Namestitev projektorja: navodila po korakih, funkcije in priporočila

Projektorji so v naše življenje vstopili relativno pred kratkim, in čeprav so se cene redno znižale, so še vedno precej drage naprave. Danes si lahko privoščite takšno napravo, ne samo bogate družine, ki lahko kupi projektor in plača za pravilno namestitev, ampak tudi ljudi s povprečno blaginjo. Raje opravljajo večino svojega dela samostojno. Da bi prihranili denar. To vključuje upoštevanje določenih pravil za namestitev projektorja. V tem članku bomo opisali, kaj morate storiti, da bi izdelek kakovostno opravljal svoje funkcije.

Razdalja projiciranja

To je prva, ki se določi, kje naj se postavi projektor. Moramo reči, da je vedno bolje določiti potencialno lokacijo naprave na stopnji popravil v stanovanju. Ta pristop vam bo omogočil, da pravilno uredite pohištvo in takoj napovejte ustrezno točko pritrditve na stropu (saj je tam najbolj primeren projektor).


Toda nazaj na projekcijsko razdaljo. Če ne gredo v podrobnosti, potem je to razdalja, na kateri bi morala biti naprava iz zaslona. Osnova za izračun je razmerje natančnosti in izbrana velikost zaslona (navadno 254 metrov). Morajo se pomnožiti. Na primer, razmerje natančnosti je enako 14. Izbrana velikost zaslona 254 centimetrov (izračune je lažje držati v centimetrih). Dobite 254 * 14 = 3556 centimetrov. To je namestitevProjektor mora biti oddaljen približno 35 metrov od potencialne postavitve zaslona.


Navpični premik

Drugi korak je določitev vertikalnega premika. To je, grobo rečeno, kot projekcije slike. Ta kazalnik je prikazan v priročniku in ima lahko tako pozitivne kot negativne vrednosti (priporočljivo je, da projektorje s pozitivnim premikom, ker so vedno obrnjeni pri namestitvi in ​​tisti, ki je bil na vrhu, postane nizek). V večini sodobnih modelov se ta številka lahko razlikuje. Na primer, lahko prilagodite položaj nosilca naprave, vendar nas bolj zanima funkcija nastavitve navpičnega kota mešanja brez gibanja projektorja. To se tudi zgodi in vam omogoča, da nagnete sliko tako, kot jo potrebuje. V vsakem primeru je treba pri izbiri izdelka to možnost upoštevati.

Višina montaže projektorja

Za namestitev projektorja v stanovanje na stropu je to verjetno najpomembnejši korak. Za začetek potrebujemo višino zaslona. Najlažji način je, da ga preprosto izmerite, vendar lahko uporabite storitve spletnih kalkulatorjev ali se spomnite šolskega matematičnega tečaja. Na primer, vzemite isti zaslon z diagonalo 254 centimetrov. Njena višina bo 1245 centimetrov. Iz nje že izračuna optimalen položaj projektorja. Za to 1245 pomnožite s stopnjami vertikalnega premika. Kot primer si zamislite, da je 963%. Izkazalo se je, 1245 * 963% = 1199 centimetrov. To pomeni, da se projektor lahko namesti v katerokoli točko nad 1199 centimetroviz središča zaslona.

Izbira nosilca

Naslednji pomemben korak je izbira nosilca. Imajo veliko različnih sort. Da ne bi doživeli združljivosti, se priporoča, da se osredotočite samo na iste modele, ki pripadajo projektorju. Posebno pozornost je treba nameniti tistemu stropu, ki je zasnovan za to ali to prilogo. Če še vedno ni jasnega razumevanja, kaj se bo končalo, potem bo oklep postavil ta kazalnik. In če je stanovanje že v stanju pripravljenosti, je treba namestitev projektorja izvesti strogo glede na obstoječi montažni strop. Ni priporočljivo jemati poceni vzorcev. Lahko jih pretresete in v najboljšem primeru preprosto zrušite nastavitve slike. V najslabšem primeru bo projektor padel na tla z vsemi posledicami. Prekinilo se bo, preprosto rečeno.

