Prenosni računalnik za WiFi: Pregled najboljših izdelkov

Vključitev porazdelitve WiFi bo potrebna, če je prenosni računalnik povezan s svetovnim spletom s kablom, nakup ali namestitev ločenega usmerjevalnika pa ni mogoča. Ta člen obravnava vprašanje, kateri programi za distribucijo WiFi obstajajo. Opisuje pripomočke in informacije o tem, kako jih prilagoditi. Po dokončanju preprostih dejanj v takih aplikacijah bo uporabnik na internetu zagotovil vse naprave, ki imajo nameščen modul Wi-Fi.

Virtual Router

Virtual Router - popolnoma brezplačna programska oprema za distribucijo WiFi. Prvotno je prišel brez dodatne programske opreme, zdaj pa prihaja različica Virtual Router Plus, ki vgrajuje dodatne promocijske komponente. Pred namestitvijo je priporočljivo, da v protivirusni program vključite izboljšan način zaščite. Previdno si oglejte vsak zaslon namestitvenega programa, da ga onemogočite.


Če ne razmišljate o možnosti namestitve komponent na računalnik, je program priporočljiv vsem. Ta izdelek je eden najboljših v svojem razredu. Vmesnik programa je preprost, tako da lahko tudi neizkušen uporabnik razume konfiguracijo. Če želite prenesti program, obiščite uradno spletno stran razvijalca. Edina pomanjkljivost pripomočka je nezmožnost distribucije brezžične povezave z internetom prek brezžične povezave.

Konfiguracija virtualnega usmerjevalnika

Ko je namestitev končana in se program prvič zažene, se prikaže okno, v katerem boste morali dokončati konfiguracijo tako, da izpolnite nekaj stolpcev:
 • Ime omrežja - tukaj naj bonastavite naslov, ki naj se prikaže, ko iščete povezavo Wi-Fi na drugi napravi.
 • Geslo je ključ, brez katerega se ne boste mogli povezati z internetom.
 • Splošna povezava - Izberite povezavo, prek katere je prenosni računalnik priključen na svetovni splet.
 • Ko izpolnite vsa konfiguracijska polja, kliknite gumb Začni navidezni usmerjevalnik. Orodje se samodejno zruši in na zaslonu se prikaže sporočilo o uspešnosti operacije. Zdaj se lahko povežete s katero koli brezžično napravo iz katere koli naprave.


  WiFi Creator

  WiFi Creator - preprost in priročen program za prenosni računalnik za distribucijo WiFi. Internet ima tudi aplikacijo WiFi HotSpot Creator. Ne zamenjujte teh izdelkov programske opreme. HotSpot Creator je pripomoček, ki namesti zlonamerno programsko opremo na vaš računalnik.
  Namestitev WiFi Creatorja ne bo težava - postopek namestitve je standarden. Pred zagonom programa morate dati več pravic. Najlažji način za to je, da pokličete kontekstni meni bližnjice in kliknete na element »Zaženi kot skrbnik«. Pripomoček ne dodaja nove funkcionalnosti in ne namešča dodatnih gonilnikov, temveč preprosto izvede nastavitev, ki jo izkušeni uporabnik lahko izvede iz ukazne vrstice. Konfiguracija programa je popolnoma podobna virtualnemu usmerjevalniku. Uporabnik mora vnesti ime omrežja, geslo in izbrati povezavo, ki jo prenosnik uporablja za dostop do interneta. Ko je konfiguracija končana, kliknite na vrstico Začni točko.

  mHotspot

  mHotspot - program za prenosni računalnik za distribucijo WiFi z večjo funkcionalnostjo kot pri zgoraj opisanih izdelkih. Aplikacija se lahko prikažeseznam povezanih naprav, omejite število sočasnih povezav. Na kartici Hotspot je prikazana količina prenesenih in prejetih podatkov, hitrost povezave z internetom (ločeno dohodna in odhodna).
  Njegova edina slabost je poskus namestitve dodatnih med namestitvijo. Oglejte si vsa pogovorna okna in zavrnite tiste izdelke, ki jih ne potrebujete. Po prvem zagonu vas program pozove, da omogočite požarni zid, če je onemogočen, pri čemer se sklicujete na nezmožnost pravilnega delovanja. Večina uporabnikov mHotspota deluje tudi brez aktiviranja požarnega zidu. Nastavitve aplikacije so standardne. Od uporabnika boste morali vnesti ime dostopne točke, geslo, določiti internetno povezavo. V nastavitvah pripomočka obstajajo elementi, ki so odgovorni za dodajanje mHotspota pri zagonu, vklop distribucije Wi-Fi po začetku programa in preverjanje, ali so na voljo posodobitve.

  MyPublicWiFi

  MyPublicWiFi je še en program za prenosni računalnik za WiFi, ki ima dodatno funkcionalnost. Po namestitvi bo program zahteval ponovni zagon prenosnika. Nastavitev pripomočka se izvede na podoben način kot ta operacija v drugem FOR razredu.
  Uporabnik si lahko ogleda seznam naprav, ki uporabljajo dostopno točko, omeji hitrost internetne povezave, določi število sočasnih povezav. Če želite prenesti pripomoček, obiščite uradno spletno mesto. Aplikacija se brezplačno distribuira.

  Connectify Hotspot

  Prenosni računalnik za distribucijo WiFi Connectify je na voljo v več različicah. Večina uporabnikov je dovoljbrezplačna uredniška funkcionalnost. Cena plačanih različic se začne pri 2500 rubljih, zato nakup programa ni izvedljiv. Za ta denar lahko kupite brezžični usmerjevalnik. Glavna prednost pripomočka je podpora za najbolj priljubljene različice sistema Windows. Aplikacija deluje tudi v XP.
  Pri namestitvi operacijskega sistema se doda nova storitev WiFi. Program za distribucijo interneta bo zahteval ponovni zagon prenosnika po namestitvi. Orodje se bo tudi samodejno zagnalo vsakič, ko bo računalnik vklopljen.
  Po prvem zagonu bo program prikazal kratke informacije o sebi. Na tem zaslonu preprosto kliknite na naslednji, brez branja. V tem oknu ni uporabnih informacij. Na drugem in tretjem zaslonu kliknite na povezavo Use Hotspot Lite. Ne vnašajte podatkov na polja v teh oknih. Konfiguracija Connectify je standardna, vendar sprememba imena dostopne točke ne bo omogočila brezplačne različice pripomočka. Po konfiguriranju in zagonu distribucije se na zaslonu odpre oglasni video. Ni vam treba gledati, lahko ga takoj izklopite. Uporaba aplikacije je priporočena, če noben drug pripomoček ni uspel obvladati operacije, kot je distribucija WiFi (Windows 8). Program ima številne pomanjkljivosti in majhno število prednosti pred drugimi izdelki.

  Sorodne publikacije