Kako narediti iskanje na strani: navodila

Funkcionalnost sodobnih brskalnikov vam omogoča, da ne dobite le hitrega dostopa do vseh informacij prek iskalnikov, temveč tudi, da poiščete prave informacije na eni strani. Če želite izkoristiti to priložnost, preberite ta priročnik.

Kako iščem po strani?

Ta funkcija je na voljo v vseh modernih brskalnikih. Metode se razlikujejo le v možnosti odpiranja iskalnega okna - različne hotkeys v vseh brskalnikih. V iskalno polje preprosto vnesite besedo, odlomek, številko in vse druge znake in pritisnite Enter. Brskalnik takoj prikaže kontrastno barvo (npr. Brskalnik Google Chrome je označen z rumeno). Vse tekme bodo označene. Kot lahko vidite, je iskanje na strani zelo enostavno. Razmislite o tem postopku v vsakem od priljubljenih brskalnikov.

Google Chrome

V Chromiumu samo pritisnite tipko Ctrl + F, da se na zaslonu prikaže iskalna vrstica. Vnesite želeno besedo in pritisnite tipko Enter. Če se želite pomikati med označenimi besedami, uporabite puščice poleg iskalnega niza ali ročno pomaknite stran z miško. Ta funkcija je zelo priročna, če želite poiskati stran, ko obdelujete veliko količino informacij. Na primer, ko pišete izvleček, ko je treba najti definicijo ali potreben odstavek.


Mozilla Firefox

V Mozilli je funkcionalnost iskalnega niza nekoliko večja. Če želite klicati, morate uporabiti tudi bližnjico na tipkovnici Ctrl + FNa dnu zaslona boste videli vrstico za vnos poizvedbe in nekaj dodatnih gumbov. Vnesite besedo in preverite, ali se ujemajo na strani. Z gumbi lahko prilagodite svetlobo vseh najdenih zadetkov, vzamete register primerov ali ne, v celoti iščete besede. Prav tako bo koristno prijaviti, da ujemanja ni mogoče najti. V tem primeru vam ni treba ročno pomikati po celotni strani.

Opera

"Opera" ima tudi kombinacijo Ctrl + F, ki jo lahko tudi iščete v meniju Edit-Find. V načinu iskanja obstaja več vročih tipk. Če želite začeti tipkati besedo, kliknite točko. S klikom na vejico boste začeli iskati samo povezave na strani. S F3 ali Ctrl + G se lahko pomikate po najdenih besedah.

Safari

Mac OS ima tudi možnost iskanja. Lahko se zažene s Cmd + F. Funkcija Safari je podobna funkcionalnosti običajnih brskalnikov v sistemu Windows. Poleg tega lahko uporabite Google Chrome, Opera ali kateri koli drug brskalnik, če želite.

Microsoft Edge

Standardni brskalnik Windows 10 zažene iskanje s pritiskom na Ctrl + F. Funkcije so podobne drugim programom, vendar je samo vmesnik drugačen.
Zdaj veste, kako iskati stran v Google Chrome, Opera, Mozilla Firefox, Safari in Edge. Razvijalci so poskušali zagotoviti, da imajo uporabniki najhitrejši in najbolj priročen dostop do polne funkcionalnosti svoje programske opreme.

Sorodne publikacije