Namestitev na standardni betonski strop

To je najpreprostejša možnost za namestitev projektorja.
 • Izberite primerno mesto.
 • Uporabljamo nosilec in opazimo pritrdilne točke.
 • V stropu izvrtajte luknje (ne odnašajte se in potem sosedje od zgoraj ne bodo zadovoljne).
 • Pritrdite nosilec. Ta stopnja je popolnoma odvisna od modela izdelka in od tistih pritrdilnih elementov, ki so na voljo v kompletu.
 • Namestite projektor.
 • Priključite vse potrebne kable /žice.
 • Postavite in uživajte.
 • Glavna pomanjkljivost takih stropov je obešanje žice s projektorja. Samo nimajo ničesar. Če je namestitev izvedena v fazi popravila, lahko izklopite posebne utore, ki bodo položeni žice.Nato se lahko brez težav zaprejo z ometom ali katero koli drugo primerno metodo. Če je bilo popravilo že narejeno, potem je edina možnost - pritrditi na strop posebne plastične škatle, ki in položi žice. To je poceni in preprosta, vendar videz prostora še vedno pokvari.

  Namestitev na strop suhe plošče

  Namestitev projektorja na strop iz suhozidov je povezana s številnimi težavami kot pri navadnih. Začnite z dejstvom, da lahko največja teža (in nato z uporabo posebnih priključkov) projektorja ne presega 5 kilogramov. In ponavadi so še težje. Zato mora naprava bodisi pritrditi napravo na kovinski okvir (lahko jo najdete s pomočjo običajnega magneta) ali pa odrežete del stropa, pritrdite projektor neposredno na beton in nato pomislite še dolgo, kot da zaprete luknjo (preprosto jo prilepite z ometom in namestite plastični čep) . Tudi tu se žice ne skrivajo posebej, zato jih bodo morali obravnavati enako kot pri nameščanju projektorja na betonski strop.

  Namestitev na modularni strop

  To je verjetno najbolj uspešna in priročna možnost.
 • Odstranimo del stropa na mestu, kjer morate namestiti nosilec.
 • Merimo točke pritrditve in vrtamo, kot v primeru betonskih stropov.
 • Pritrdite nosilec s priloženo dodatno opremo.
 • Na njo namestimo projektor in povežemo žice.
 • Izvedemo vse kable skozi strop, v korist modularne (ki visi) je takaomogoča.
 • V predhodno odstranjeno odprtino za stropne plošče izrežemo strogo velikost nosilca.
 • Vzpostavili smo ga.
 • Edina značilnost je, da najdemo vtičnice. Običajno tega ne storijo na stropu, kabel pa bo še vedno treba nekje odstraniti, vendar vsaj neposredno iz projektorja ne bo vodil žice. In če poskusite in še vedno vtičnico naravnost na strop, potem videz ne pokvari ničesar.

  Namestitev na napetostni strop

  Na žalost je vsem uporabnikom preprosto nemogoče delati kot nespecialist s napetostnimi stropi brez ustreznih orodij in spretnosti. V vsakem poskusu, da bi čim prej pokvarili strop (in ne poceni od njega), kot da bi karkoli drugemu postavili. Stroški namestitve projektorja na takšne površine se lahko zelo razlikujejo, vendar je treba upoštevati, da bo plačilo za novo zgornjo mejo zahtevalo veliko več. Osnovno načelo je tukaj približno enako kot v vseh prejšnjih primerih, vendar je zaželeno, da se nosilec, žica in projektor najprej namestita in nato zategne strop. Če že ima in spremeni vse, kar ne želite (in je drago, odkrito), je vredno razmisliti o montaži na steno. Ni tako udobno, vendar je resnično. Glavne razlike je mogoče opaziti le, da je treba namesto navpičnega premika paziti na horizontalo (to je tudi v navodilih). Druge razlike so manjše.

