Zabavni portal "Chips.No": analogi, občinstvo in zgodovina nastopa

"Chips.New" - duhovit portal z več milijonsko publiko. Spletna stran je pridobila popularnost tako v Rusiji kot v tujini, trenutno pa je eden od največjih virov zabave v naši državi.

Zgodovina ustvarjanja

Spletna stran "Fishes.No" je maja 2004 ustvaril bloger programerja Alexander Rybak, kjer so bralci imeli priložnost porabiti uro ali dve po pregledu in komentiranju prispevkov, ki so jih predlagali uredniki. Že v letu 2006, Rybak prodal portal za RBC strukture zelo dobičkonosna, po kateri Mikhail Gurevich, vodja hčerinske družbe RBC Mediimir, postal lastnik "Fishk.Nemya".


Vir je doživel pomembne spremembe v rokah novega lastnika: do leta 2008 je spletna stran "česana" - zavrnila objavo erotike in drugih dvomljivih vsebin, leta 2013 pa je bil vir predstavljen na novi platformi, ki je bistveno posodobila blagovno znamko "Fishes.New". .

Vsebina

Trenutno je vsebina na spletnem mestu precej raznolika: smešne slike, fotografije, novice, zgodbe, tematske zbirke, videi in hife so vse, kar uporabniki pričakujejo od zabavnega vira. Analogi "Chips.No" uporabljajo približno enak material. Omeniti je treba, da so stališča politične usmerjenosti strani še posebej nestrpen odnos: za politično vsebino je bila ustvarjena sekcija "Antifyshki", ki ima celo posamezne moderatorje iz števila bralcev.
Druga značilna razlika je "Riba" od drugihTi viri so vsebina na glavni strani. Gradivo, ki bo postalo "obraz" spletnega mesta, ustvarja uredništvo, večina pa se pojavlja na zapisih "Chips.No" ali pa jih ustvarijo uporabniki ali izposojeni iz drugih strani. Da bi se izognili konfliktom z imetniki pravic, je objavljanje gradiva z nekaterih spletnih mest omejeno ali prepovedano.


Občinstvo

Portal aktivno širi svoje občinstvo: materiali "Fishek" so objavljeni ne samo na glavni strani, temveč tudi v skupinah z enakimi imeni v socialnih omrežjih Facebook in Vkontakte. Poleg tega je vir opremljen s "karmičnim" sistemom - za kakovostne objave in komentarje uporabnik dobi "karmična očala", njihovo število pa zmanjšuje ali pa spušča neželena sporočila. Ta očala karme dajejo uporabnikom ugled v skupnosti, pa tudi nekatere privilegije. Tak sistem spodbuja motivacijo uporabnikov in zmernost materialov spletnega mesta. Po Gurevich, si prizadeva, da bi stran prilagojena ruski različici priljubljene v tujini vir BuzzFeed - eden od zabavnih medijev z veliko občinstvo in, v bistvu, analog "Ribe ne." Trenutno spletna stran obdeluje do tisoč zapisov na dan, mesečna edinstvena publika pa je več kot 10 milijonov uporabnikov. Večina uporabnikov vira so mladi in aktivni ljudje, zato gradivo mesta ustreza temi mladih. Vendar pa Gurevich ugotavlja, da občinstvo portala "raste" - obiskovalci mesta so vse bolj zainteresirani za takšne teme, kot so družina in otroci, turizem, avtomobili in kuhanje. Uredniki straniskrbno spremlja, ali je vsebina pomembna, zanimiva in skladna s slogom znamke "Fiche".

Najbližji analogi sta "Chips.No"

. V Runetu in drugod obstaja veliko število lokacij, ki so po predmetu, strukturi in občinstvu podobne. Picabu je na primer zelo priljubljen vir. Občinstvo je malo več, vendar mnogi menijo, da je njegov vmesnik bolj priročen. In kakšni so komentarji uporabnikov na to, ki včasih postanejo krilati stavki ali "memi".
Še en znan analog "Fishes.No" - "YPlakal". Zelo podoben vir tako tematski kot tudi struktura občinstva. "Fishes.No" - eden največjih zabavnih portalov v RuNetu, z dobro znanim ugledom in zvestim občinstvom, odprt za nove ideje in pripravljen na spremembe. Zaradi tega je vir konkurenčen in odpira nove poti za razvoj.

Sorodne publikacije