Motorno olje "Idemitsu 5W30": pregledi lastnikov, proizvajalca, značilnosti

Sodobna avtomobilska olja so visokotehnološki izdelek. Lahko znatno podaljšajo življenjsko dobo motorja. Zato je treba k njihovi izbiri pristopiti čim bolj odgovorno. Priljubljen izdelek je olje Idemitsu 5W30. Ocene kupcev in strokovnjakov je treba upoštevati pred nakupom.

Značilnosti motornega olja

Proizvajalec Idemitsu 5W30 je podjetje, katerega glavni proizvodni objekti se nahajajo na Japonskem. Ta blagovna znamka je znana po vsem svetu. Njeni izdelki so visoko zanesljivi in ​​kakovostni. Olja japonske znamke se uporabljajo v tovarniški opremi mnogih azijskih avtomobilov.
Olja "Idemitsu" so danes na domačem ruskem trgu vedno bolj priljubljena. Predstavljeni izdelek pa je v kratkem času dobil veliko odobritev najzahtevnejših kupcev. To so visokotehnološka skladišča za novo generacijo avtomobilov.


Pri izdelavi svojih izdelkov japonski proizvajalec upošteva zahteve standardov ne samo azijskih, temveč tudi evropskih proizvajalcev vozil. To omogoča, da se mazivo uporablja v motorjih najbolj priljubljenih znamk avtomobilov. To je kakovosten izdelek, ki si zasluži posebno pozornost potrošnikov.

Namen olja

Glavne značilnosti "Idemitsu 5W30" govorijo o njeni posebni sestavi. To je eno redkih maziv, ki jih lahko imenujemo resnično univerzalne.Uporablja se v motorjih različnih konfiguracij. Japonski proizvajalec uporablja tehnologijo hidrokrekinga pri ustvarjanju tega olja in izdeluje sintetične komponente. To močno poveča učinkovitost sredstev.
Japonsko proizvodno olje je namenjeno ameriškim, azijskim in evropskim osebnim avtomobilom ter križnim motorjem. Lahko se vlije v okrov motorja novih štiritaktnih motorjev, vključno s sistemom neposrednega vbrizgavanja. Predstavljena sestava se ne sme uporabljati za motorje starega modela. Prav tako ni primeren za konstrukcije z veliko kilometrino. Tekoče olje prodira skozi ohlapna območja, mikročrte zunaj. Lahko poškoduje tudi nekatere tesnilne materiale.

Neodvisni testi

Za oceno dejanske kakovosti sestavka so bili izvedeni neodvisni preskusi olja "Idemitsu 5W30". Pokazali so, da značilnosti, ki jih je navedel proizvajalec, ustrezajo resničnosti. To pomeni, da bodo olja ustrezala motorjem novega modela, ki delajo na dizelskem gorivu, bencinu. V tej kategoriji so tudi modeli z turbopolnilnikom. Za sisteme s filtrom za delce so razvili posebne serije olj.
Vsebnost žvepla in fosforja v sestavi je precej velika. Vendar pa izpolnjuje zahteve standardov. Gorivo ima posebne lastnosti. Ne sme vsebovati več kot 05% sestavin na osnovi žvepla. Upoštevati je treba, da je med delovanjem sestava hidrokrekinga veliko hitrejša od sintetične serije, saj izgubi svojo prvotno kakovost. Zato je treba zamenjati sestavo mazivatreba je porabiti veliko pogosteje kot sintetična olja.

Sorte

Družba "Idemitsu" proizvaja več serij sredstev na domačem trgu, ki imajo razred viskoznosti SAE 5W30. To so kvalitativne sorte maziv, ki izpolnjujejo zahteve različnih sistemov.
Serija "Idemitsu 5W30 Diesel" je namenjena motorjem, ki delujejo na dizelskem gorivu (zato potrebujejo bolj kakovostno čiščenje). Njegova vrednost je 14-15 tisoč rubljev. za 4 litre Za približno enako ceno je značilna serija hidrokrekingov, ki ustreza standardu SN /GF.
Sintetične serije so dražje. Za sisteme, ki v svoji sestavi nimajo filtra za saje, bodo ustrezali izdelki blagovne znamke "Extreme". Stane 17-18 tisoč rubljev. za 4 litre Če ima avto sistem ogljikovega filtra, bi raje izbrali serijo "Zerpo". Za bencinske motorje v tej kategoriji so razvita skladišča v vrednosti 23-24 tisoč rubljev, za dizelske motorje pa 2–21 tisoč rubljev.

