Kako ustvariti naslovnico knjige: priporočila

Ustvarjanje naslovnic za knjige - precej zapleten proces, ki zahteva veliko sredstev. Seveda ne gre za e-knjige. V tem primeru je vse veliko lažje. Kako ustvariti naslovnico knjige? Obstaja veliko možnosti. Na primer, obstajajo posebne spletne storitve, ki vam omogočajo hitro in maksimalno udobje. Uporabite lahko tudi različne grafične urejevalnike. Toda v tem primeru morate imeti nekaj veščin. Pregledali bomo vse možnosti.

Nekateri nasveti za ustvarjanje ovitka

Za ustvarjanje visoko kakovostnih vsebin morate imeti ne samo spretnosti oblikovanja, ampak tudi trženjsko vedenje. Pomembno je razumeti, kaj lahko pritegne potencialnega bralca in kako to narediti bolje. Takoj je treba določiti, da platnice, ki imajo veliko informacij, ne pritegnejo, temveč odvrnejo bralca. Veliko informacij je slabo. Ustvarite naslovnico za knjigo tako, da se ne bo preobremenila z nepotrebnimi elementi.


Dobro oblikovane prevleke z minimalističnim dizajnom. Zaznani so na ravni podzavesti in se ne obremenjujejo. Ampak moraš jasno vedeti, kaj naj položiš na pokrov, in kaj je bolje, da ga ne daš tam. Če nameravate knjigo prodati kasneje, je najbolje, da vprašate oblikovalca za pomoč. In če bo knjiga namenjena izključno domači zbirki, bo njeno skromno znanje dovolj. Torej, poglejmo, kako ustvaritikritje za e-knjigo, če nimate sposobnosti poklicnega oblikovalca.

Uporabljamo spletne storitve

Najlažji način je uporaba storitev ustvarjanja knjig. Delajo na spletu in jih je veliko. Načelo teh storitev je zelo preprosto. Zagotavljajo pripravljene modele najbolj priljubljenih vrst prevlek. Uporabnik mora izbrati samo želeno barvo, vstaviti svoje slike in vnesti potrebne informacije. Zelo preprosto. Hkrati pa lahko dobite sodoben in zelo izviren ovitek, ki bo zadovoljil tudi najzahtevnejše bralce.


Precej dobra orodja za ustvarjanje ovitkov ponujajo storitve angleškega jezika Online.Boxshot. Težava pa je v tem, da zaradi pomanjkanja ruskega jezika za uporabniški vmesnik ni primeren za domače uporabnike. Vendar pa se veliko uporablja, ker je vse precej intuitivno. Poleg tega je šolski angleški tečaj dovolj. Za tiste, ki ne marajo angleščine, lahko ponudite domače storitve 3dcoverdesing. To vam bo pomagalo ustvariti 3D knjigo ovitka.

Najhladnejša storitev. MyEcoverMaker

To je res zelo kul storitev z veliko prilagoditvami in predlogami. Če je vsem zgoraj naštetim storitvam omogočeno ustvarjanje samo navadnih naslovnic, potem je to veliko in močno orodje sposobno za vse. Za uporabo pa se morate registrirati na spletnem mestu. Za dostop do razširjenega seznama predlog in orodij boste morali plačati. Vendar pa vv večini primerov obstaja brezplačen zagonski paket. Ustvarjanje naslovnice za knjigo s to storitvijo je zelo preprosto. Najprej pa boste morali pripraviti izvorno kodo.
Za začetek, v vsakem grafičnem urejevalniku morate obrezati želene slike, vložke in drugo grafično gradivo. Potem bi morali razmisliti o splošnem konceptu ovitka. Upoštevajte tudi vsebino besedila spredaj in zadaj. In potem lahko odprete storitev v brskalniku in začnete ustvarjati mojstrovino. Vsa orodja so na voljo z veliko pomočjo, za začetnike pa celoten uvodni tečaj. Torej se težave ne smejo pojaviti v procesu dela. Ko končate, se bo kritje preneslo v računalnik in nato uporabilo za vašo knjigo.

Pozitivne povratne informacije o storitvi

Načeloma je odgovor na vprašanje, kako narediti kritje za knjigo. Mnenja o "najbolj kul servisu" so potrebna samo za odločitev, ali lahko uporabite to storitev ali bolje poiščite drugo. Omeniti je treba, da je velika večina tistih, ki so uporabljali storitev MyEcoverMaker, zelo zadovoljni s projektom. Ljudje pravijo, da storitev deluje zelo hitro in kakovostno. Prav tako uporabniki ugotavljajo prisotnost velikega števila že pripravljenih predlog in zmožnosti ustvarjanja lastnih. In nekateri pravijo, da s to storitvijo lahko ustvarite pravo mojstrovino.

