dokument ni shranjen: kaj storiti?

Večina uporabnikov v tej situaciji običajno začne uporabljati kardinalne metode, povezane z zaprtjem urejevalnika besedila. Da, res, lahko to storite, vendar le, če operacijski sistem deluje. V operacijskem sistemu Windows 10 obstaja težava, da program visi tesno, in nobeno sredstvo za dostop do istega "upravitelja opravil" ne deluje (niti vmesnik niti miš, niti tipkovnica sama ne odgovarja). Obstaja samo en izhod - prisilno zaustavitev računalnika ali prenosnika z ponovno aktivacijo. To pomeni, da se izkaže, da je vprašanje, kako shraniti dokument, če je poplava Microsoft Worda, v tem primeru sploh nerešena.
Toda ko ponovno kličete urednika, ponavadi predlaga, da se samodejno shranjena kopija ob določenem času obnovi. Toda vse je v celoti odvisno od nastavitevsamodejno shranjevanje (navedba časovnega intervala, prek katerega naj deluje neprekinjeno). Poleg tega je treba opozoriti, da je taka tehnika uporabna le, če je bila datoteki prvotno dodeljeno ime, ker privzeto program shrani samo dve stani: izvirnik in zadnji v obliki kopije. Če ste pravkar ustvarili novo datoteko, vendar je sprva niste shranili, urejevalnik morda ne bo ponujal obnove shranjene kopije, ko jo boste ponovno zagnali.


Prednastavitve

Da bi se zaščitili pred takšnimi situacijami, je priporočljivo, da takšne nastavitve opravite vnaprej.
V najnovejših različicah urejevalnika besedila jih lahko najdete v meniju datotek z izbiro vrstice z možnostmi. Levo od menija je skladiščni odsek, po katerem želimo vnesti želeni interval (manjši, boljši). Na primer, če nastavite en minutni parameter, boste lahko natančno prepričani, da se glavni dokument, ko program zamrzne, ne bo izgubil. Malo verjetno je, da bo celo pri najhitrejši nastavitvi nekdo imel čas za vnos preveč besedila.

Microsoft Ward obesi: kako shraniti dokument z obnovitvijo učinkovitosti urejevalnika?

Zdaj pa razmislimo o nekaj izrednih metodah. Torej je "Ward" blokiran. Kako shranim dokument? Zaenkrat ne gre za varčevanje. Najprej morate poskušati oživiti urednika, da ga shranite že po ponovni vzpostavitvi njegove učinkovitosti. Tudi to velja samo za primere, kosistem se odziva na dejanja uporabnikov.
V tem primeru morate poklicati upravitelja opravil s standardno kombinacijo s tremi gumbi ali ukazom taskmgr v meniju Run, pojdite na zavihek Performance in pritisnite tipko F5. Nato prek kombinacije Alt + Tab, pojdite v urejevalnik in čez nekaj časa (ko bo obnovljena njegova izvedba) boste lahko shranili želeno datoteko.

Tehnika za ustvarjanje posnetka zaslona

Lahko ponudimo še eno tehniko, če je "Oddelek" prekinjen. Kako shranim dokument? S tem lahko ustvarite posnetek zaslona zaslona. Slaba stran te rešitve je, da ko ustvarite sliko v urejevalniku, ne bo prikazano vse besedilo, temveč le tisto, ki je trenutno vidno na zaslonu. Vendar pa je zelo verjetno, da bo samo ta fragment in možno dodati datoteko za samodejno shranjevanje ob ponovnem zagonu programa.
Posnetek zaslona se običajno ustvari s pritiskom na tipko Print Screen v povezavi z drugimi gumbi, kot so Win, Fn, Alt, Shift itd. Različne računalniške naprave se lahko razlikujejo. Odložišče je zdaj treba shraniti v odložišče. Za to je primeren vsak najlažji grafični urejevalnik (na primer Paint), v katerem morate uporabiti slikovni vložek, nato shranite datoteko v kateri koli razpoložljivi obliki.

Pretvarjanje risb v besedilo

Toda nazaj na stanje, ko je bil "Oddelek" prekinjen. Kako shraniti dokument v grafični obliki, ste ugotovili. Toda za vstavljanje v samodejno shranjevanje datoteke grafični objekt nima pomena, saj v večiniv primerih, ki zahtevajo urejanje besedila. Kako v takem položaju?
Ena glavnih odločitev je uporaba posebnih programov za prepoznavanje besed, kot je ABBYY FineReader. V aplikaciji morate preprosto optično prebrati grafično datoteko z možnostjo pretvarjanja risb v Word. V tem primeru ne bi smelo biti težav s prepoznavanjem, saj vam ni treba skenirati natisnjenega besedila na papirju, elektronske kopije se prepoznajo takoj, pojavnost morebitnih napak v izvornem besedilu pa se odpravi za skoraj sto odstotkov.

Kratek povzetek

Tukaj je dejansko vse, kar velja za primere, ko je „Oddelek“ prekinjen. Zdi se, da je jasno, kako shraniti dokument. Kaj pa predlagane metode za uporabo kot univerzalna rešitev? Če ne upoštevate namestitve potrebnih možnosti samodejnega shranjevanja, je priporočljivo, da začnete z ponovnim zagonom urejevalnika prek upravitelja opravil. Če pa to ne pomaga, boste morali posneti sliko in pretvoriti grafiko v besedilo. Toda na žalost, v primeru Windows 10, ko ne samo glavni program, ampak celoten sistem zamrzne, nobena od zgoraj navedenih metod ne bo delovala. Še vedno je treba upati, da bo po ponovnem zagonu sistema "Ward" ponudil obnovitev dokumenta kot začasno točko. In ne pozabite vnaprej določiti minimalnega intervala za shranjevanje trenutnih kopij. Možno je, da bo večina zbranega materiala ostala, in "pick up" bo moral biti največminimalno izgubljenega besedila.

Sorodne publikacije