Kako vklopiti skrbnika v operacijskem sistemu Windows 7 in novejših: najlažji način

Z izdajo sedme spremembe sistema Windows in več poznejših v operacijskem sistemu se je zdelo neprijetno za mnoge distribucijo uporabnikov na podlagi pravic in privilegijev za izvajanje določenih dejanj ali sprememb nekaterih nastavitev sistema. To je razlog, zakaj navadni uporabniki, tako rekoč, katerih pravice so postale legitimna vprašanja o tem, kako vključiti skrbnika v operacijskem sistemu Windows 7 in novejših za ljubljeno osebo. Nekateri naivni uporabniki verjamejo, da bodo imeli posebne privilegije popolne mojstre svojega računalniškega sistema. Karkoli že je! Treba je opozoriti, da imajo vsi najnovejši sistemi vgrajen super administratorski zapis, ne da bi vedeli, katere nastavitve, namestiti programe ali celo dostop do datotek drugega registriranega uporabniškega sistema, preprosto ni mogoče.


Zakaj moram "računati" skrbnika v sistemih Windows?

Če parafraziramo znamenito besedo, v zvezi s sistemi Windows lahko rečemo, da je administrator - celotna glava. Sistem pravzaprav neskončno zahteva dovoljenja za namestitev in zagon aplikacij, spremembo bistvenih parametrov, ki lahko vplivajo na zmogljivost, orodja za klicanje sistema itd. Tudi dostop do datotek drugih registriranih uporabnikov je lahko delno ali popolnoma blokiran. Tukaj se resnično sprašujete, kako vklopite skrbnika v sistemu Windows 7, da se izognete istim stalnim poizvedbam. Uporabite lahko nekaj preprostihmetod. Toda najprej se pogovorimo o vgrajenem "super" "super".


Kako omogočiti vgrajenega skrbnika v operacijskem sistemu Windows 7 in novejših?

Ko že govorimo o vgrajenem super-administratorju, najprej razumemo, ali ga je treba vključiti. Privzeta vrednost za vse sisteme po prvi namestitvi in ​​tako je v aktivnem stanju. Onemogoči se lahko samo, če želite, da vsi nameščeni programi ali namestitveni programi, ki naj bi bili nameščeni v prihodnosti, ne zahtevajo soglasja uporabnika. Deaktiviranje je morda potrebno tudi, če morate samemu sebi dodeliti skrbnika in dostopati do datotek in nastavitev drugih uporabnikov.
Če želite onemogočiti superadmin, morate zagnati ukazno vrstico (trenutno samo v imenu skrbnika) in nato izvršiti ukaz net user Administrator /active: no without quotes. Vendar pa nekatera sistemska orodja še vedno ne bodo na voljo. Na primer, ne boste mogli uporabljati nekaterih specializiranih orodij ukazne vrstice, urejati in shranjevati spremembe v datoteki gostiteljev (morate zagnati urejevalnik beležnice kot skrbnika), premakniti, kopirati ali izbrisati nekatere pomembne sistemske datoteke itd. ko vklopite vdelani vnos skrbnika, se prikaže tudi možnost prijave. Pri takem "preverjanju" ne bo nobenih težav. Kako omogočiti vgrajeni skrbniški račun skrbnika v sistemu Windows 7? V zgornjem ukazu preprosto zamenjajte operater štda V obeh primerih morate znova zagnati.

Spreminjanje vrste lastne registracije

Zdaj pa poglejmo, kako omogočiti skrbniku sistema Windows 7 v vaši registraciji, če nimate celotnega nabora pravic.
V ukazni konzoli (znova se izvaja v imenu skrbnika) vnesite podoben ukaz - neto uporabnik NAME /active: yes, kjer je NAME uporabniško ime, podano pri ustvarjanju računa. Vse pravice bodo dodeljene samodejno.
Uporabite lahko tudi razdelek Računi na nadzorni plošči, uporabite možnost za spremembo vrste računa ali drugega računa in mu nato dodelite skrbniške pravice. V skladu z zamislijo lahko v osmih in desetih sistemskih spremembah preklopite na Microsoftov račun z uporabo podobnega razdelka v meniju z možnostmi. Ta registracija, če je bila najprej navedena na računalniku pri namestitvi sistema, se samodejno izenači z skrbnikom.
Druga metoda je vstaviti kontrolni userpasswords2 v konzolo, nato v novem oknu klikniti gumb Advanced, izbrati skupino Users, na sredini polja, in malo desno, da si zapišemo skrbnika in nato v nastavitvah. Lastnosti počistite polje za onemogočanje tega zaznamka.

Kako omogočiti skrbniške pravice v sistemih Windows 7 in novejših za programe, datoteke in imenike?

Zdaj nekaj besed o zagonu programov in dostopu do datotek. Za izbrano aplikacijo lahko ustvarite bližnjico tako, da jo na primer postavite na namizje,nato prek PCM vnesite lastnosti in v zavihku združljivost usmerite element k trajnemu (trajnemu) zagonu programa v imenu skrbnika.
Nazadnje pa poglejmo, kako omogočiti skrbniku za določeno datoteko ali imenik v sistemu Windows 7. Na izbranem predmetu prek PCM-ja vnesite razdelek z lastnostmi, nato na varnostnem zavihku izberite želenega uporabnika, kliknite gumb za pravice in izberite elemente (posebna dovoljenja lahko nastavite s klikom na gumb za dodatne nastavitve, po možnosti s spremembo lastnika).

Epilog

Če želite prejemati še več privilegijev in privilegijev (na primer, da se znebite stalnih zahtev za nadzor uporabniškega računa UAC o zanesljivosti tekočega programa), uporabite postavko za nadzor sprememb v nastavitvah "račun" in nato namestite drsnik v spodnjem položaju. Če je potrebno, kot dodatni ukrep onemogočite TrustedInstaller v oddelku storitev (services.msc) ali spremenite lastnika datoteke (ali imenika) iz TrustedInstaller na vašo registracijo. V vseh primerih pa bodite pripravljeni zagotoviti, da bodo drugi programi, vključno z zlonamernimi, dobili pravico do spremembe konfiguracije v sistemu, kar lahko pripelje do zelo žalostnih posledic.

Sorodne publikacije