Katera znamka pralnega stroja je najbolj zanesljiva? Nasveti za izbiro pralnega stroja

Zelo pogosto se kupci zanimajo, katera znamka pralnega stroja je najbolj zanesljiva. Zakaj dati prednost izbiri tega gospodinjski aparati? Na katere značilnosti vsakega modela je treba paziti? Odgovoriti na vsa ta vprašanja ni tako preprosto. Vsakdo ima svoje resnice. Kljub temu, glede na statistiko, obstajajo neprekosljivo voditelji med proizvajalci pralnih strojev za dom. O kom govorite? In kakšni nasveti in priporočila vam bodo pomagali ostati na enem ali drugem modelu tehnologije?

Po vrsti nakladanja

Najprej je treba obravnavati več ključnih točk. Ti vam bodo pomagali izbrati določen model pralnega gospodinjskega aparata, ne da bi upoštevali proizvajalca.
Vrsta obremenitve perila je prva stvar, ki jo mora določiti kupec. Dejstvo je, da obstajajo modeli z navpično škorenj, je s spredaj. Vsaka možnost ima številne prednosti. Če je zanimivo, katera znamka pralnega stroja je najbolj zanesljiva, je treba omeniti, da so voditelji običajno visoke kakovosti različni tako prednji kot vertikalni modeli. Kakšne so prednosti vsake vrste prenosa?


Izberite najpreprostejši model sprednjega dela. Ta tip je najpogosteje uporabljen pralni stroj. Boben je na sprednji strani naprave. Takšni agregati imajo nižje stroške, primerne za gospodinje, jih je mogoče namestiti v pohištvo. Pralni stroji s prednjo obremenitvijo perila so praviloma manj visoki. Toda takšna tehnika je bolj okorna. Nepodpira se možnost ponovnega natovarjanja perila. Pralni stroj z vertikalnim nakladanjem na blagovnem trgu ni tako pogost. Kompaktna je, a hkrati visoka. Med pranjem je dovoljeno nalagati stvari. Takšni modeli običajno niso zelo poceni. Zato niso tako pogosto prednostne.


O zmogljivosti

Še naprej svetujemo pri izbiri pralnega stroja. Naslednje merilo je zmogljivost. Meri se v kilogramih. Ta parameter velja za enega najpomembnejših pri izbiri gospodinjskega pralnega stroja.
Nekatere nastavitve zmogljivosti so odvisne od zmogljivosti, njenih dimenzij (širine). Prednost je treba dati tistim modelom, ki ustrezajo dodeljenemu prostoru. V ta namen je treba vnaprej izmeriti prostor za pralni stroj. Katera znamka pralnega stroja je najbolj zanesljiva? Od zmogljivosti rating proizvajalcev ni odvisna. V praksi se daje prednost pralnim strojem s kapaciteto približno 5-6 funtov. To je idealno za družine z otroki. Še en odtenek: širši pralni stroj, tišji deluje. Ozki modeli so bolj nagnjeni k vibracijam, pogosto hrupnim. Te funkcije so ponavadi pozabljene. In po namestitvi "ključa" se izkaže, da naprava deluje preglasno.

Pršenje, pranje, varčevanje z energijo

Tako pomembne komponente so razred predenja, pranje in varčevanje z energijo. Zakaj potrebujete te parametre? Zakaj raje dati najboljše? Spin razred je, kako dobro bo pralni stroj iztisnil spodnje perilo. Danes je najvišjakazalnik je označen s črko "A". To je okoli 1400-2000 obratov. V praksi je to okoli 1200 obratov na minuto, tako da je perilo suho do konca pranja. Torej je na večini modelov mogoče prilagoditi ta parameter, vendar je za več vrtljajev potrebno plačati.

Razred pranja je, kako dobra je naprava za odklepanje stvari. Kot v primeru vrtenja, višji je dani kazalnik, bolje je. Danes vsi proizvajalci pralnih strojev ponujajo razred "A". To je najvišja ocena. Takšne značilnosti so opremljene tudi s proračunskimi modeli. Zato razred pranja običajno ne posveča dovolj pozornosti. Varčevanje z energijo ima prav tako zelo pomembno vlogo. Še posebej za družine, kjer je načrtovano veliko pranja. Priporočljivo je, da se daje prednost napravam z višjo stopnjo prihranka energije. V praksi takšni avtomobili stanejo več, vendar so to razumni stroški.