Značilnosti izbire staleža

Pred nalivanjem v okrov motorja sintetičnega motorja "Idemitsu 5W30" je treba prebrati priporočila proizvajalca opreme. Ta možnost ne ustreza vsem modelom. Barva je namenjena novim tipom motorjev, ki delujejo v obremenjenih pogojih (slabe ceste, temperaturne razlike, nizka kakovost goriva itd.).
Če se taka sestava vlije v motor s tekočim ali starim tipom, lahko pričakujemo hiter odpoved. Zato je potrebno pravilno povezati lastnosti maziva s potrebami motorja.

Hidrokrekingsorte olj so cenejši. V začetnem stanju praktično ne popustijo sintetiki. Vendar pa je v procesu delovanja veliko manj verjetno, da bodo izgubili svojo prvotno kakovost. Zato se na prvi pogled zdi, da lahko prihranki povzročijo visoke stroške. Če je motor primeren za sintetiko, ga je bolje izbrati kot hidrokreking.

Pozitivne lastnosti

Za sintaktiko "Idemitsu 5W30" je značilna množica pozitivnih lastnosti v delovanju. V okviru neodvisnega testiranja je predstavljeno orodje na prodajnih mestih japonske blagovne znamke na prvem mestu na kazalnikih zaščitnih površin.
Strokovnjaki so lahko ocenili tudi visoke zmogljivosti pranja olja. Sestavljen je iz najbolj novih, edinstvenih dodatkov. Zbirajo onesnaževanje, saje na površini sistema. Nato se ti delci zadržujejo v olju ves čas trajanja skladišča.
Pri razvoju skladišč z razredom viskoznosti 5W30 je japonski proizvajalec upošteval posebnosti ruskega hudega podnebja. Zaradi tega mu je uspelo ustvariti skladišče, ki omogoča lahek zagon motorja tudi pri močnem zmrzovanju. To potrjujejo rezultati testov in povratne informacije strank.

Ekološke značilnosti

Olja "imitacije" izpolnjujejo najvišje sodobne standarde okoljske varnosti. Zato so jih lahko uporabljali v motornih kolesih najbolj znanih svetovnih proizvajalcev vozil. Inovacije, uporabljene za ustvarjanje teh sredstev, so nam omogočile, da ustvarimo izdelek, ki ima veliko manj negativnih vplivov na okolje.okolje
Olja japonske znamke zagotavljajo nizko toksičnost izpušnih plinov. Nevarne snovi v procesu obratovanja so manj nakopičene v mazivih. Pri uporabi naftnih skladišč te blagovne znamke in izdelkov drugih proizvajalcev pa je potrebno paziti na pravilno odlaganje odpadkov. Ne more se vlije v okolje. Umazano, staro maslo je treba prenesti na predelovalno mesto. Prav tako je treba opozoriti, da pri uporabi maziv idemitsu sprošča manj ogljikovega monoksida v ozračje. Prav tako je pozitivna značilnost, ki ustreza zahtevam sodobnih standardov.

Negativni odgovori

Mnenja o "Ideamets 5W30" so večinoma pozitivna. Precej majhen delež anketiranih voznikov je ostal nezadovoljen s svojim nakupom. To je lahko posledica nakupa ponarejanja ali nepravilnega delovanja skladišča. Če voznik pridobi nafto od malo znanega prodajalca, lahko postane žrtev prevarantov. V tem primeru mazivo ne bo le izboljšalo zmogljivosti motorja, temveč lahko povzroči znatno škodo. V primeru kakršnih koli odstopanj pri delu motorja (hrup, vibracije itd.) Je potrebno pregledati sistem. Dvomljivo olje je treba izprazniti, izpirati z motorjem. Potem morate v notranjost vlijevati originalno olje. V nasprotnem primeru bo kmalu potrebno porabiti veliko denarja za popravila ali nakup novega motorja.

Pozitivne povratne informacije

V 97% primerov so odzivi na "Idemitsu 5W30" pozitivni. Je visoko tehnološko skladišče. Ko ga uporabljate, ga motor porabimanj goriva. Njegovo delo postane stabilno. Motor se enostavno zažene tudi v hladnem vremenu. Med vožnjo ne slišite hrupa. Moč avtomobila pridobiva zagon. Sistem med delovanjem maziva ostane čist. Motor ne potrebuje vzdrževanja dlje časa. To je kakovostno, zanesljivo in učinkovito orodje. Sposoben je zaščititi motor pred preobremenitvijo in drugimi škodljivimi zunanjimi vplivi. Upoštevajoč značilnosti olj za motor "Idemitsu 5W30", jih pregledamo, opažamo visoko kakovostna maziva japonskega proizvajalca. Primerni so za različne tipe motorjev.

Sorodne publikacije