Negativne povratne informacije o storitvi

In v zvezi s tistimi, ki te storitve kategorično niso marale? Večina negativnihMnenja, povezana z dejstvom, da je celotna vsebina strani sprejeta za plačilo. Očitno ti družabniki nimajo dovolj prostih vsebin. Pravzaprav, kako ustvariti naslovnico za knjigo, je vezana na mojstrovino, če ni dostopa do edinstvene vsebine? Veliko jih je vznemirilo dejstvo, da se je za delo na storitvi potrebno registrirati. Toda vse to so nepomembne stvari. Glavna stvar je, da lahko narediš odlično prevleko.

Uporaba grafičnih urejevalnikov

Ustvarite lahko naslovnico knjige v katerem koli grafičnem urejevalniku. Vrsta urejevalnika je odvisna od tega, kako namerava uporabnik narediti naslovnico: izvleči iz nič ali "zakovice" iz materialov. V prvem primeru boste morali uporabiti zmogljivo orodje za risanje (na primer Corel Draw), v drugem pa zmogljiv urejevalnik slik (kot je Adobe Photoshop). V vsakem primeru morate obravnavati funkcije teh kompleksnih izdelkov. In to bo trajalo nekaj časa.

Cover in Photoshop

Če ustvarimo naslovnico knjige v Photoshopu, je treba upoštevati nekatere značilnosti tega programa. Prvič, vedno je potrebno delati s podvojenimi plastmi podobe, ne pa z izvirnikom. To je posledica dejstva, da v procesu dela lahko naredite napake, ki jih je lažje odstraniti iz dvojnika. Če delate z izvirnikom, je lahko brezupno razvajen. Drugič, jasno si morate predstavljati velikost prihodnjih komponent kritja, da lahko ustvarite datoteke z zahtevano velikostjo. Uredite velikost slike, potem ko je bila ustvarjena v "Photoshopu" - celotni zgodbi.
Prav tako je vredno razmisliti o temNajboljši rezultati pri delu v "Photoshopu" so doseženi le, če je uporabnik zmogljiv računalnik in kakovosten monitor. Če je računalnik šibek, bo pokrov ustvarjen zelo dolgo. Če je monitor slab, se lahko izbrani barvni razpon na drugi napravi močno razlikuje. Če nameravate ustvariti naslovnico za knjigo v Photoshopu, morate razumeti, da je to zelo zapleteno in zelo zmogljivo orodje. Ustvarjanje ovitka pa lahko traja precej dolgo.

Power Point Cover

Mnogi napačno verjamejo, da je izdelek MS Power Point primeren le za ustvarjanje predstavitev, grafikonov, kontrolnih seznamov in karkoli drugega. Toda to je daleč od primera. Kako ustvariti naslovnico knjige v PowerPointu? Zelo preprosto. To je veliko lažje kot isti "Photoshop". Res je, da ta izdelek nima tako velikega seznama orodij, ampak prevleke ne delajo ničesar. Še posebej dobre stvari se uporabljajo v minimalističnem in strogem slogu. Zaslon lahko ustvarite v "Point Pointe" z uporabo istega orodja, ki se uporablja za ustvarjanje predstavitev. Samo shranite v kateri koli grafični obliki.
Torej, kako ustvariti naslovnico za e-knjigo v Power Pointu? Program zaženemo sam in orodje za ustvarjanje predstavitvenega diapozitiva. Na navideznem listu postavite želeno sliko in druge elemente naslovnice. Nato začnemo delati z besedilno vsebino. Ko ga zapišete, jo postavite tako, kot ga potrebujemo. Tukaj, načeloma, in vse. Zdaj lahkoShranite nastalo mojstrovino v eno od priljubljenih grafičnih formatov (JPG, PNG, BMP itd.).

Zaključek

Torej smo razmislili o možnostih za ustvarjanje naslovnic. Omeniti je treba, da je ustvarjanje naslovnice za knjigo možno na več načinov, ki so zapleteni. Najlažji način je uporaba spletnih storitev ali izdelkov podjetja Microsoft, imenovanih Power Point. Najbolj zapleteno je popolnoma ročno delo z grafičnimi urejevalniki različnih vrst (kot so Adobe Photosop ali Corel Draw). In to so zelo sofisticirani izdelki programske opreme. Ampak v vsakem primeru morate najprej premisliti o splošnem konceptu pokrova in šele nato začeti z delom. In vse bo prišlo iz tebe.

Sorodne publikacije