Optimizirajte besedila za iskalnike

Preden vam povem, kaj optimizirati besedilo, je potrebno razumeti koncept optimizacije in določiti, kaj potrebuje za internetne vire, nato pa ustvariti edinstveno in zanimivo besedilo za uporabnike in iskalnike v korakih.

Kaj je SEO-optimizacija besedila

Optimizacija v globalnem smislu je izboljšanje kakršnih koli značilnosti, in še posebej za spletno stran, je izboljšanje posameznih komponent, ki jih lahko razdelimo na notranje in zunanje. SEO-optimizacija besedila, videz, grafični objekti - vse to je namenjeno povečanju položaja mesta pri izdaji iskalnikov in s tem povečuje prisotnost, ki lahko v prihodnosti prinese dohodek.Besedilo je sestavni del vsebine, ki mora biti zanimiva za ljudi in iskalnike, vsak predstavnik pa mora imeti iz branjenega besedila svoj namen. Na primer, uporabnik je videl besedilo, lahko je dobil koristne informacije ali naročil ali prenesel nekaj podatkov. Namen naloge je najti in ponuditi uporabniku besedilo, ki najbolj ustreza poizvedbi. Delo na optimizaciji iskalnikov besedila strani zahteva znanje in čas za takojšnjo delo z dvema stranema in izboljšanje njihovega vira na določen način. Da bi ustvarili optimalno možnost, ki zadovoljuje različne skupine, bomo upoštevali vse trenutke, ki bodo obravnavani.

Začetek z naslovi

Ena od pomembnih točk pri optimizaciji iskalnikov besedila članka je tadelo z glavami in z naslovom, ki takoj zadene uporabnika in ga lahko potisne na stran.Obstaja več vrst postavk, ki so strukturirane glede na število:
 • H1 - razdelek 1.
 • H2 - naslov 2.
 • H3 - naslov 3.
 • H4 - naslov 4.
 • H5 - naslov 5.
 • H6 - naslov 6.
 • Kjer je najpomembnejša naslov H1 in manj pomemben H6. Iz naslovov in podpoglavij je vsebina predstavljena na strani in tukaj je nekaj pomembnih točk, ki jih je treba poznati:
 • H1 - najpomembnejši naslov, ki je na strani za optimizacijo iskalnikov, je obvezen, vendar le enkrat. Pade v oko in stati tako visoko kot drugi. Pogosto se lahko glave odzovejo na poizvedbe, ki jih iščejo informacije iskalnika.
 • H2 je prav tako pomemben v kontekstu in se lahko giblje od 1 do 3 krat na stran, zlasti če je predstavljena velika vsebina.
 • H3 - H6 - neobvezne glave, toda tukaj je H3 kot iskalniki, druge lahko uporabite, kot želite.
 • Ključne besede in naslovi

  Ko je postalo jasno, kakšne so naslovnice in kako priljubljene so med iskalniki, je treba razmisliti, ali morajo v njih predpisovati ključne besede. Seveda je vredno, saj iskalniki, najprej pozorni na naslove, se osredotočajo predvsem na prve tri vrste. Zelo pomembno je, da se v njih postavijo ključne besede, vendar ni treba vstaviti v vsako od njih in v isti ključ. Ne pozabite,da mora biti glava znotraj 50-70 znakov, ker preostali robot ne bo upoštevan.
  Naslov bi moral biti zgrajen logično, ne le predlog, ki vsebuje ključne besede, ki se lahko štejejo za neželeno.
  Ključne besede, poleg tistih, ki se uporabljajo v glavah, so dodane tudi sami vsebini za optimizacijo besedil za iskalnike. Pogosto sprejmejo eno ključno besedo, ki spodbuja stran in spletno mesto. Toda, če želite ali želite vstaviti drug ključ, potem se je treba spomniti takšnega parametra, kot je gostota, to je odstotek ključnih besed glede na celotni obseg besedila. Ne sme biti višja od 7-9%, tako da iskalnikov ne opozori, idealna gostota pa je 2-3%. Poleg neposrednega pojavljanja obstajajo tudi druge vrste ključnih besed:
 • morfološke - tiste, ki tvorijo besedno obliko direktnega ključa;
 • neposredna in inverzna - prva ponovitev vrstnega reda, druga sprememba;
 • čiste in razredčene - tiste, ki jih lahko razredčimo z besedami ali sindikati;
 • slovnično pravilna in napaka za največjo možno optimizacijo besedila, vendar pogosteje iskalniki popravljajo napake in oblikujejo pravilno zahtevo.
 • Pomembne možnosti besedila

