Zakaj čas in datum pade na vaš računalnik: možni razlogi in rešitve

Računalnik in operacijski sistem - stvari so izredno kompleksne tako pri ustvarjanju kot pri nadaljnjem delovanju. Torej, ko nekaj v sistemu ni, se začne prava loterija in ples s tamburino, da bi ugotovili, kaj povzroča pojav problema. V tem primeru bomo obravnavali vprašanje, kaj storiti, če se datum in čas na računalniku nenehno krčita.

Čas za zamenjavo baterije?

Če se soočite z dejstvom, da se ura in datum na uri naprave razlikujejo od realnih številk, bodite pozorni na baterijo, ki se nahaja v matični plošči.
Njegova glavna funkcija je shranjevanje informacij o BIOS-u po prekinitvi povezave z napravo. Seveda pa ti podatki vključujejo tudi kazalnike, ki jih potrebujemo. Potrditev, da je kriv vseh, bo to napis, ki se pojavi pred zagonom sistema:


CMOS cheksum error - default loaded. Prav tako boste pozvani, da pritisnete tipko F1 ali F2.

Kako popraviti stanje?

Recimo, da je odgovor na vprašanje, zakaj je čas po zaustavitvi računalnika izrabljena baterija. Če želite odpraviti težavo, preprosto zamenjajte element. To naredite takole:
 • Naprava je izklopljena in popolnoma izklopljena.
 • Nato je stranska stena "sistema" (če je računalnik v mirovanju) odstranjena ali dno prenosnega računalnika.
 • Naslednji korak je iskanje matične plošče baterije CR2032. To je standardnonapajanje v obliki tablet.
 • Pomembno! Če se je ob odprtju naprave izkazalo, da želeni del ni trdno pritrjen, lahko poskusite okrepiti svoj položaj in zagnati računalnik. Nato konfigurirajte nastavitve in ponovno zaženite. Možno je, da odgovor na vprašanje, zakaj se računalnik nenehno krči čas in datum, postane natančno njegov nestabilen položaj.
 • Če pa ukrep ne deluje, je treba baterijo odstraniti. V ta namen pritisnite zapah.
 • Zdaj lahko vstavite nov predmet. Prepričajte se, da sedi tesno.
 • Zaženite napravo. Nastavite datum in čas ter ponovno zaženite.
 • Če ni težav - zaprite pokrov.
 • Sedaj lahko preidete na nov del pregleda razlogov, zakaj datum in čas preteče na prenosnem računalniku ali računalniku.


  Napaka v časovnih pasovih

  To je eden od najlažjih razlogov za ta problem. Včasih se lahko izkaže, da je bil časovni pas nepravilno nastavljen (na primer, ko nastavite piratsko različico GTA V, je časovni pas nastavljen, 5 ur pred nami). V zvezi s tem bo računalnik stalno nastavljal čas, primerno. V tem primeru bo odgovor na vprašanje, zakaj čas in datum pade v računalnik, naslednji algoritem:
 • Z desno miškino tipko kliknite ikono za datum in uro v opravilni vrstici.
 • Izberite »Nastavitve datuma in časa«.
 • V novem oknu morate onemogočiti funkcijo samodejne izbire časovnega pasu. Vnaprej je vrednorešite še eno težavo in preklopite stikalo, da samodejno spremenite čas.
 • Vendar to niso vsi razlogi, zaradi katerih se datum in čas računalnika zmanjšujeta.

  Posodobitve različic

  Težava je lahko tudi zastarela različica BIOS-a. Če želite izvedeti, ali je mogoče dobiti posodobitev obstoječe matične plošče, pojdite na spletno mesto proizvajalca.

  Ponastavitev spomina

  Na matični plošči je še ena podrobnost, ki lahko vpliva na ohranitev nastavitev časa in datuma na računalniku. Nahaja se nedaleč od akumulatorskih priključkov. Pozor! Ta postavka ni na vseh matičnih ploščah! To je lahko gumb ali stikalo. Pogosto se pri njem nahajajo naslednji napisi:
 • ponastavitev;
 • jasno;
 • CMOS.
 • Če je v vašem primeru taka podrobnost, morate klikniti nanj. Po tem se bo pomnilnik CMOS ponastavil. Do napake v času in datumu je prišlo zaradi napak programske opreme, do katerih je prišlo. Če je ta del nameščen v obliki stikala, je potrebno preveriti njegov položaj. Lahko se izkaže, da je stala na položaju, ki obvezno ponastavi spomin vsakič, ko ponovno zaženete napravo. Poglejmo še nekaj drugih možnosti, zakaj se čas in datum računalnika še slabšata.

  Programi aktivatorjev

  Nekatere plačane vloge imajo poskusne dobe od nekaj dni do enega leta. In da se ne delimo z denarjem ali dodatkom, takoj ko je brezplačna uporaba končana, se uporabljajo aktivatorji programa. Njihov glavni namen je ponastaviti podatke o datumu in času. To je tovam omogoča, da podaljšate trajanje testne uporabe določene programske opreme. Za rešitev problema preprosto izbrišite aktivator. Če se po odstranitvi nič ni spremenilo, je težava lahko veliko resnejša.

  Prisotnost virusov

  \ t
  Ta težava je izredno nevarna, saj ne more narediti le nekaj nevsiljivih sprememb, temveč tudi povečati obremenitev procesorja na 100%, kar praktično napravo spremeni v kamen.
  Če želite popraviti, se obrnite na protivirusne programe. To so lahko aplikacije tretjih oseb in Windows Defender, ki je nameščen v istem operacijskem sistemu.
  Priporočljivo je, da po čiščenju računalnika odstranite anti-virus in zmanjšate aktivnost standardnega programa. Dejstvo je, da mnogi antivirusi ne zamudijo standardnih programov in dokumentov, ki jih zahteva uporabnik, in prav tako ne opazijo dobre polovice virusov, medtem ko močno vplivajo na hitrost naprave (na primer Kaspersky Anti-Virus). Obstaja več drugih razlogov, zakaj sta datum in čas ogrožena na vašem računalniku.

  Dolgo prekinjena operacija

  Lahko se zgodi, da je bila naprava dlje časa neaktivna (na primer mesec). Takoj ko se poveže z omrežjem, se čas in datum prikažeta nepravilno. V tem primeru se je potrebno vrniti na prve točke, saj je problem spet v bateriji. Najverjetneje je tako obrabljena, da ne more zdržati dolgega potovanja.

  Amortizacija opreme

  Drug odgovor navprašanje, zakaj računalnik ponastavi datum in čas, ki je razčlenitev "železa" (matične plošče). Če po zaključku vseh zgoraj navedenih stvari težava ni odpravljena, je vredno izvesti nekaj od tega:
 • preverite matično ploščo za fizične poškodbe;
 • se obrnejo na specializirane storitve, če problem ni bil rešen na noben način.
 • Sorodne publikacije