MySQL je kaj in kje se uporablja?

Vprašanje shranjevanja informacij s pojavom podatkovnih baz se je spremenilo s spremembo idej v oblaku, vendar ima razvijalec na koncu popolno podatkovno bazo in shranjuje informacije, kot se zdi pravilne, ali kot zahteva projekt.

MySQL ima zaslužen ugled. Je preprost, učinkovit in zanesljiv sistem za upravljanje informacij, ki uporablja tradicionalni jezik SQL. V dobrih rokah je MySQL relacijska ideja shranjevanja in obdelave informacij v najširšem obsegu zgodovinsko oblikovanih storitev. Odražajo praktično primernost in predstavljajo funkcionalnost sodobne baze podatkov.


Razvrstitev in lokacija MySQL

Baze podatkov - priljubljen nabor orodij za predstavitev, shranjevanje in obdelavo informacij. Vendar pa je bilo vedno na voljo veliko možnosti za izvajanje takih orodij, to je modelov in logike relacijskih odnosov med podatki. MySQL ni edini način za učinkovito pregledovanje in uporabo podatkov, vendar je v zadnjih letih MySQL najpogosteje uporabljeno orodje.
Če govorimo o uporabi sistemov za upravljanje lokacij, ki so jih pred kratkim zelo iskali programerji, jih večina temelji na uporabi samega MySQL. Pogosto ne morete izbrati druge baze. Ko gre za ročni razvoj spletnega vira, je težko najti enostavnejše in zanesljivejše MySQL variante, čeprav lahko v takšnem (ročnem) kontekstu vedno izberete katerokoli bazo podatkov. V večini primerov je to objektivnovzorec razstavlja razvijalec na PHP /MySQL. Ta par je dejansko postal boljši pri programiranju spletnih mest in drugih virov za lokalna in distribuirana omrežja za obdelavo informacij.


Povezovanje baze podatkov

Nič ni preprostejšega kot povezovanje v zbirko podatkov.
Tukaj na lokalnem gostitelju "localhost" je osnova "sci_exchange_base", na katero se povezava uporabnika "sci_iN_WMiX" z geslom "POi17DO". Po uspešni povezavi postane baza podatkov na voljo za delo ali ustvari "novo" funkcijo scCreateTables (). Ta logika, "če ni ničesar, ali obstaja problem: ustvariti vse znova v svoji prvotni obliki", naredi vsako kodo katerega koli vira varno. Nič ni enostavnejšega od ponovnega ustvarjanja, vendar ne razstavljanja težav, ki jih povzročajo več obiskovalcev virov, napak v komunikacijskih linijah in strojni opremi:
 • povezovanje z MySQL je preprosto;
 • delo s tabelami in podatki je preprosto;
 • ni nič enostavnejšega, kot da vsak obiskovalec zabeleži kakršno koli dejanje;
 • ustvarjajo porazdeljeni tok procesov obdelave informacij, ki bodo ustrezno in varno zavarovali vse ustrezne podatke.
 • Uporaba baze podatkov

  Skoraj vsaka operacija s podatki v PHP /MySQL je zahteva. Rezultat poizvedbe so podatki ali sprememba vsebine baze podatkov. MySQL je orodje, ki uporablja svojo funkcionalnost za izvajanje svoje funkcionalnosti.
  Z drugimi besedami, upravljanje baze podatkov, uporabniki in druge upravne zmožnosti sov svojih tabelah in poizvedbah poizvedbe MySQL. V veliki večini primerov razvijalci spoštujejo uveljavljene izkušnje z uporabo podatkovnih baz na splošno. Še posebej, standardno zasnovo poizvedbe poizvedbe MySQL je vzeta kot osnova, nato pa se rezultat analizira v kodi PHP.
  V tem primeru

  - oblikovanje niza poizvedb,

  - izvršitev zahteve. To je običajna uporaba baze podatkov, opisane v priročniku MySQL v praksi.
  Tu se na vhodnih funkcijah prenašajo trije parametri:
 • seznam polj tabel;
 • ime tabele;
 • vzorčni pogoji.
 • Kot rezultat poizvedbe mysql se v podatkovni niz zapiše vzorec podatkov in vrne kot funkcija funkcije.

  Neodvisna uporaba MySQL

  Funkcija iLineSel () - objektna metoda, dostop do baze podatkov. V bistvu ne gre za uporabo predmetov za dostop do informacij, temveč za razdelitev funkcionalnosti v tisto, ki je odvisna od same podatkovne baze in je odvisna od kode virov. V veliki večini primerov je MySQL štiri glavne postopke:
 • vstavite;
 • odstranitev;
 • sprememba;
 • vzorec.
 • Predstavitev teh štirih dejanj v štirih funkcijah lahko "abstraktno" iz poizvedb v obliki niza MySQL.
  Funkcije iLineSel (), iLineIns (), iLineDel (), iLineUpd () se uporabljajo v kodi in zahtevajo poimenovanje imen tabel, polj imen, pogojev in vrednosti. To je uporabno za kodo virov. Znotraj funkcij se za dostop do baze podatkov uporabljajo linije poizvedb in konstrukti.

  Združljivost in učinkovitost

  S tem pristopom razvijalec pridemožnost, da v svojem delu uporabijo niz posebnih funkcij baze podatkov v svoji lastni predstavitvi. Poenostavi delo z drugimi razvijalci, naredi kodo bolj berljivo in odpravlja težave v primerih, ko se sintaksa ali logika PHP ali MySQL spremeni, slednja pa je pogosto zelo pomembna.
  Nezdružljivost različic - za sodobna orodja - norma stvari, in je značilno, da je za razliko od preteklosti, ko je bila zahteva po združljivosti naravna, zdaj postala pomemben vidik funkcionalnosti in učinkovitosti, združljivost pa je postala v ozadju.

  Funkcionalna dinamika

  Izkušnje z uporabo podatkovnih baz so tako velike, da so mnoge konceptualne stvari postale običajna. Toda primer, kako objektivno in naravno šel na ozadje koncepta združljivosti, vam omogoča, da opazite: niso vse tabele baze podatkov "pravokotne" in absolutno ne vseh razmerij v bazi podatkov - "relacijski".
  V celoti gledano je pojavljanje v podatkovnih bazah s spremenljivimi dolžinami sama po sebi pokazalo, da se daleč od vsega vloži v običajni okvir. Ne vsaka tabela ima glave, ne vse vrstice morajo imeti vsa polja, ki jih zagotavlja struktura tabele. In tabela lahko vsebuje podatke, ki določajo njeno strukturo, in ne obratno. Slednje se zdi vse bolj normalno in naravno. Pogosto uporabljeno objektno usmerjeno programiranje v okviru podatkovnih baz, zlasti v svežnju PHP /MySQL, vam omogoča, da ustvarite sisteme objektov, ki sami pišejo v bazo podatkov. Ker pa ti objekti niso nujno tisti, ki so bili vV trenutku ustvarjanja se tabele zbirke podatkov lahko dinamično spremenijo, ko so dinamični objekti shranjeni. V najpreprostejšem primeru je sodobna tabela niz ali sistem vrstic, pri čemer dolžina tukaj ni pomembna, lahko se popolnoma posnema na ravni tabel zbirke podatkov. Toda uporaba predmetov vam omogoča, da posnemate želene lastnosti podatkov in abstraktno od toge strukture, relacijskih idej, tabel in običajne stroge sintakse dela s podatki.

  Sorodne publikacije