Kako priključiti trdi disk na televizor: načine, funkcije in priporočila

Mnogi so navajeni, da se trdi disk nahaja samo v računalniku. Ne more se uporabljati kot prenosna naprava in priključena na drugo opremo. Zato ne vedo, kako povezati trdi disk s televizorjem. Pravzaprav se uporablja zunanja naprava za shranjevanje, ki je za mnoge postala prekinjevalka. Omogoča shranjevanje informacij in prenos iz naprave v napravo.

Zakaj?

Zakaj se ukvarjati s tem, kako povezati trdi disk s televizorjem? Pogosto taka potreba nastane zaradi ljubiteljev video vsebin. Začnimo z dejstvom, da nimajo vsi uporabniki pametnih televizorjev, ki bi jih lahko priključili na internet in uživali v katerem koli filmu od tam. In ne vsakdo ima tako visokokakovosten internet za hitro nalaganje video vsebin.


Če ste pred gledanjem filma na televizorju uporabljali bliskovni pogon, je zdaj lažje uporabljati zunanjo napravo za shranjevanje. Prvič, ima večji volumen. Drugič, hitreje bere informacije. Ja, in neuspehi pri tem se redko dogajajo.
Zunanja naprava za shranjevanje se uporablja tudi, če pametni televizor nima toliko pomnilnika, kot ga lahko za prenos vsebine. Še posebej, ko gre za snemanje v živo. Čeprav ni mogoče narediti pravega, kar bi vedeli, lahko trdi disk povežete s televizorjem.

Izbira

Toda preden se bo morala povezava ukvarjati z izbiro RA. Obstaja nekaj odtenkov, ki jih morate poznati za pravilno deloTB napravo.
Seveda je dejstvo, da lahko priključite trdi disk na televizor, vplivalo na produkcijo. Nekateri modeli televizorjev so zasnovani tako, da lahko uporabljajo disk z različnimi komunikacijskimi sredstvi. Zato mora kupec upoštevati:


 • Niz združljivosti. Če se želite povezati, potrebujete pogon, ki ima trenutni tok za tretjino nižji od tistega, ki je prek vrat USB na voljo televizorju. Pri povezovanju z lastnim napajalnikom je ta možnost pomembna pri izbiri.
 • Količina pomnilnika. Pomemben parameter, ki ga je treba takoj identificirati. Bolje je, da takoj kupite največje možne lastnosti in stroške za vas možnost, potem vam ni treba dobiti na ducate manj razsutih modelov. Ampak tukaj je treba razmisliti o združljivosti Smart TV z velikimi diski.
 • Produktivnost. Pri izbiri trdega diska za osebni računalnik mora uporabnik preveriti delovanje naprave. Hitrost in dolgoživost sta odvisna od tega. Enako velja za zunanji pogon. Če shranite na trdi disk, lahko dobite napravo, ki ponovno prenaša video vsebino.
 • Datotečni sistemi. Prisotna mora biti podpora za obstoječe datotečne sisteme, s katerimi teče trdi disk.
 • Povezava

  Kako priključiti zunanji trdi disk na televizor? Po izbiri kakovostnega trdega diska morate razumeti, kako se povežete s televizorjem. Navodila za opremo verjetno ne bodo opisala tega trenutka, zato boste morali delovati intuitivno ali kako je odvisno od vasdruge uporabnike.
  Povezava se lahko nekoliko razlikuje glede na model televizorja. Toda na splošno se sam proces praktično ne razlikuje od namestitve bliskovnega pogona. Za povezavo potrebujete kabel USB, ki mora biti priložen trdemu disku. Žico lahko najprej vzamete samo zato, da jo lažje povežete. Kako priključiti zunanji trdi disk na televizor? Obstaja nekaj načinov. Če je ta naprava 25 palcev, bo dovolj, da na hrbtni strani televizorja poiščete priključek HDD IN (z ustreznimi oznakami) in ga namestite.
  Nato mora televizor prepoznati trdi disk. To se običajno zgodi samodejno, tako da, če vse deluje pravilno, bo vse šlo brez vaše pomoči. Televizor bo začel s prenosom potrebnih informacij, pripravljen bo za zagon podatkov z diska.

  Opomba

  Mnogi priporočajo nakup pogona, ki bi deloval z vmesnikom USB 3.0. Ker je ta povezava zdaj najhitrejša za prenos medijev, se popolnoma prilega. Še posebej opazna hitrost pri predvajanju velikih datotek.
  Če imate star model televizorja, bo priključitev trdega diska z vmesnikom USB 3.0 popolnoma nesmiselna v priključku 2.0. V tem primeru ni smiselno preveč plačati za hitrejši uporabniški vmesnik, ker ne bo delovalo.

  Trdi disk iz računalnika

  Za televizor lahko uporabite ne le zunanji trdi disk. Kako priključiti trdi disk računalnika? Ni skrivnost, da imajo računalniški trdi diski poseben vmesnik SATA, ki deluje z združljivimi priključki na matični plošči.krovu Zato lahko napravo prej priključite na prenosni računalnik ali računalnik.
  Zdaj pa je na voljo veliko število adapterjev in adapterjev, ki omogočajo povezavo trdega diska vašega računalnika s televizorjem.
  Vendar je treba upoštevati nekatere točke. Če na primer trdi disk deluje s prostornino več kot 2 TB, morate razmisliti o ločenem viru napajanja. Prav tako morate skrbno preučiti težave z adapterji. Zaželeno je, da izberete tistega, ki lahko poganja pogon preko vtičnice ali preko drugega USB vmesnika.

  Težave s povezavo

  Razumevanje, kako priključiti trdi disk na televizor, je pol. Vendar se nekateri soočajo s težavami, ki jih bo treba rešiti. Kot smo že omenili, bo televizor, če bo povezava uspešna, prikazala GSM in bo pripravljena za nadaljnje delo z njim. Vendar se zgodi, da naprava ne vidi HDD. Kaj storiti v tem primeru? Za začetek uporabite dodatni priključek USB. Pogosto je rdeč. Ampak, če to ni tako, je treba sprejeti od nekoga za nakup. To vam bo pomagalo ugotoviti, ali je naprava dovolj močna. Po tem morate načeloma preveriti pravilno povezavo trdega diska. Na zadnji strani televizorja je veliko priključkov. So si podobni, zato morate prebrati oznake nad njimi. Za priključitev potrebujete poseben vtič HDD IN.
  Preverite tudi, ali trdi disk načeloma deluje. Uporabite ga lahko na kateri koli drugi napravi. Na primer, povežite ga z računalnikom. To bojasno je, da je pogon napačen. Vzporedno je bolje preveriti pravilnost priključka TB. Za to bo dovolj, da namestite katero koli drugo napravo. Disk lahko tudi formatirate v računalniku. Včasih lahko napaka povzroči izbris osebnih datotek. Najbolje je, da napravo takoj formatirate na ustrezen datotečni sistem NTFS ali FAT32.

  Korist

  Povezovanje trdega diska s televizorjem v nekaterih primerih postaja nujno. Na primer, za snemanje prenosa v živo je to najboljša možnost za količino shranjenih podatkov in hitrost pisanja in branja. Tudi trdi disk je uporaben za ogled medijskih vsebin, saj za to nima vedno potrebnih priključkov ali kablov.

  Sorodne publikacije