Ocena usmerjevalnikov za hišo ali stanovanje

Dober hiter internetni dom se začne z usmerjevalnikom. Točno brez te prilagoditve si je težko predstavljati sodobno stanovanje ali zasebni dom, ki ima dostop do svetovnega spleta. Preden kupite tovrstno tehniko, vam priporočamo, da pregledate razvrstitev usmerjevalnika in se prepričate, da boste zadovoljni z nakupom.

Oči zmanjkuje različnih sort

Niša sodobnega trga, ki jo zasedajo usmerjevalniki in usmerjevalniki, je res prenatrpana. Neizobražen kupec je zelo težko razumeti, kateri usmerjevalnik je vreden njegove pozornosti in bo hitro vrnil svoj denar. Torej, preden lahko delite z denarjem in končno kupite za sebe lep, sodoben usmerjevalnik, je vredno raziskati glavne značilnosti, s katerimi lahko ugotovite, ali je ta izdelek primeren ali ne, in seveda oceniti oceno WiFi usmerjevalnikov, ki opisujejo najboljše modele .


Učenje izbire usmerjevalnika

Za začetek, naj razumemo, kaj je usmerjevalnik ali usmerjevalnik. Z enostavnimi besedami je to poseben pripomoček, ki omogoča dostop do interneta iz računalnika, tabličnega računalnika ali prenosnega računalnika ali celo iz telefona, ki ima Wi-Fi.
Dober usmerjevalnik ni nujno drag, pogosto pa tudi pri razvrščanju usmerjevalnikov, ki so primerni za uporabo doma, spadajo ravno tiste naprave, ki ustrezajo večini potrošnikov, tako po ceni kot po kakovosti. Če boste z njimi seznanjeni, bo veliko lažje izbrati usmerjevalnikLastnosti:


 • Specifikacije: Dober domači usmerjevalnik mora imeti dovolj RAM-a (vsaj 64 MB), vsaj 16 MB FLASH pomnilnika in sodoben procesor s 300 MHz. Če želite namestiti eno enoto te vrste opreme v veliko stanovanje ali hišo, izberite model, ki ima več kot eno anteno, saj je kakovost odvisna od kakovosti dostopa v prostorih, oddaljenih od lokacije usmerjevalnika.
 • Cena ni nič manj pomembna. Ni treba misliti, da ni nobene razlike med najcenejšim in dražjim usmerjevalnikom. Pri poceni modelih, ne le nizko kakovostnih sestavnih delov, ampak tudi območje pokritosti WiFi je precej majhna. Ampak tudi poskusite kupiti najdražji model, če, na primer, imate majhno stanovanje in največja hitrost od ponudnika ni nizka, ni vredno.
 • Ime proizvajalca: uveljavljene blagovne znamke proizvajajo usmerjevalnike različnih cenovnih kategorij, da bi zadovoljile potrebe kupcev z različno solventnostjo. Vendar pa obstajajo blagovne znamke, na primer D-Link, ki ponujajo le poceni usmerjevalnike, ki niso tako zanesljivi kot, na primer, modeli iz Linksysa. Cena za njih je relativno višja od zgoraj opisane blagovne znamke. Med prodajalci na območju naše države so bili tudi proizvajalci, kot so TP-Link (ponuja poceni, visoko kakovostne usmerjevalnike), Asus (eden od vodilnih svetovnih prodajalcev, vključno s takšnimi izdelki kot usmerjevalniki) in Zyxel. (proizvaja veliko različnih modelov, od katerih nekateri nad parametri presegajo svoje lastnekategorije).
 • Standardi: Standard WiFi obstaja. Najnovejši standard je 80211 n. Če vam je na voljo 80211 g ali celo 80211 b usmerjevalnik, tega modela ne smete kupiti, ker je zastarel.
 • Protokoli za dostop: povsem nov usmerjevalnik, ki ga je prinesel iz trgovine, morda ne bo delal s protokolom za dostop do interneta, ki ga ponuja vaš ponudnik internetnih storitev. Zato je treba vnaprej določiti protokol dostopa do ponudnika in ga že izbrati model, ki ga bo podpiral.
 • Tehnologija svetovnega spleta: Vsak usmerjevalnik ima vrata WAN, kabel, ki se poveže z internetnim domom ali stanovanjem. Pred nakupom primerjajte internetni kabel in vhod usmerjevalnika.
 • Različne lestvice z različnimi merili

