"Ne deluje" Shranite v sistemu Windows 10: odpravite težavo

Uporabniki desete različice sistema Windows so pogosto soočeni z dejstvom, da Windows 10 ne deluje "App Store". Zakaj se to zgodi, ker je bilo v nekem trenutku vse v redu? V nadaljevanju je predlagano, da se preučijo možni vzroki za disfunkcijo te komponente, kot tudi več osnovnih metod, ki vam v večini primerov omogočajo, da rešite problem.

Zakaj Windows 10 Shop ne deluje?

Na žalost je lahko veliko razlogov, ki bi lahko motili delovanje te komponente sistema. Vendar pa želim takoj opozoriti, da se zadeve v zvezi z izpostavljenostjo virusom ne bodo upoštevale.


Torej, če "Store" v Windows 10 preneha delovati, so skoraj vsi strokovnjaki kot glavni razlogi naslednji:
 • kršitev sistemskega registra;
 • Napake storitve WSS, ena od komponent "Store za aplikacije";
 • poškodbe sistemskih datotek;
 • nepravilno nameščene posodobitve.
 • Kot je razvidno, ima neposredna povezava s trgovino samo drugo točko. V večini primerov bo treba odpraviti nesreče na ravni prilagajanja dela celotnega sistema.

  Ne deluje "Trgovina" Windows 10: Kaj storiti najprej?

  Prva in univerzalna rešitev je obnovitev sistema. To lahko storite na več načinov, vendar je najbolje, da uporabite ustrezen razdelek na nadzorni plošči, da sprejmete prvo odločitev, in nato izberete to začasno točko, ko je aplet še delal.


  V nekaterih primerih, če nepovezana s sistemskimi datotekami in komponentami, bo ta tehnika pomagala.

  Ustvarjanje novega računa

  Vendar pa je zelo verjetno, da obstaja še en razlog, zakaj Windows 10 Shop ne deluje. Rešitev tega problema bi lahko bila, da se prijavite v sistem z drugega računa ali, če ga ni, da ustvarite novo registracijo. Seveda lahko uporabite ustrezne odseke menija možnosti ali nadzorne plošče, potem pa boste morali ustvariti račun in registrirati skrbniške pravice za to. Postopek je dovolj dolg.
  Zato je najlažje uporabiti ukazno konzolo (cmd), ki jo je treba zagnati v imenu skrbnika, in izvršiti dva ukaza:
 • neto uporabnik NAME /add;
 • skrbniki lokalne lokalne skupine NAME /add (v obeh vrsticah NAME je ime ustvarjenega uporabnika).
 • Po tem se morate prijaviti v nov račun in v njem preveriti zmogljivost »Trgovina«. Če je vse v redu, lahko starega zapisa izbrišete.

  Odpravljanje težav s pripomočkom Microsoft

  Vendar zgoraj navedene metode ne pomagajo vedno, in spet obstaja težava, da Trgovina v Windows 10 ne deluje. Rešitev, ki jo ponuja Microsoft, je, da s uradne strani prenesete poseben pripomoček, imenovan Troubleshooter, ki je zasnovan za iskanje in odpravljanje težav z vgrajenimi programčki in storitvami Windows.
  Ko se program zažene, se zažene pregled, po katerem se ponudi rešitev za odpravljanje težav (ponavadi ta namestitev čaka na posodobitve). Strinjamo sez namestitvijo in čakanjem na dokončanje postopka.
  Prikaže se potrditveno okno. Če se to ne zgodi in "Store" v sistemu Windows 10 ne deluje, je rešitev za odpravo težave morda v naslednjem koraku.

  Dejanja v registru

  Uporabite lahko tudi urejevalnik registra (regedit) in spremenite nekatere pomembne ključe. To storite tako, da pojdite v oddelek Storitve v imeniku ControlSet001 prek imenika SOFTWARE podružnic HKLM. Tukaj v mapi SystemEventsBroker parametra Start dodeljujemo vrednost 2, najdemo isti parameter v imeniku TimeBroker in nastavimo vrednost na 3. Potem je potreben ponovni zagon.

  Preverjanje sistemskih datotek

  Možno je, da so bile nekatere pomembne sistemske datoteke poškodovane ali da je bila kršena njihova celovitost zaradi nepričakovanih zlomov. Če želite popraviti situacijo, morate zagnati ukazno vrstico, ponovno v imenu skrbnika, in nato v njej napisati kombinacijo sfc /scannow (univerzalno orodje za odpravljanje težav z integriteto sistemskih komponent). Posledično bodo odkrite in popravljene napake, ki jih ne boste našli.
  Po tem morate dokončati ponovni zagon računalnika, ponovno priklicati ukazno vrstico in z ukazom izvesti ukaz z operatorjem DISM, kot je prikazano zgoraj.

  Ponastavitev predpomnilnika

  Morda je enako kot po zgoraj opisanih akcijah »Trgovina« v sistemu Windows 10 ne deluje. Rešitev problema je lahko popolnoma ponastavitev predpomnilnika. Najpogosteje gre za škodo in videzNotranje napake v Trgovini. Popravek je, da pokličete Run Console (Win + R) in ga postavite v ukaz wsreset reset. Če je bil problem ravno to, se bo po zaključku aplet odprl brez težav.

  Ponovna registracija komponente prek konzole PowerShell

  Če nobeno od zgoraj navedenih elementov ne pomaga, boste morali ponovno registrirati komponente Store. Za to potrebujete konzolo PowerShell.
  Kliče se z istim imenom v meniju teka "Run" s skrbniškimi pravicami. Potem je v njej prikazana vrstica, prikazana na zgornji sliki. V procesu izvajanja se lahko pojavijo napake. Prikazane vrstice bodo označene z rdečo barvo. Nič groznega To načeloma ni mogoče zanemariti. Po zaključku registracije je treba sistem ponovno zagnati.

  Kaj lahko še uporabljam?

  V nekaterih primerih lahko orodje za popravilo programske opreme, ki ga je razvil tudi Microsoft, imenujemo zelo učinkovito orodje. Po zagonu v procesu skeniranja je treba ponovno zagnati približno petdeset odstotkov napredka in po ponovnem zagonu se postopek samodejno ponovno aktivira. Če se odkrijejo težave, bo pripomoček ponudil rešitev in po popravku se bo odprlo ustrezno potrditveno okno. V nekaterih primerih obnovitve sistema ne morete izvesti in takoj po namestitvi, ki je prenehal delovati, takoj odstranite posodobitev. To lahko storite v razdelku programov in komponent, nato ponovno zaženite sistem,za ročno iskanje posodobitev in izključitev s seznama vseh tistih, ki so povzročili kršitev v "Trgovini", ali za ponovno namestitev posodobitve (morda v neki fazi namestitve pravkar ni uspelo).

  Namesto rezultata

  so to osnovne metode, ki se uporabljajo za obnovitev dela opisanega programa. Reči, da je mogoče takoj rešiti problem, je precej težko. Preizkusiti boste morali vse zgoraj opisane metode v vrstnem redu, v katerem so bili navedeni.

  Sorodne publikacije