Matična plošča 1156. Pregled rešitev za Core čipe 1. generacije

Matična plošča 1156 je bila zasnovana za namestitev procesorjev serije Core 1. generacije. Ta računalniška platforma je bila univerzalna in dovoljena je bila izdelava tako osnovnega računalnika kot tudi visoko zmogljivih strežniških naprav. Gre za procesorski priključek LGA 1156 in bo obravnavan v članku. Razpravljali bomo tudi o sistemskih logičnih kompletih za matične plošče.

Predogled platforme LGA 1156
Leta 2009 je bila vgrajena vtičnica LGA 1156. Matična plošča, ki je bila prvič izdana za to računalniško platformo, je temeljila na nizu sistemske logike R55. Grafični adapterji CPE. V drugem je bila raven funkcionalnosti sprejemljiva.


Glavni razlog za videz LGA 1156 je bil, da je bila obstoječa platforma LGA 775 takrat zastarela in ni omogočila povečanja produktivnosti osebnega računalnika. Zato je Intel predstavil popolnoma nov izdelek, ki je bistveno povečal zmogljivost računalnika. Vsaka matična plošča LGA 1156 je postavila temelje za razvoj Intelovih izdelkov do danes.

Pregled sistemskih logičnih sklopov

V bistvu je vsaka matična plošča 1156 pripadala enemu od dveh sklopov naprav. Eden od njih je bil zasnovan za ustvarjanje visoko zmogljivih in dragih strežnikov. Imel je 34003420 ali 3450. Lahko imajo Xeon X 34 XX /L 34 XX serijo čipov. Za uporabo v pisarniških sistemihNamenjeni so bili čipi P, H 55 N 57 in Q 57. V njih je bilo mogoče namestiti namizne različice prve generacije procesorjev Core i3 /i5 /i7 ali na enak način kot Celeron in seveda Pentium.


Ustreznost

Seveda je od začetka prodaje te računalniške platforme trajalo osem let in vsaka matična plošča 1156 ali procesor je bila popolnoma in popolnoma zastarela. Kot primer, razmislite o sistemski plošči Maximus III Gene ASUS. Zasnovan je na vtičnici LGA 1156. Lahko obravnava do 16 GB RAM-a (4 reže za 4 GB). Vrsta pomnilnika DDR3 je opremljena tudi z dvema režama PCI Express različice 16 X. V tem primeru lahko namestite do dva diskretna grafična adapterja. Strošek te pristojbine v tem času je 200 dolarjev in se lahko najde v prodaji v novi državi. Tukaj je samo gradnja novega računalnika, ki temelji na njem, trenutno neizvedljiva. Ampak za popravilo starih računalniških sistemov, ki temeljijo na tem priključku procesorja, je super, da se prilega. Tako se izkaže, da je ta platforma s tehničnega vidika še vedno pomembna, vendar z vidika novosti obstajajo še boljše možnosti za ustvarjanje sistemskih blokov (na primer LGA 1151).

Sklep. Strošek. Pregledi


Kot je bilo že omenjeno, je nova 1156 matična plošča še vedno v prodaji. Njegova cena je približno 200 dolarjev. Če poskušate kupiti že staro matično ploščo 1156, potem jo s CPU kupite za 2000-2500 rubljev. Za svoj čas je računalniška platforma LGA 1156 postala posebnostpreboj Delo, ki je bilo prvič predstavljeno v njegovem okviru, je pomembno do danes. Pri teh strokovnjakih je poudarek v pregledih. Dejstvo je, od takrat, ko je bila objavljena, v Intelovi mikroprocesorski arhitekturi ni prišlo do tako pomembnih sprememb.

Sorodne publikacije