  Verjetno je, da se ustvari univerzalna ocena usmerjevalnikov, ki jo lahko imenujemo boljše od vseh značilnosti, nerealna. Zato smo ustvarili več popolnih ocen, odvisno od glavnega merila:
 • Ocena večnamenskih usmerjevalnikov WiFi, ki so idealni za domačo uporabo.
 • Ocena najboljših usmerjevalnikov glede na ceno:
 • a) najboljši proračunski modeli; b) boljši modeli po povprečni ceni.
 • Ocena najboljših mobilnih usmerjevalnikov.
 • Ocena najboljših usmerjevalnikov v letu 2016 pri najbolj priljubljenih proizvajalcih:
 • a) ocena usmerjevalnikov WiFi za dom iz Asusa; b) vredni usmerjevalniki iz D-link; c) Najboljši usmerjevalnik TP-link.

  "Večnamenska" ocena usmerjevalnikov v letu 2016, za katero je treba kupitiuporaba doma

  Ker imajo moderne stavbe in stanovanja približno enake značilnosti (značilnosti struktur, ki se uporabljajo za izdelavo materialov), so predstavljeni spodaj navedeni modeli, primerni za zasebno hišo in stanovanje v večnadstropni stavbi.

  Xiaomi Mi Wi-Fi mini

  Sodoben, eleganten, visokokakovosten - vse te epitehe, ki si jih je model zaslužil. Ujetih v razvrstitev usmerjevalnikov v letu 2016 zaradi dejstva, da podpira najbolj napredne standarde prenosa, lahko deluje pri hitrostih do 1200 Mbps, in celo za "obnovo" lahko po želji na bolj funkcionalno firmware. Povezuje zunanji pogon preko USB vhoda brez težav, tako da vam bo na voljo tudi funkcija prenosa na tem zunanjem pogonu. Tega čudeža tehnologije so pomanjkljivosti. Torej, v skladu s pregledi, je najbolj neprijetno za vmesnik in navodila, ki so na voljo samo v kitajščini. V tem modelu je le nekaj LAN priključkov in hitrost na njih omejena na več sto Mb /s. ASUS RT-N56U navdušuje ne le z izvirnostjo modela.
  V modelu ni zunanjih anten, vendar ne preprečuje prenosa podatkov s hitrostjo do 1 Gbit /s prek LAN vrat in 300 Mb /s preko WAN-a. Tukaj vidimo nekaj USB vrat, ki privabljajo številne napredne uporabnike. Nastavitev naprave je tako preprosta, da se večina dejanj izvaja na intuitivni ravni. Slabosti so tudi, čeprav ne preprečujejo, da bi se model uvrstil v razvrstitev WiFi usmerjevalnikov za stanovanje ali dom, saj jih večina uporabnikov ne opazi.Zato se usmerjevalnik začne upočasniti in pregreti, če je priključen zunanji nosilec z zmogljivostjo 1 GB ali več.

  Takšen eleganten TP-LINK TL-WA901ND

  Ta moderna "pošastna internetna pošast" se lahko napaja tudi prek kabla Ethernet (adapter pride takoj). Odstranljive antene, če jih povežete skupaj, resnično zagotavljajo internet z vsemi pripomočki na razdalji 270 m. Vendar pripomoček brez vgrajenega adapterja s tem modelom ne bo prijatelj, saj nima nobenih LAN vrat. Toda glede na dejstvo, da danes zanemarljiva količina tehnologije nima vgrajenega vmesnika WiFi, ima ta model pravico, da sodi v razvrstitev usmerjevalnikov 2016 WiFi za dom.

  Najboljši proračunski usmerjevalniki

  Ni mogoče vedno kupiti celo povprečne cenovne kategorije usmerjevalnika. To ni razlog, da bi se razburili, in dober razlog za učenje ranga domačih usmerjevalnikov, ki bodo dostopni vsem. Spodnji seznam vključuje samo tiste modele, katerih kakovost dela je precej visoka, to pomeni, da lahko zagotovijo normalen dostop do interneta v vašem domu ali stanovanju.