  Nastavitev zaslona projektorja

  V tem primeru je veliko odvisno od izbranega zaslona, ​​njegove velikosti, lokacije in tako naprej.nadaljevati. Najprimernejša je uporaba vhodnih različic. Predstavljajo neke vrste žaluzije in jih je treba odpreti le, ko je to potrebno. Nameščene so na steno ali na strop po standardni shemi:
 • Določite točke pritrditve.
 • Naredite izvrtino z luknjo.
 • S pomočjo standardnih vijakov /moznikov /drugih možnosti vgradnje pritrdite podnožje zaslona.
 • Po potrebi zagotovite dodatne omarice.
 • ​​Priporoča se podrobno navodilo za vsako posamezno vrsto zaslona, ​​vendar je splošno načelo dela skoraj vedno enako. Na splošno je obešanje zaslona veliko lažje kot projektor, vsaj preprosto zato, ker ne zahteva žic. Izjema je situacija, ko jo je treba pritrditi na strop. Tu bo vse popolnoma enako, kot pri samem projektorju, z vsemi funkcijami, ki tečejo od tu. Majhen odtenek: Včasih je lažje najprej namestiti projektor, toda šele nato izračunajte, kje viseti zaslon, in ne obratno (še posebej, če je soba majhna in nikamor ne hodite). Kljub temu je še bolj primerno, da vse po tem navodilu naredimo vnaprej in predpostavimo postavitev vseh komponent prihodnjega domačega kina.

  Namestitev projektorja

  Nazadnje je namestitev končana. Namestitev projektorja je naslednji in zadnji korak. Kot v mnogih drugih primerih je skoraj vse odvisno od samega modela izdelka.
 • Vklopite projektor, tako da je osvetlitev prostora minimalna. Če na ulicidan, tesno zaprite zavese. Če zvečer - ugasnite luč. Takoj po vključitvi pričakujte čudeže in upajte, da "ne bo prišlo", ni vredno. Praksa kaže, da se morate navadno vključiti.
 • Poravnajte položaj slike na zaslonu. Če obstajajo takšne nastavitve, potem z njihovo pomočjo. V nasprotnem primeru prilagodite položaj projektorja in /ali zaslona.
 • Preverite ostrino (poglejte sliko bližje in izginite). Če je vse videti jasno (kar je redko naenkrat), se nič ne dotakne. V drugih primerih kopajte nastavitve in približajte sliko idealnemu stanju.
 • Preverite svetlost, barvo in kontrast. Običajno so ti indikatorji privzeto nastavljeni, vendar so namestitvene možnosti vedno na voljo, zato lahko poskusite bolje. Če ne, vam nihče ne preprečuje ponastavitve na privzeto nastavitev.
 • Če na projektorju obstajajo druge možnosti konfiguracije, jih je smiselno vse preveriti. Možno je, da bodo nekateri načini všeč bolj ali pa našli nekaj zanimivega (presenetljivo, v nastavitvah nove tehnologije, ki kopa ne toliko ljudi, ampak zaman).
 • Še vedno je treba narediti zadnje. Prenesite film in pokličite prijatelje. In morda povežite računalnik /predpono in končno igrate na resnično velikem zaslonu. Zdaj so možnosti postale veliko več in vse zahvaljujoč pravilni namestitvi projektorja.

  Rezultati

  Z razpoložljivostjo prostih sredstev je bolje uporabiti storitve strokovnjakov. Vsaj dajejo jamstvo za svojeStoritve (dobro, ali imajo svoje datume), ki vam bo omogočilo zahtevati odškodnino ali korekcijo v primeru težav. Ampak naredite vse sami in kaj bo šlo narobe, nikogar ne bo kriv. To še posebej velja, če ne preveč visokokakovostnih pritrdilnih elementov, ki lahko vodijo do zrušitve stropa (ali njegovega dela) in usodne poškodbe projektorja.

  Sorodne publikacije