Programi pranja

Če želite izbrati najboljšo možno in priročno tehniko za sprostitev perila in stvari, bodite pozorni na programe pranja. Zdaj vsi proizvajalci takih gospodinjskih aparatov na tem področju ponujajo približno enake možnosti. Včasih se zdi, da je izbira programov za pranje ogromna, da jo je mogoče zlahka zamenjati. Dejstvo je, da gospodarica večinoma uporablja naslednje režime:
 • bombaž;
 • otroške stvari;
 • umivanje rok;
 • sintetika;
 • občutljive stvari;
 • volna;
 • hitro pranje.
 • Vsi izbrani programi morajo biti v izbranem modelu "železnina". Vse druge funkcijeponavadi brez nadzora. Priporoča se ustavljanje na določenem modelu, glede na to, katere stvari prevladujejo v hiši in v garderobi družine.

  Oblikovanje

  Nekateri kupci pravijo, da je videz pralnega stroja pomemben odtenek. V skladu s tem imajo prednost proizvodna podjetja, ki lahko presenetijo.
  Če pozorno pogledate, potem ima vsak model pralnega stroja svoje posebnosti. Najpogosteje Samsung ponuja naprave za vsak okus. Kljub temu, če želite izvedeti, kaj blagovno znamko pralnega stroja - najbolj zanesljiv, videz tehnologije ni priporočljivo gledati. Pogosto se zgodi, da je privlačen videz dosežen na račun škode na kakovosti pranja ali dela strojev.

  Vodilni proizvajalci

  In katera znamka pralnega stroja je najbolj zanesljiva? To je najtežje vprašanje. Kot smo že omenili, si vsakdo ogleda vsako podjetje, ki proizvaja opremo za dom. Zato je zelo težko imenovati voditelje. Če dobro pogledate statistične podatke in rezultate raziskav, se pogosto priporočajo naslednje oznake:
 • Siemens.
 • Miele.
 • BOSCH.
 • Za te proizvajalce velja, da so najboljši. In ne glede na model pralnega stroja. Treba je omeniti, da sta Siemens in BOSH nemški pralni stroji. Takšna tehnika je priporočljiva, da dajejo prednost številnim strokovnjakom. Mimogrede, država-proizvajalec nalaga tudi svoj vtis na kakovost naprave. Kaj lahko rečete o tem?

  Po državah

  Ni skrivnost, da je v Rusiji vedno večveč stvari s porcelana To ne velja samo za oblačila in pripomočke, ampak tudi za velike gospodinjske aparate za domačo uporabo. Zato strokovnjaki svetujejo pri izbiri pralnih strojev, da bodite pozorni na državo izvora. In šele nato v določeno podjetje. Najboljši modeli tehnike, ki se preučuje, so nemški. Pralni stroji iz Nemčije se odlikujejo po svoji kakovosti in trajnosti. Redko se zlomijo. Razvoj in ustvarjanje takšne tehnologije izvajajo izkušeni strokovnjaki, ki razmišljajo o udobju uporabe in kakovosti naprav. Vendar ni priporočljivo zaupati drugim državam. Dejstvo je, da je v teh državah kakovost proizvodnje nižja kot v Nemčiji.
  Korejski pralni stroji tudi niso tako slabi. V Rusiji so nekateri italijanski tehnološki modeli v povpraševanju. Ja, takšne naprave so slabše od "Nemcev", vendar še vedno dovoljujejo, da se pere dolgo in trdo.

  Ocenjevanje pralnih strojev

  Že jasno je, katero podjetje pralnih strojev je najbolj zanesljivo. Kljub temu se seznam voditeljev na seznamu ne konča. V Rusiji veliko proizvajalcev uporablja povpraševanje. Med njimi je, kot že omenjeno, mogoče najti korejske naprave in italijanske naprave. Če pogledate nekaj statističnih podatkov, lahko vidite, da potrošniki po zgoraj navedenih voditeljih raje izberejo proizvajalce z naslednjimi imeni:
 • LG. Korejski otrok, dobro uveljavljen na trgu blaga. Različni modeli. Pralni stroji LG so na voljo za vse okuse in drugačne stroške. Proizvajalec ima proračunske modele in je drag.
 • Samsung. Drug korejski proizvajalec. Tako kot LG, ima širok izbor modelov. Kupci upoštevajte, da videz takšne tehnologije ne pušča ravnodušnih. V Samsungu je večina naprav visoke kakovosti. Popravilo pralnega stroja v primeru preloma ne bo delovalo. Modele bomo našli iz cenovno ugodnega, a funkcionalnega do dragocenega razreda "premium".
 • Ariston. Italijanski proizvajalec pralnih strojev. Imel bo zanesljive in ozke pralne stroje za vsakogar. Danes bo takšna tehnika potekala v Rusiji.
 • Indesit. Podjetje, ki izdeluje pralne stroje, je podobno Aristonu. Strokovnjaki pravijo, da se pod Aristonom pogosto razume kot "Indesit". Navsezadnje so ti pralni stroji sestavljeni na podobnih tovarnah istih komponent.
 • ARDO. Ena izmed najboljših podjetij, ki poslujejo v Italiji. Značilno je, da so modeli tega proizvajalca tihi in robustni. Oblikovanje in cene so prav tako prijetne. Zelo zanesljiv vertikalni pralni stroj (ali katerikoli drug - ki ni tako pomemben) je malo verjetno, da je iz ARDO. Strokovnjaki ugotavljajo, da ta organizacija pogosto razčlenjuje pritrditve, ki zagotavljajo stabilnost modela. Vzmetenje rezervoarja in elektronike prav tako dopušča veliko želje.
 • Zanussi. Italijanski otrok, ki je zaslužil pohvale mnogih ljudi. Opozoriti je treba, da je "Zanussi" (pralni stroj) tehnika, ki bo služila dolgo časa. Toda drugače je. Strokovnjaki delijo pralne stroje v dveh kategorijah: izdelani pred in po letu 2011. Zgodnji modeli zaslužijo posebno pozornost. Niso slabše od kakovosti pranja in dela za nemške proizvajalce. Kaj?Kaj še lahko poveš o Zanussiju? Pralni stroj te proizvodnje, ki je izšel po letu 2011, z veliko verjetnostjo razočaranja. Nekateri novega Zanussija imenujejo sožitje kitajskih, ruskih, italijanskih, nemških in drugih sestavnih delov, katerih delo je težko napovedati. Očitno so to vsi najbolj razširjeni proizvajalci. Ni pomembno, kakšen bo model naprave - s čelnim ali navpičnim prenosom. Glavna stvar je, da se bodo prednosti in slabosti vseh proizvajalcev odražale v vsaki tehniki.