  Model TL-WR841N od TP-Link

  Proračunski usmerjevalnik, ki ima tako prijetne funkcije kot starševski nadzor ali možnost omejevanja prometa. Sodobni protokoli priključka TL-WR841N potegnejo. Zasnova modela se lahko za tega proizvajalca imenuje klasična. V svojih pregledih se veliko kupcev zahvaljuje blagovni znamki za dejstvo, da se vsi njihovi usmerjevalniki ne morejo namestiti samo na mizo (ali na katero koli vodoravno površino), temveč tudi na steno.Model se praktično ne pregreje, saj ga je proizvajalec oborožil z veliko luknjami za prezračevanje. Usmerjevalnik je proračun, realne stopnje prenosa podatkov pa se gibljejo v več sto megabitih, čeprav je proizvajalec določil omejitev 300 megabajtov. Prav tako ni na voljo nobenih USB priključkov, kot so dragi analogi iste blagovne znamke.

  D-link DIR-300S je prav tako vreden mesta v tej oceni.

  V oceni va-file-routerjev ta model ni bil naključen, saj podpira vse vrste povezav in ima celo funkcije starševskega nadzora in tako trenutno funkcijo filtriranja. vsebina "Yandex" storitev. Lepo dopolnilo lahko imenujemo sodoben sijajni dizajn in majhne dimenzije tega usmerjevalnika, čeprav se nekateri kupci na sijajnem korpusu pritožujejo, ker je takoj viden ustaljen prah.

  Ocenjevanje usmerjevalnikov srednjega cenovnega segmenta bi se moralo začeti z MikroTik RB951G-2HnD

  Usmerjevalniki te blagovne znamke so priljubljeni ne zaradi oglaševanega imena, ampak zato, ker jim proizvajalec priskrbi elegantno "nadev", zato številne podprte funkcije resnično impresivno. Model bo privlačen za napredne uporabnike, ki so dobro seznanjeni z osebnimi nastavitvami, ampak za uporabnike, ki želijo "klikniti gumb in takoj na internetu", se zdi preveč težko razumljivo. Majhen RB951G-2HnD se lahko uporablja ne samo v domu ali stanovanju, ampak tudi v pisarni majhnega ali srednje velikega podjetja, saj je pokritost velika, jo zagotavlja močan oddajnik.

  Naslednji je ZyXEL Keenetic 4G III

  S tem usmerjevalnikom se lahko povežete prek USB vmesnika USB modema in zagotovite napravo blizu naprave z visokokakovostnim internetnim 3G ali 4G. Podprt je najnovejši standard 80211 n. Naprava ima dve močni anteni, tako da lahko internet svobodno "leti" s hitrostjo do 300 megabitov. Ima tudi eleganten dizajn in do 4 LAN vrata na hrbtni strani. Toda brezžična pokritost je majhna - to je minus. Čeprav, če se tako usmerjevalnik za majhno stanovanje, nobenih pritožb o njegovem delu bo.

  Poceni TP-LINK Archer C50 podpira najnovejši 80211 ac protokol. Rusko govoreči vmesnik, preprostost nastavitve moči signala na katero koli oviro in eleganten dizajn je ta model uvrstil med najbolj iskane na našem trgu. Ampak slabosti, preveč, so, in so pomembne: žično povezavo je mogoče le pri hitrostih več sto megabitov, in vgrajeno USB vrata je prepočasen.

  Vrednost vrednih mobilnih usmerjevalnikov

  Vse domove ali stanovanja nimajo možnosti povezovanja vodilnega interneta, zato vam ponujamo razvrstitev domačih usmerjevalnikov 2016 za režo za kartice SIM. Ti modeli so najpogosteje kupljeni za uporabo v majhnih mestih in vaseh, kjer je dostop do interneta mogoč le prek mobilne komunikacije. Takšne naprave oblikujejo internetno pokritost precej kakovostno.

  «Najmanjši usmerjevalnik» Huawei E5330

  TinyHuaweiov mobilni usmerjevalnik vam lahko priskrbi precej dober WiFi signal do vašega stanovanja ali doma. Za udobje je proizvajalec zagotovil zaslon s tekočimi kristali (vsi najpomembnejši podatki bodo vedno pred očmi). Potrošniki niso omenjeni o prekinitvah pri delu, zamrznitvi in ​​zavornih modelih v svojih odzivih, zato lahko trdimo, da drobtina deluje stabilno. Zakaj je ta model vodilni v letu 2016 WiFi Router rating za stanovanje ali dom, kjer ni kabelskega interneta? Preprosto je sposobna zagotoviti internet samo z ducatom naprav! Slabosti, seveda, so: E5330 ne deluje na 4G omrežju in baterija je dovolj šibka, zato bodite pripravljeni redno polniti "malo kitajsko".

