Procesor AMD FX-6350: funkcije, pregled, testi

AMD FX-6350 je procesor s 6 računalniškimi moduli, odklenjen z množiteljem urne frekvence in odličnim potencialom pospeševanja. Ta čip je dostojna alternativa za procesorje Core i3 in Core i5, ki jih ponuja Intel, vendar je njegova cena bistveno nižja. To so zmožnosti te polprevodniške rešitve in so obravnavane v naših majhnih raziskavah. Prav tako bodo primerjane tudi teste te procesorske rešitve z neposrednimi konkurenti.

Procesna niša

Centralni procesor, ki ga upošteva proizvajalec, je nameščen kot izdelek povprečne stopnje. To je bistvo tega čipa znotraj platforme AM3 +. Manj kot en korak je na silicijevih procesorjih serije FX-43XX, ki imajo le štiri računalniške enote obdelave programske kode.

Na srednji ravni so 6-jedrni procesorji, ki spadajo v AMD FX-6350. SIX CORE - to je sam napis na njegovi embalaži, in to je šest računalniških blokov, ki so realizirani v tem silicijevem kristalu. Najvišja zmogljivost se lahko pohvali s serijo procesorjev FX-83XX in FX-9XXX. V tem primeru govorimo o 8 blokih obdelave programske kode, ki so sposobni delovati na povišanih frekvencah. Glede na zasnovo AMD, mora biti predmet tega pregleda enako konkurenčen procesorjem serije Core i5. V resnici so zmožnosti obravnavane rešitve ravno dovolj, da se uprejo jedru i3 na enakopravni osnovi. To pomeni, da lahko na podlagi takega osrednjega procesorja zberete igralni računalnikvstopni nivo, ki bo brez težav vodil večino sodobne programske opreme. Samo z najbolj oddaljenimi nastavitvami.

Možne različice konfiguracije CPE. Kaj je v njih?

Obe rešitvi sta na voljo v dveh možnih različicah. Najbolj dostopna je TRAIL. Vključuje:
 • procesor.
 • Komplet dokumentov o garancijskem kuponu in seveda priročnikov za uporabnike.
 • Nalepka z blagovno znamko z logotipom družine procesorjev.
 • Najdete lahko tudi naprednejši in izboljšan nabor tega čipa, ki se imenuje VOX. V tem primeru je seznam dobav dopolnjen s hladilnikom in termopasto. Glede na to, da je ta procesor sprostil uro, potem je bolj upravičeno kupiti prvo različico kompleta. Toda hladilni sistem je priporočljivo kupiti posebej z izboljšanimi tehničnimi lastnostmi. To bo procesorju omogočilo, da je še dodatno overclockalo in dolgoročno doseglo večjo zmogljivost.

  Vtičnica. Arhitekturne značilnosti. Frekvence

  Glavni priključek procesorja za to rešitev je AM3 +. Tudi ta čip lahko uspešno deluje v povezavi z AM3 ali celo AM2 + matičnimi ploščami. Vendar je bolje uporabiti matične plošče z AM3 +. Kot smo že omenili, procesor AMD FX-6350 - SIX CORE. To pomeni, da je fizično v tem polprevodniškem kristalu izvedenih 6 blokov obdelave kode. Vsaj celo število.

  Če upoštevamo bloke računalništva zplavajočo točko, se izkaže, da so le trije. To pomeni, da dva celoštevilska modula predstavljata samo en operacijski blok s plavajočo vejico. Po eni strani izboljšuje učinkovitost računalniškega sistema. Toda hkrati se je njegovo delovanje v končnem rezultatu bistveno zmanjšalo. Iz tega razloga čipi Vishera, ki spadajo v to CPU, ne morejo tekmovati s Core i5. V najboljšem primeru bi lahko njihovo raven zmogljivosti primerjali le s Core i3.
  Minimalna hitrost za AMD FX-6350 je 39 GHz. Tudi v običajnem načinu lahko ta procesor izda 42 GHz v primeru reševanja problema povečane kompleksnosti. Prisotnost odklenjenega množilca omogoča prosto spreminjanje vrednosti tega pomembnega parametra. Pri delu lahko pričakujemo visokokakovostno odvajanje toplote tudi pri 5 GHz v običajnem načinu.

  Proizvodna tehnologija. Energetska učinkovitost. Poraba energije

  S tehnologijo SOI (silicij na dielektriku) je izdelan polprevodniški kristal AMD FX-6350. Značilnosti tega izdelka kažejo, da ustreza standardom 32nm tehnološkega procesa. S tega vidika je ta rešitev trenutno zastarela in je njena raven energetske učinkovitosti precej nizka. Poraba energije je nastavljena na 125 W. To je zelo, zelo veliko.

