Nokia X3-02 Pregled: funkcije, funkcije in pregledi

Leta 2009 je finsko podjetje predstavilo odlično glasbeno telefonsko opremo Nokia X3-00. Domači potrošniki navdušeno je novost. Naprava je bila zasnovana na platformi Series 40. Opremljena je s kamero z ločljivostjo 32 milijona slikovnih pik, režo za pomnilniško kartico (do 16 GB), vmesnikom Bluetooth in microUSB. Baterija z 860 miliamperi na uro omogoča poslušanje glasbenih datotek do 26 ur brez polnjenja. Proizvajalec se ni ustavil na doseženem in že poleti 2010 predstavil nadaljevanje ravnila. Nokia X3 Touch & amp; Tip je postal prvi telefon, občutljiv na dotik, ki je temeljil na operacijskem sistemu Series 40. Prej je bila taka oprema uporabljena samo v dragih pripomočkih. Da bi razvili telefone z inovativnimi tehnologijami, je finska družba vztrajala pri konkurenci. Takrat so korejska podjetja prevladala na trgu mobilnih naprav. Cene za njih so bile nizke, zato so bile povpraševanje. Toda Nokia je uvedla povsem novo rešitev s kombinacijo tipk na tipkovnici in zaslona na dotik. Čez nekaj časa lahko rečemo, da je takšen razvoj našel svoje oboževalce, zato je priljubljen do danes.

V tem članku boste našli pregled telefona Nokia X3-02 z opisom specifikacij. Lastniške izjave vam bodo pomagale ugotoviti, katere prednosti in slabosti ima naprava.

Paket

Proizvajalec na embalaži ni shranil. Telefon je na voljo v veliki kartonski škatli z zasnovo. Modra barva se uporablja kot osnova. Atnjegovo ozadje sije s fotografijo telefona. V zgornjem delu so majhna bela črka natisnjena z imenom modela. Notranji prostor škatle je razdeljen na odseke. V eni od njih je naprava sama, v drugih je baterija modela BL-4S, polnilnik AC-8. Proizvajalec ponuja tudi preproste stereo slušalke WH-102. Ne brez priročnika. Ima smernico in garancijsko kartico.

Oblikovanje

Nokia X3-02 - mobilni telefon s tipkovnico na gumbih. Primer je tipičen monoblok. Dimenzije: 106 x 48 x 096 cm. Ob izdaji se lahko zasnova varno imenuje inovativna. Prav ta model je postal pravi preboj v svetu mobilnih telefonov. Vsi brez izjeme so uporabniki cenili izbiro oblikovalcev.

Izbor barvnih rešitev v zadevi tudi ni pustil ravnodušnih kupcev. Predstavljenih je bilo pet barv. Obstajata dve klasični možnosti - črna s srebrnim odtenkom in črna. So odlični za ugledne ljudi, ki morajo poudariti status. Producent ni pozabil na mlade. Za njih so bile razvite tri svetle barve: lila, roza in modra. Teža telefona Nokia X3-02 je majhna - samo 78 g. V času izdaje je bil model precej tanek. Ni komentarjev lastnikov o ergonomiji. Napravo lahko nosite v kakršnih koli žepih za oblačila. Pisarniški delavci pravijo, da je v lahki srajci skoraj oprijemljiv, da ne omenjam hlač. Pri izdelavi ohišja se uporablja več vrst materialov. Njegov glavni del je mat plastika, sijajnaPovršina se nanaša na okvir zaslona, ​​hrbtni pokrov pa je kovinski. Kakovost izdelave je vedno na višini. To je bilo znano po vseh telefonih finskega proizvajalca. Pri skrbnem pregledu, brez vrzeli, ni bilo zaznanih razpok. Tudi najmanjšega suma o puščanju pokrova baterije ni bilo opaziti.
Takoj, ko vidite zvočnik, je zelo težko. Luknja je zelo majhna. Spodaj je logotip podjetja. V levem vogalu je prikazano ime modela - X3. Proizvajalec ni pozabil senzorja bližine. Zahvaljujoč mu med klicem ni treba ročno vklopiti zaklenjenega zaslona. Na hrbtni strani ni toliko elementov. Tukaj je le objektiv kamere. Zaščitena je s posebno ploščo, ki ima obliko pravokotnika. Proizvajalec je določil dovoljenje optike. Na pokrov se namesti le logotip in spodaj je ime telefona.

Pregled stranskih ploskev

Na zgornjem koncu telefona Nokia X3-02 so bile odstranjene tri luknje. Prvi je za polnilnik, drugi za priključitev kabla USB, drugi pa za priključek za slušalke (mini-jack). Spodnji del je okrašen zelo zanimivo. Ima izhodni zvočnik. Plošča, kjer se nahaja, je opraskana z majhnimi vdolbinami. Ne opravljajo nobenih funkcij, temveč imajo le dekorativni značaj. Sama luknja zvočnika je ozka, vendar dolga.

Prvotna rešitev je bila uporaba ključavnice zadnjega pokrova. Odpre se s pritiskom na dva gumba, ki se nahajata na obeh straneh telefona. Ta metoda je proizvajalec uporabil pri drugih modelih. Parni ključna desni strani je prikazan nadzor glasnosti. Njen gib je kratek. Ko kliknete, se sliši tipičen klik. Nekateri lastniki so menili, da je to nekoliko tesno, vendar ga udobno uporabljate. Spodaj je majhen gumb. Namenjen je zaklepanju zaslona. Označena s posebno ikono v obliki gradu.