  Kako bo besedilo zgrajeno, bo odvisno od uspeha ne le strani, ampak celotnega spletnega mesta, zato je treba upoštevati nekatere pomembne dejavnike, ki igrajo vlogo. Najprej in predvsem - besedilo je napisano za ljudi, ne za iskalne robote. Ne pozabite, da obstaja tako pomembna stopnja zavrnitve, ko je uporabnikna zahtevo pride na spletno stran in razume, da ni povsem nobenih koristnih informacij in se hitro umakne iz vira. Robot vedno vzame čas in nato analizira, pri čemer ugotovi, da zahteva ni izpolnila pričakovanj, in jo znižuje na lestvici. Uporabiti to metodo promocije, kot niz besed, pomeni hitro premikanje na zadnje strani in pridobivanje sankcij, ki obstajajo v vsakem iskalniku.
  Drugič, če je besedilo napisano za ljudi, mora imeti določeno temo in odgovoriti na zahtevo, in tretjič, mora biti edinstveno, ne kopirati se iz drugega vira. Ti parametri bodo prav tako upoštevani. Vendar je treba razumeti, da besedilo, ki je na primer navodilo za zdravilo, ne bo izvirno, in to se ne bo upoštevalo, vendar mora biti besedilo potovanja edinstveno od 90% in več.
  Tematsko besedilo mora biti zanimivo in "brez vode", tako imenovani parameter, ki je pred kratkim postal še posebej pomemben, kar bo pomagalo pri optimizaciji besedila spletnega mesta. Voda - to so uvodne konstrukcije, predlogi, zaimki, če so odstranjeni iz besedila, potem pomen kazni ne bo kršen. Menijo, da je 15% vode - sprejemljiv kazalnik, sicer bo besedilo popolnoma suho in bo postalo formalno podjetje, zato - dolgočasno, da informacijska stran ni sprejemljiva. Več kot 30% vode v besedilu - ni informativno besedilo, ki je nastalo samo zaradi volumna. Slednji - besedilo mora biti strukturirano, tako da bo lahko zaznati osebo in upoštevati robota.

  Kako pravilno sestaviti besedilo

  zgorajrečeno je bilo, da bi moralo besedilo imeti določeno strukturo, ki pomaga pri branju in optimizaciji besedila pod poizvedbo, toda kako pravilno zgraditi svojo logično strukturo, je treba ločeno opisati: v naslednjih odstavkih. To pomeni, da morate iti od najbolj zanimivih do manj zanimivih, tako da je uporabnik lahko ujel nekaj in ga prebral do konca.
 • Veliko besedilo mora biti vedno razdeljeno na odstavke, tako da je verjetneje, da bodo ljudje dojemali besedilo, in zdi se mu bolj zanimivo kot en sam trdni "list" stavkov.
 • Za veliko besedilo je treba uporabiti podnapise, zaželeno pa je, da se to stori vsake tri do pet odstavkov, tako da se deli na dele.
 • Veliko besedilo ni vedno znak dobrega članka, ker lahko vsebuje veliko vode in je celotno bistvo skrito v 2-3 stavkih. Glavna stvar je vsebina, količina pa je že manjša. Najpogosteje pa je besedilo približno 300-400 besed in je odvisno od predmeta, poizvedbe in druge vsebine na strani. To se zgodi, da je najpomembnejše, na primer, za spletno trgovino, da prikaže izdelek, in govoriti o tem lahko na koncu strani v dveh odstavkih.
 • Ne smemo pozabiti uporabiti označenih in oštevilčenih seznamov, ki jih imajo tako uporabniki kot iskalniki.

  Kaj ne bi smelo biti v besedilu.

  Optimizacija besedil vključuje izogibanje napakam, ki lahko ovirajo promocijo in jim preprečujejo, da bi vedeli za najbolj priljubljene:
 • Besedilo mora bitinaravni in napisani za ljudi, kot je bilo že omenjeno, in ne pozabite, da je raziskovalno delo dobro poznano.
 • Namesto pisnega besedila, ki se šteje za grafično datoteko, ni smiselno uporabiti skeniranja, saj ga robot preprosto ne prepozna.
 • Ne sme biti poudarjeno s krepkimi kljucnimi besedami naenkrat, saj iskalnikom ni všec.
 • Oblikovanje besedila je treba uporabiti, če je postavljeno na več posnetkov zaslona, ​​sicer ga bo uporabnik slabo prevzel. Tukaj poleg odstavkov in seznamov lahko vstavite slike, hiperpovezave, označite pomembne dele članka v barvi ali okvirju, naredite tabele. Vse to je uporabnik dobro sprejel in besedilo postane takoj strukturirano.
 • Biti mora pismen, to je eden najpomembnejših parametrov. V nasprotnem primeru lahko vsi poskusi spodbujanja izginejo.
 • Vsa vsebina ne bi smela biti razdeljena na odstavke, temveč bi morala biti postavljena v bloke, ki jih je treba zamenjati.
 • Za komercialno spletno stran je pomembna ne le dobra vsebina, temveč tudi prisotnost vidnih gumbov ali hiperpovezav, ki se vnesejo v vrstni red, na strani z vprašanji itd.
 • Uporaba oznak za oblikovanje