  In spet TP-LINK! Model M5250

  In ta usmerjevalnik deluje na omrežjih 2G /3G, žal, vendar deluje stabilno! Proizvajalec skrbi za kupca, zato je priskrbel adapter za SIM kartico, USB kabel (preko katerega se usmerja usmerjevalnik). Ne-veličasten kovček, prevelik, tako da lahko M5250 varno vzamete s seboj kamorkoli! O slabostih: kupci se pogosto pritožujejo zaradi pomanjkanja zaslona. Model je resnično zanesljiv in vreden pozornosti, zato je bil vključen v to oceno usmerjevalnikov WiFi v letu 2016.

  Ocene najboljših usmerjevalnikov od najbolj priljubljenih proizvajalcev

  Najbolj "prodani" proizvajalci usmerjevalnikov so Asus, D-link in TP-link. Na žalost je v vrsti njihovih modelov nerealno izbrati najboljši usmerjevalnik, ocena z izboljšanjem glavnih prednosti pa bo za vas bolj informativna. Boljše od Asusa:
 • Model EA-AC87 je zmogljiva sodobna visokokakovostna tehnika;
 • ​​
 • Model RT-AC66U lahko hkrati zagotavlja visokokakovosten internet več desetam naprav;
 • Model RT-N56U ustvarja pokrov, ki lahko pokriva večje stanovanje.
 • Boljše kot D-link:
 • DIR-300A je absolutni vodja prodaje;
 • DIR-880L je prepričljiv s svojo močjo;
 • Model DIR-850L zagotavlja visoko kakovost polnjenja.
 • Boljše kot TP-link:
 • TL-WA901ND velja za najboljšo novost leta 2016;
 • model Arcer C2 - topovaya, ki ustreza zadnji tehnologiji;
 • TL-WR740N je idealna možnost za majhen enosobni apartma.
 • Kako razumeti, da imate slab usmerjevalnik in da je čas, da ga spremenite?

  Pogosto težave pri dostopu do interneta niso krivda ponudnika, ampak šibek usmerjevalnik, ki preprosto ne more zagotoviti vseh zmogljivosti, ki jih ponuja ponudnik. Glavni razlogi za nakup nove takšne tehnike so naslednji:
 • Območje pokritja WiFi ne pokriva celotnega stanovanja ali hiše: moderni, ne zelo dragi usmerjevalniki, ki so se dobro izkazali, če verjamete v preglede strank, lahko pokrijejo do 100 kvadratnih metrov. Če signal iz vašega usmerjevalnika ne more prenesti celo skozi steno v sosednji sobi - je čas za spremembo.
 • Usmerjevalnik lahko "zmanjša" internetno hitrost: se zgodi, da ponudnik zagotovi hitrost, na primer 100 Mb /s za prenos in vračanje, in po preverjanju statusa interneta v vašem domu, dobite samo 60 Mb /s /s črpanjem in še manj ob vrnitvi. Ne prezirajte ponudnika, bolje je, da preberete navodila za vaš usmerjevalniktakšni kazalniki - njegova največja omejitev in višje hitrosti preprosto ne podpirajo. Če je temu tako - vredno je kupovati nov usmerjevalnik.
 • Usmerjevalnik je obešen ali redno napolnjen: taki simptomi so vidni pri delu poceni modelov, ki ne izpolnjujejo svojih obveznosti. Hranite živce in čas - kupite nov usmerjevalnik.
 • In končno

  bo vaš usmerjevalnik bolje deloval, če ne boste dovolili njegove redne preobremenitve, udarili v vrečko za prah ali drugo umazanijo, če se ne nahaja v vlažnem prostoru. Sledite nadgradnjam, namestite najnovejšo vdelano programsko opremo, prilagodite nastavitve po meri, ki bodo povečale udobje vašega dela na svetovnem spletu. In naj bo vaš dom ali stanovanje vedno kakovostno pokrito in stabilno WiFi!

  Sorodne publikacije