  Integrirani pomnilniški podsistem. RAM

  Kot vsak moderni CPU, je ta izdelek opremljen s 3-stopenjskim predpomnilnikom. Skupna velikost prve stopnje je 288 KB. Skupna prostornina druge stopnje je tudi 6 MBtretji - 8 MB. RAM krmilnik lahko obravnava 32 GB pomnilnika DDR3. Največja taktna hitrost je lahko enaka 1866 MHz. Nazadnje je treba opozoriti, da je krmilnik dvokanalni pomnilnik, kar vam omogoča, da s pravim pristopom dobite dodatno povečanje hitrosti.

  Rezultati v sintetičnih testih

  Procesor AMD FX-6350 kaže precej dobre rezultate v sintetičnih testih. Na primer, v PCMark7 izdaja 3382 točk in presega celo i5-3330 s 3372 točkami. Stanje v PCMark2011 se nekoliko spreminja. V tem primeru lahko odloči 7330 točk. V tem sintetičnem testu pa i5-3330 zbira 7813 točk, FX-8350 pa je 8502. Prisotnost 6 parov jeder omogoča temu silicijskemu proizvodu, da pokaže precej dobre rezultate pri takšnih testih, v praksi pa se njegova zmogljivost lahko primerja s serijo CPU. i3 podjetja Intel.

  Preizkusi iger

  Izgleda precej dostojno glede na neposredne konkurente v večini igralnih testov AMD FX-6350. Na primer, v simulatorju dirke F12012 v ločljivosti FullHD in pri največji kakovosti slike lahko predvaja 74fps. S tem indikatorjem prekaša mlajši 4-jedrni model FX-4130 s 60fps, vendar izgubi vodilni 8-jedrni FX-8350 čip, ki se ponaša že z 81fps. Če se čip primerja z Intelovimi rešitvami, lahko ta procesor enakovredno tekmuje z i3-4130 s 73fps. Hkrati do ravni i5-3330, nobeden od čipov AMD ne dosega: ima 91fps, in v tem primeru je nesporni vodja. Podobno situacijo v igri R. U. S. E. FX-6350 in i3-4130 imajo enakeRaven zmogljivosti je 34,2 fps in 34,4 fps. FX-4130 pa zaostaja za 256 fps, FX-8350 s 38,8 fps in i5-3330 s 42,1 fps pa je daleč pred nami. Podobno sliko opazimo tudi pri večini testov. Raven produktivnosti obravnavane rešitve je povsem zadostna za večino nalog, vendar je pri najbolj zahtevnih igračah še vedno treba podcenjevati nastavitve.

  Stroški CPU

  V najcenejši različici konfiguracije lahko AMD FX-6350 kupite za 6000 rubljev. Toda ob istem času bo treba kupiti dodatne napredne hladilni sistem, ki je trenutno ocenjena na 3000 rubljev. Napredna različica kompleta VOX je vredna 7.000 rubljev. Čeprav prva možnost in dražje pride na koncu, vendar je on tisti, ki lahko v celoti in v celoti razkrije potencial tega čipa.

  Lastniki tega čipa. Možnosti za računalniško platformo

  Obravnavana je cenovno ugoden in uravnotežen čip. Ima dokaj nizko ceno, cenovno ugodno zmogljivost in visoko frekvenco osnovne ure, kar je za AMD FX-635039 GHz. Njegove prednosti vključujejo tudi odklenjen množitelj in zmožnost dinamične spremembe frekvence. Kljub temu tehnološki proces in energetska učinkovitost spadata med minuse. Kot v prvem in v drugem primeru je procesor zastarel. Moralno in fizično. Zato ga trenutno ni mogoče obravnavati kot nakup novega osebnega računalnika. V bližnji prihodnosti bo AMD AMD predstavil posodobljeno AM4 platformo, katere procesorji so prikrajšani za te pomembne in pomembne pomanjkljivosti.

  Rezultati

  Seveda je odličen procesor za vstopni igralni sistem še vedno AMD FX-6350. Samo ta slika ne bo trajala dolgo. Po najnovejših informacijah, ki so danes na voljo, bo AMD v začetku marca 2017 predstavil novo platformo AM4, ki bo s podobno vrednostjo omogočila še večjo učinkovitost.

  Sorodne publikacije