Kako pospešiti vaš prenosnik Windows 10: Navodila

Mnogi lastniki osebnih računalnikov in prenosnih računalnikov so navajeni na sedmo različico operacijskega sistema Windows in ne želijo obiskati prvih deset. Toda zaman To je veliko bolj produktivno. Ampak zahteva nekaj prilagoditev. Kot vsak sistem. Toda s pravilno nastavitvijo vseh parametrov bo razlika različna. Spregovorimo o tem, kako pospešiti prenosnik Windows 10. To je večna težava. Prenosni računalniki so na splošno bolj problematični od osebnih računalnikov. Vzemimo fino prilagoditev "desetine" na prenosnih računalnikih.

Zakaj to storiti?

To je potrebno, da vaš računalnik deluje hitro in stabilno. Vse moteče zavore in napake. Ta ukrep bo pomagal hitro in stabilno delovanje prenosnega računalnika. Vendar pa nekateri, ki niso zelo napredni uporabniki, verjamejo v besedo številnim »gurujem« z interneta in konfigurirajo svoj prenosni računalnik tako, da ne more biti nobena zmogljivost ali jezik. Morate vedeti, kako pospešiti prenosni računalnik na Windows 10 in ne zaupate "pro" -u spleta. Ker lahko resno škoduje vaši napravi. Do smrtnega izida. Predvsem pri tem imajo prenosniki s SSD pogoni.


Optimizacija sistema bo koristna za tiste, ki radi igrajo. Znano je, da je "ducat" zelo optimiziran za igralce. Toda bolj natančno nastavljanje lahko poveča produktivnost. Rast bo opazna "golo oko". Kako pospešiti Laptop Performance na Windows 10? O tem bomo govorili nekoliko nižje.

Varnostna kopija

Največji problem je kateri koli sistem Windows. Dejstvo je, da nekateri programidajo v zagon brez vednosti uporabnika in neusmiljeno "jedo" sistemske vire. Hkrati lastnik prenosnika ne uporablja teh programov. En izhod: odstranite nepotrebne zagonske programe. Najbolj zanimivo je, da celo sistemska programska oprema dobro naloži računalnik. Na primer, nihče ne potrebuje enega pogona, ki ves čas ostane pri samodejnem nalaganju in "poje" RAM. Uredi zagon sistema - to je prvi odgovor na vprašanje, kako pospešiti delovanje prenosnega računalnika v operacijskem sistemu Windows 10.


Za to morate najprej poklicati upravitelja opravil s kombinacijo tipk Ctrl, Alt, Del. Tam morate odpreti zavihek "Samodejno varnostno kopiranje". Dispečer bo prikazal seznam programov, ki se samodejno zaženejo ob zagonu sistema. Mnogi od njih niso potrebni. Ampak tukaj morate biti previdni, saj lahko onemogočite strojne priloge. In to ni zaželeno. Če želite odstraniti programe iz avtoruna, morate z desno miškino tipko klikniti na ime aplikacije in v meniju izberite "Onemogoči". Ko vse programe prekinete, znova zaženite prenosni računalnik. Mnogi so vprašali, kako pospešiti prenos Windows 10 na prenosni računalnik. Ta metoda pomaga tudi v tem primeru.