  uporabite različne oznake, drugi postavljajo vprašanje: ali jih potrebujejo in ali naj se uporabljajo? Večkrat je bilo dokazano, da se iskalniki dobro odzivajo na oznake in jih ne opazijo samo v naslovnih naslovih, ampak tudi v besedilu. Vendar pa moramo v določeni meri držati in jih ne vstaviti v vsako besedo.
  Osnovno in pogostouporabljene oznake:
 • H1 in nato navedite naslove in podštevilke.
 • [b] ali - krepko pisano besedilo.
 • [i] - izbira v poševnem tisku.
 • [u] - poudari besedilo.
 • Obstaja tudi veliko drugih oznak, ki jih je mogoče uporabiti tudi v besedilu, toda najbolj priljubljene so navedene zgoraj, kar lahko bralcem da besedilo bolj zanimivo.

  Orodja za optimizacijo

  Tudi najbolj kompetentni tekstopisec ni vedno sposoben napisati najboljše besedilo, ki ga tako uporabnik in uporabnik všeč in dela. Članek je dobro napisan, vendar ga iskalniki ne zaznavajo ali pa je vse prilagojeno njim, vendar je njegova berljivost slabša. Tukaj lahko pri optimizaciji besedila pomagajo orodja tretjih oseb, kar vas bo spodbudilo, da jih popravite in popravite. Na primer, lahko uporabite storitev Glavred za hitro skeniranje besedila, ki bo poudarilo vse dodatne uvodne konstrukte in zaimke, preveč zapletene predloge o ločilih in besednih žigih, ki jih je bolje ne uporabljati. Glavred postavi oceno besedila, kjer je najvišja ocena 10. Vendar ni potrebe po prizadevanju za najvišjo oceno, ker lahko besedilo postane suho. Najboljša ocena je od 7 točk in več, kjer ne bo nobenih smeti in pretiranih stop besed. Na številnih virih, povezanih s pisanjem, obstajajo programi, ki določajo "mučenje" besed in besednih zvez. Ta indikator upošteva pogostost besede, ki ne sme presegati 3 točk na klasični lestvici. Izračuna se kot kvadratni koren količineponavljanja Obstaja tudi "akademska slabost", ki se izračuna kot razmerje med številom ponovitev besed in skupnim številom besed.
  Toda boljše kot katero koli orodje je lahko samostojno urejanje, saj razumete, kaj naj bo besedilo, za katero stran je bilo ustvarjeno in kakšen bi moral biti. Lahko pa uporabite storitev optimizacije besedila. Na primer, v opisu razdelka "O podjetjih" morate uporabiti umetniško besedilo, toda kjer bo povedano resnico. Ne bi smeli takih besed napisati, da je "naše podjetje najboljše", "imamo najbolj kompetentne strokovnjake". Lahko preprosto opišete dejavnost, povejte, kdo dela in kako dolgo podjetje obstaja.

  Članki o odlomkih

  Ena od osnov pismenega besedila je dobro oblikovan fragment, ki v angleščini pomeni fragment ali izvleček besedila. Ta kratka besedilna informacija se pojavi, ko so spletna mesta izdana za določeno zahtevo. V fazi iskanja uporabnika se morate dotakniti odrezka, ki opisuje ključno besedo, in jo opisati. Pogosto je sestavljen iz 120-160 znakov, kjer je neposreden pojav in posreden, brez pretirane vode, pa tudi ne le ključnih besed. Če je fragment ali kako drugače opisna oznaka nepismena, bo iskalnik sam izbral izvleček iz besedila in morda ne bo najbolj uspešen, ker je iztrgan iz konteksta.

  Storitve za optimizacijo besedila na zahtevo

  Praktično je nemogoče doseči dober rezultat brez prave vsebine, vključno z besedilom. Spletna stran ne bo mogla doseči visokih položajev, ne bo velikoobiskov, in posledično prodaje.
  Za optimizacijo iskalnikov morate porabiti nekaj časa in imeti potrebno znanje, vendar ne vsi lastniki mest lahko najdejo čas, nekdo pa ne ve, kako ali ne piše, čeprav razume svoje dejavnosti. Pri tem lahko pomagajo organizacije, ki nudijo storitve optimizacije besedila. In mnogi uporabljajo te storitve. Danes obstaja veliko podjetij, ki spodbujajo promocijo spletnega mesta in opravljajo določene storitve, vključno z optimizacijo besedil. Preden dodelite nalogo neznani osebi ali podjetju, si oglejte portfelj, ustvarite jasno tehnično specifikacijo in določite ceno za celotno količino ali 1000 znakov. Morda boste morali ustvariti eno ali dve besedili na domači strani in strani podjetja. Zaradi tega lahko prihranite čas in denar z uporabo storitve optimizacije iskalnikov, ki bo pismena, edinstvena in zanimiva. Obstaja možnost, da se prijavite na različne izmenjave pisanja, kjer lahko izberete tudi umetnika, ki bo ustvaril dobro besedilo v vseh predpisanih pravilih.

  Sorodne publikacije