Wei-file ojačevalniki: vrste, izbire. Antenski ojačevalnik WI-FI signal

Življenja sodobne osebe ni mogoče predstavljati brez tablet, pametnih telefonov in drugih mobilnih pripomočkov in naprav, ki imajo dostop do interneta. Brezžični podatkovni sistem je bistveno razširil krog komunikacije in interakcije ljudi. Zdaj ga je nemogoče zapustiti za sekundo. Da pa ostanete povezani, morate ustvariti stabilno internetno povezavo. Ojačevalniki datotek Wei lahko pomagajo.

Wi-Fi ojačevalniki signala

Wi-Fi je družina, ki aktivno razvija standarde za brezžični prenos podatkov digitalnih podatkovnih tokov s pomočjo radijskih valov. Prvič je bil ta protokol ustanovljen leta 1999 v Avstraliji, vendar je bil odobren šele v desetih letih. Sodobne Wi-Fi naprave omogočajo prenos in sprejem podatkov do 22 Mb /s ali več. Seveda, če je zagotovljena zadostna kakovost signala.
Vsi vemo, da je obseg signala Wi-Fi omejen. Odvisno od vrste usmerjevalnika se lahko giblje od enega do deset metrov. Območje širjenja signalov se bistveno zmanjšuje s pojavom ovir na poti radijskih valov v obliki debelih sten, kontaktnih omrežij, električnih naprav. V tem primeru moč usmerjevalnika ne bo dovolj za širjenje signala znotraj istega stanovanja. V teh primerih potrebujemo wifi ojačevalnike.

Ponavljalniki, ojačevalniki ali repetitorji?

Če so ojačevalniki podobni kompaktnim polnilnikom, ki imajo vgrajene antene in internetna vrata, potem so njihoviTo ime se imenuje repetitorji ali repetitorji. To ime odraža načelo njihovega delovanja: sprejemajo, ponavljajo signal usmerjevalnika in ga razdeljujejo z večjo močjo. " Frekvenca je do 24 GHz, ta vrsta naprave pripada aktivni skupini. Celotno nasprotje aktivnih ojačevalnikov je pasivno sredstvo za ojačanje signala ali Wi-Fi antena. Najpogosteje se namestijo neposredno na usmerjevalnik ali Wi-Fi sprejemnik. Takšni wifi ojačevalniki imajo dostopno ceno in se uporabljajo v proračunskih sklopih.

Aktivne naprave

Za aktivne ojačevalce ali dejansko repetitorje je značilna moč, dimenzije, raven opreme in tudi podprti standardi. Takšne naprave so razdeljene v dve skupini:

 • za velika podjetja (pisarne, nakupovalni centri, izobraževalne ustanove);
 • za domačo uporabo.
 • Oprema prve skupine lahko distribuira signal pri hitrosti od 150 do 300 Mbit /s, opremljen z več antenami (od enega do treh). Predstavlja popolno dostopno točko in se lahko prekriva več sto kvadratnih metrov.
  Domači wifi ojačevalniki so ponavadi majhni in enostavni za uporabo. Vse kar potrebujete za začetek je, da napravo priključite na omrežje 220 V, jo aktivirate in nato samodejno povežete z usmerjevalnikom ali računalnikom. Posebej priljubljeni so repetitorji TP Link.

  Domwifi ojačevalniki

  Pri izbiri repetitorja signala wifi je v prvi vrsti treba paziti na protokol prenosa podatkov. Prednost pa je, da opremi IEEE 80211 ac ali 80211 n.

  Tudi ojačevalnik TP Link wifi, ki izvaja te podatkovne standarde, lahko prenaša podatke s hitrostjo od 600 Mb /s do več Gb /s. Ampak od ojačevalnikov s protokoli 80211 a /b /g je bolje zavrniti - hitrost prenosa podatkov v njih ne presega 54 Mbps.
  Drugič, kar zahteva pozornost - obseg govora. Tu se morate osredotočiti na usmerjevalnik, ki je nameščen v vašem domu. Če podpira delo v dveh pasovih, je vredno vzeti dvojno pasovne ojačevalnike. Zadnja stvar, na katero se morate osredotočiti, je število povezanih anten. Njihovo število vpliva na obseg opreme - bolj ko so, bolj "dolgoročna" naprava.

  Pasivni ojačevalniki

  Kot je razvidno iz naslova, wa-datoteka antena-ojačevalnik deluje v pasivnem načinu, torej ne ponavlja in ne ojača signalov, temveč povečuje obseg njihovega delovanja. Glede na moč lahko takšna oprema prekriva prostor do več sto kvadratnih metrov.
  Vendar pa so domovi, primerni za naprave srednje moči, ki lahko povečajo obseg signala za nekaj metrov. Za takšno opremo so značilni trije glavni parametri:
 • frekvenca. Ustrezati mora usmerjevalniku ali napravi (modemu), na katero je priključen ojačevalnik. Ponavadi izpolnjuje standarde 80211 N (2,4 GHz) ali 80211 AC.
 • Smer.Vsesmerni ojačevalnik signala prenaša signal v vse smeri (360 o) in je usmerjen le v eno smer.
 • Faktor ojačenja ali obseg širjenja signala.
 • Običajno za domačo uporabo obstajajo precej naprave z dobičkom 8-15 dB. Polmer takšne opreme bo 500 metrov na prostem.

  Cene ojačevalnikov signala

  Pomemben vpliv na izbiro te ali tiste vrste naprave zagotavljajo stroški opreme. In tukaj je vse odvisno od tega, kaj želite doseči - shraniti družinski proračun, in "vsaj nekako" povečati obseg usmerjevalnika ali ustvariti udobno okolje za bivanje v internetu. V prvem primeru morate izbrati valovno obliko signala pasivnega tipa. Antene z dobičkom 5 dB stanejo približno 500-600 rubljev. Dvakrat dražja naprava z zmogljivostjo 9 dB. Nato cena začne rasti v aritmetičnem napredovanju.
  Če morate ustvariti veliko območje pokritosti, morate paziti na repetitorje. Takšne naprave je lažje nastaviti in namestiti ter ne ustvarjajo dodatnih težav pri vzdrževanju. Vendar pa je njihova cena 3-4 krat višja od Wi-Fi antene. Povprečna cena naprav se giblje v razponu od 15 do 20 tisoč rubljev. Pri izbiri ojačevalnika za wifi-datoteko usmerjevalnika ne smemo pozabiti na značilnosti usmerjevalnika, saj so za nekatere naprave primerni le nekateri modeli repetitorjev in anten. Če ne izberete vrste opreme, lahko zmanjšate razpon distribucijesignal, ker bo ojačevalnik v nasprotju, blok radio valove usmerjevalnika. Pred nakupom je bolje, da dobite strokovno posvetovanje.

  Sorodne publikacije