Onemogočanje nepotrebnih storitev

Težava z operacijskim sistemom Windows je, da bo privzeto izvajal veliko število storitev, ki se ne bodo uporabile. Medtem pa uporabljajo sistemske vire. Prekinitev neuporabljenih komponent je še en odgovor na vprašanje, kako pospeši lansiranje prenosnega računalnika na Windows 10. Ampak tukajMorate biti zelo previdni, saj so nekatere storitve potrebne, da lahko operacijski sistem deluje stabilno. Morate vedeti, kaj lahko onemogočite in kaj se je bolje ne dotakniti. Ampak najprej morate pogledati na seznam storitev. Če želite to narediti, pojdite na "Nadzorna plošča", "Administracija", pododdelek "Storitve". V oknu bodo prikazane vse storitve. Tudi prekinjena.
Brezžično je onemogočiti storitev iskanja, vnesti tablični računalnik, pametno kartico, požarni zid Windows in zaščitnik (če uporabljate protivirusni program drugega proizvajalca), upravitelj tiskanja (če nimate tiskalnika ali IFO), posodobitve za storitve (če ne načrtujete posodobitve sistema). Vendar slednje ni priporočljivo. Razvijalec ne bo uspel posodobiti operacijskega sistema. Obstaja veliko lukenj in ranljivosti. Tudi optimizirana za hitrost. Če želite onemogočiti storitev, morate dvakrat klikniti nanj, v oknu klikniti gumb "Stop" in izbrati vrsto zagona "Disconnected". Nato kliknite V redu. Taki postopki so koristni tudi za prenosne računalnike z nizko porabo. Torej, odgovor na vprašanje, kako pospešiti Windows 10 na šibek laptop, preveč, je.

Onemogočanje grafičnih učinkov

"Ten" je zelo dober sistem. Ampak za vse grafične vrtince, potrebujete precej RAM in moč grafične kartice. Zaradi praktičnosti je bolje izklopiti vse "lepote". Ko ste to naredili, lahko takoj opazite, koliko bo vaš računalnik bolje razmišljal. Na vprašanje, kako pospešiti prenosnik Windows 10? Izklopite grafične vrtince - in vaš prenosnik bo postal veliko hitrejši.
Če želite onemogočiti, je dovolj, da z desno miškino tipko kliknete ikono "moj računalnik", izberete "Lastnosti" in v oknu - "Napredne sistemske nastavitve". Dovolj je, da si zapišete element "Zagotovitev najboljše učinkovitosti". Vsi grafični učinki bodo zajeti takoj. To bo računalniku omogočilo, da prenese vso svojo moč na delo programov in ne na privlačen videz.

Meni Start

V meniju »ducat« je vrsta menija »Start«. Ima integrirane programe v obliki živih ploščic. Za mnoge uporabnike, vsi ti "podbludy" in brez razloga niso potrebni. In porabijo računalniške vire in upočasnijo sistem. Lahko pa jih izklopiš. Čeprav to načeloma ni potrebno. Samo odstranite jih iz menija. Če te nenadoma potrebujejo, jih ne bodo mogli najti. V meniju Start so vedno na seznamu nameščenih programov. To je še en odgovor na vprašanje, kako pospešiti prenosnik Windows 10.
Če želite odstraniti "žive ploščice" iz menija Start, kliknite z desno miškino tipko na želeno ploščico in v oknu, ki se prikaže, izberite "Odpni". Za nekatere aplikacije bo na voljo tudi možnost »Izbriši«. Če tega programa ne nameravate uporabljati v prihodnosti, ga lahko varno odstranite. Ne bo slabše. Po odstranitvi vseh aplikacij s ploščicami se bo zagon menija Start pospešil in izboljšala se bo celotna zmogljivost operacijskega sistema.

Spyware "čipi"

To je bilo že dolgo časa nazaj nobena skrivnost za vsakogar, da "ducat" pozorno spremlja vsa dejanja uporabnika in pošlje vse informacije Microsoftu. In takoTo podjetje uporablja te informacije - veliko vprašanje. Vendar to ni tako. Dejstvo je, da vse te možnosti upočasnjujejo sistem in omogočajo počasnejši prenosni računalnik. V skladu s tem morate onemogočiti vse nadzorne storitve. To je še en odgovor na vprašanje, kako pospešiti prenosni računalnik Windows 10. Kako onemogočiti možnosti spyware? Zelo preprosto.
Najlažje je uporabiti program Ashampoo AntiSpy. Samodejno onemogoči vse nepotrebne možnosti. Toda bolje je vse narediti z rokami. Odprite element "Možnosti", "Zasebnost". Na zavihku Splošno morate onemogočiti vse, razen storitev SmartScreen. V zavihku »Ocene in diagnostika« v razdelku s povratnimi informacijami izberite »Nikoli«. Druge kartice omogočajo aplikacijam uporabo mikrofona in kamere prenosnega računalnika. To je tudi prekinjeno. Prav tako je dobro, da onemogočite programe, ki se izvajajo v ozadju, na ustreznem zavihku. In na koncu gremo na "nadzorno ploščo", "administracijo", "storitve" in onemogočimo "službo za diagnostične raziskave". Odgovorna je za zbiranje informacij in pošiljanje Microsoftu.