  Pregledi servisnih centrov

  Torej, kot je že jasno, je v trgovini mogoče najti zanesljiv pralni stroj. Avtomat ali ne - ni tako pomembno. Kaj pravijo o sodobnih proizvajalcih zaposleni v servisnih centrih gospodinjskih aparatov? Lahko dajo najbolj natančno oceno in statistiko pritožb strank. Če menite, da delavci različnih storitev popravila pralnih strojev v Moskvi, potem Ariston Indesit v zadnjih letih začeli uporabljati slabe kakovosti komponent. Zlasti na ploščah, ki so nameščene za upravljanje naprave. Po nekaj časa začnejo nove pralne stroje iz Aristona in Indesita začeti utripati kot jelka. "Naprava se hitro popravi, toda nekateri neugodje še vedno prinašajo takšne dogodke. .Če napravo priključite na električno vtičnico, ki ima več kot 230 voltov ali manj, se začne "ugrizniti". Nekateri ljudje verjamejo, da pralni stroj ne deluje, ko pa je priključen na običajno napetost, problem izgine.razlikuje po kakovosti drugih komponent. Ne pogosto se soočajo s pralnimi stroji iz Kandy. V zadnjem času ta proizvajalec uporablja dokaj kakovostne komponente. Na trgu se je Candy izkazala za zelo dobro. Če potrebujete kompaktni pralni stroj, je "Kandy", ki vam omogoča, da poberete poceni in visokokakovostni model. Ne moremo spregledati dejstva, da ima večina proizvajalcev pralnih strojev danes enake komponente. Na primer, za "Kandy" so Hoover, Iberna, Zoppas. Za Electrolux - Zanussi in AEG. In tako naprej. Zato ni tako lahko predvideti, katero podjetje pralnih strojev je najbolj zanesljivo. V večini primerov je kakovost pranja in zanesljivost naprav v različnih podjetjih enaka.

  Povzetek in sklepi

  Zdaj je jasno, kako izbrati pravi stroj. Kateri proizvajalci dajo prednost? To vprašanje ni več skrivnost. Dejansko imajo vsa podjetja uspešne modele in ne veliko.
  ​​Če garancijska doba za pralni stroj ni končana in je naprava kupcu že prinesla veliko težav, jo lahko zamenjate ali popravite. Zaposleni servisnih centrov zagotavljajo, da je pred izbiro opreme, ki jo je treba preučiti, potrebno pristopiti k umu. Pralni stroj z odlično kakovostjo služi približno 5-10 let, in če imate srečo, potem več. Poleg tega je pred nakupom določenega modela naprave priporočljivo, da o njem preberete preglede strank. Nekatere funkcije lahko poudarijo potrošnike in ne zaposlene v servisnem centru. Vsi navedeni nasveti in trikiPomoč ne moti pri izbiri. V praksi se kupujejo BOSCH, Electrolux in Samsung, predvsem zaradi razpoložljivosti in raznolikosti modelov. Kje je bolje kupiti pralni stroj? V specializiranih prodajalnah gospodinjskih aparatov. Na internetu naročanje takih strojev ni priporočljivo.
 • Sorodne publikacije