Tipkovnica

Prvi model linije Nokia X3-00 je drsnik. Nadzorna plošča digitalne enote je okrašena v tipičnem Nokian slogu. Toda v napravi X3-02 se je proizvajalec nekoliko umaknil od sprejetih pravil. Tipkovnica je sestavljena iz 16 gumbov. Nahajajo se v štirih vrstah. Gumbi digitalne enote so veliki, njihova fizična velikost je 11 x 8 mm. Za majhnega otroka in odraslega je priročno, da pritisnejo tipke. Za razvijalci tipkovnice so izbrali mat plastiko. To je bistveno zmanjšalo stopnjo označevanja. Tečaj je majhen, vendar razločen. Ko kličete številko ali besedilo, lahko slišite ne glasovno plazenje. Oblika vsakega gumba je nenavadna - v dveh korakih. Zaradi tega lahko tipkovnico zaslepimo. Tipke imajo bele simbole (črke v ruskem in angleškem jeziku ter številke). Predložena osvetlitev ni zelo svetla, vendar so v temi vidni vsi znaki.
Prva vrstica tipkovnice je sestavljena iz štirih mehkih tipk. Od digitalnega bloka se razlikujejo s sijajno površino. Na straneh so gumbi za sprejem in ponastavitev klica. Tisti, ki se nahajajo na sredini in so odgovorni za delo igralca in zagotavljajo hiter dostop do sporočil. Digitalna enota se razlikuje od enotestandardna tipkovnica. Tipke z oznako "0", "*", "#" so prikazane v ločeni desni vrstici. Po mnenju uporabnikov je takšna rešitev omogočila, da telefon ni zelo podaljšan brez zmanjšanja velikosti gumbov. Ker je začetek lokacije ključev neroden, vendar se sčasoma navadite nanj in že v celoti cenite udobje. Najpomembnejša pomanjkljivost je bil "prostor". Desničarji bodo morali močno upogniti prst, da bi ga potisnili, vendar je za levičarje ta ureditev čim bolj udobna.

Zaslon

Nokia X3-02 ima majhen zaslon. Njegova diagonala je le 24 ?. Zaslon lahko prikaže sliko z ločljivostjo 320 x 240 slikovnih pik. Prenos barv je omejen na 262 tisoč odtenkov. Kakovost zaslona je povprečna. Slika na prostem bledi na prostem, vendar je svetlost dovolj za udobno uporabo v sobi. Vidni koti niso slabi, z močnim nagibom popačenja je zanemarljiv. Svetlost osvetlitve ozadja v ročnem načinu ne urejajo razvijalci. Kot zaščitnik zaslona se uporablja plastična prozorna plošča. Ko ga potisnemo, se počuti rahlo upogibanje. Na senzorju ni posebnih pripomb. Povratne informacije na dotik so jasne in hitre.

Kamera

Telefon Nokia X3-02 je opremljen z eno kamero. Ima modul z 5 milijoni slikovnih pik. Če želite aktivirati način fotografiranja, pojdite na posebno točko menija, ni samostojne tipke za nadzor. Na žalost ni možnosti, kot so samodejno ostrenje in optična stabilizacija. Kakovostfotografije so povprečne. Lahko fotografirate le z dobro svetlobo, saj ni bliskavice. Vmesnik je intuitiven. V meniju so vse ikone predstavljene z ikonami. S klikom na njih uporabnik dobi dostop do nastavitev. Tu lahko tudi preklapljate med načinoma videoposnetkov in fotografijami.

Značilnost baterije

Telefon Nokia X3-02 napaja Li-ionska baterija za ponovno polnjenje. Njegova zmogljivost je 860 čarovnikov. Po uradnih podatkih lahko naprava v pripravljenosti deluje približno 450 ur, pri aktivnih pogovorih pa lahko računate na 5 ur delovanja brez ponovnega polnjenja. Pri nizki obremenitvi je življenjska doba baterije dovolj za 4 dni.

Platforma

Kot je bilo omenjeno zgoraj, je ta model prvi telefon z zaslonom na dotik, ki se izvaja na platformi Series 40 6th Edition. Ni mehanskih navigacijskih tipk. Njihova vloga se izvaja z gumbi na digitalni enoti, vendar ta metoda ni glavna. Prednost je vnos z zaslona s prstom. Firmware Nokia X3 se ne razlikuje od običajnih telefonov. Običajni vmesnik. Meni je sestavljen iz bližnjic. Na namizju je servisna linija, na kateri se prikaže indikator napolnjenosti baterije in signala celice. Obstajajo tudi informacije o trenutnem datumu in času. Uporabnik lahko izbere najpogosteje uporabljene funkcije. Časovniki, stiki, dogodki, radio in drugo so nastavljeni za hiter dostop.

Pregledi lastnikov

Če povzamemo pregled, je treba poudariti vse šibke in močne strani tegatelefon. V tem, seveda, bo resnična povratna informacija lastnika pomagala. Prva stvar, ki jo izstopajo, je lepa, nenavadna oblika. Tipke na tipkovnici so velike, vendar lahko nekatere spremembe lokacije posameznih gumbov najprej povzročijo neprijetnosti. Zaslon je povzročil dvoumen pogled. Uporabniki se delijo približno polovico. Prva skupina je bila zadovoljna, od druge pa je našla številne slabosti. Najpomembnejši so sončni bleščanje, zaradi česar so informacije o ulicah praktično neberljive. Obstaja tudi veliko komentarjev na barvno paleto. Realističen prenos odtenkov dopušča veliko želje. Kamera je presegla pričakovanja uporabnikov, čeprav nima bliskavice in samodejnega ostrenja. Med nedvomne prednosti sodi tudi izraz avtonomnega dela in obseg stereo dinamike. Nokia X3 cena v času prodaje je bila približno 5.000 rubljev. Ampak to je vredno napravo rešiti ta denar samo za vas!

Sorodne publikacije