Posodobitev gonilnikov

"Ten" lahko namesti gonilnike za vse "boxed" naprave. Toda vsi ne delujejo ustrezno. To je lahko tudi vzrok za zavore in napake. To še posebej velja za gonilnike Wi-Fi. Zamenjava teh gonilnikov je odgovor na vprašanje, kako pospešiti internet na prenosnem računalniku z operacijskim sistemom Windows 10. Če želite preveriti, kateri gonilnik je nameščen, odprite Upravitelj naprav, z desno tipko miške kliknite ime strojne opreme inizberite element "Lastnosti". Če je napis Microsoft nekje, potem je ta gonilnik bolje zamenjati. Poiščite gonilnike, ki jih potrebujete, na uradni spletni strani proizvajalca prenosnega računalnika ali njegovih posameznih komponent. Ponavadi obstajajo najnovejši izdelki za vse naprave. Ostaja samo za prenos in namestitev. Ko namestite vse potrebne gonilnike, morate znova zagnati računalnik, da bodo spremembe začele veljati. Po vseh teh manipulacijah se bo zmogljivost prenosnega računalnika nekoliko povečala.

Uporaba specializiranih programov

To je še en odgovor na vprašanje, kako pospešiti prenosni računalnik Windows 10. Vendar uporaba te celotne programske opreme brez razumevanja ni priporočljiva. Dejstvo je, da so lahko v samodejnem načinu ti pripomočki veliki "akumulatorji", zmogljivost operacijskega sistema pa se bo le poslabšala. Najboljši programi so CCleaner in AusLogics BoostSpeed. Najbolj ustrezno delujejo z možnostmi operacijskega sistema. Ampak ne vedno dobro z "ducat". Preprosto, ti pripomočki niso optimizirani za delo v tem OS. Takšnih programov ni priporočljivo uporabljati, ker so "poravnani" v samodejnem nalagalniku. Namesto povečanja produktivnosti pride do ene škode. Toda nihče tega ne potrebuje. Najbolje je, da to storite ročno. Nato bo sistem deloval, kot bi moral.

Kaj ne moremo storiti

Ne morete onemogočiti ključnega pomena za operacijski sistem storitve. Brez njih lahko sistem celo zavrne delo. Prav tako je bolje, da se ne dotaknete sistemskih procesov v upravitelju opravil. To lahko povzroči, da OS onemogoči. Ni vrednokopijo v sistemski register. Za nevednost lahko obstaja taka žrtev, da potem in programerji ne bodo razumeli. Prav tako ne onemogočite ostranjevalne datoteke. Nekateri programi brez njega sploh ne želijo začeti. To še posebej velja za prenosne računalnike, saj nimajo veliko RAM-a. Prav tako ni potrebno defragmentirati SSD pogona. Najprej ga ne potrebuje. In drugič, če bo defragmentiran, ne bo dolgo živel.

Zaključek

Zdaj veste vse o tem, kako pospešiti prenosni računalnik na Windows 10. Obstaja veliko načinov za to. Vendar uporaba specializirane programske opreme ni priporočljiva. Najbolje je narediti vse ročno z globokim razumevanjem vseh procesov. Potem bo vaš prenosnik hitro deloval in bo vedno zadovoljen s svojimi zmogljivostmi v igralnih aplikacijah in aplikacijah, ki zahtevajo veliko virov.

Sorodne publikacije