Brisalci brez okvirja: montaža, pregledi. Kateri brisalci so boljši - okvir ali brez okvirja?

Že veliko člankov je napisanih na temo hišnikov, ki so jih napisali milijoni strani v različnih avtomobilskih forumih. Avtomobilisti poskušajo ugotoviti, ali so učinkoviti brisalci brez okvirja ali bolje kupiti običajne ščetke. Nekje pravijo, nekje - povsem drugače. Morate razumeti to vprašanje in ugotoviti, kaj je bolje. Da bi lahko sklepali o učinkovitosti ene ali druge krtače, je treba razmisliti o okvirju in brez okvirja, nato pa oceniti koristi nekaterih ščetk za druge. To bomo storili v današnjem članku.

Brisalci

Tako je ščetka ogrodja skelet, na katerega je pritrjen poseben gumijasti trak. Slednji je element za pranje. Z drugimi besedami, z brisalcev vetrobranskega stekla se valji odmikajo. V razponu od 2 do 4 kosov, odvisno od tega, kateri model je nameščen. Na teh svežnjih pritrjen trak trak iz gume. Hkrati se lahko trak varno premika naprej in nazaj. Vsaka kvačkana krtača je v gibljivem stanju. Zaradi tega se bolje prilega vetrobranskemu steklu.
Zahvaljujoč tej zasnovi se čopič ogrodja ne more popolnoma zamenjati. Za ponovno vzpostavitev prejšnje zmogljivosti je dovolj, da zamenjate čistilni gumi. In to je resna prednost, saj se cena traku bistveno razlikuje od cene dveh novih ščetk.

Frameless

Brisalci brez okvirja odlikuje dejstvo, da ta okostje ni tukaj. Danazasnova je poseben trak. V njem so nameščeni vpenjalni elementi. Najpogosteje v tej funkciji proizvajalci uporabljajo jekleno ploščo. Za razliko od ogrodij imajo takšne rešitve bolj spektakularen videz. Avto z njimi izgleda zelo estetsko. Najpogosteje so brisalci brez okvirja, še posebej tisti, ki so najbolj proračunski modeli, izdelani pod določenimi modeli avtomobilov. Proizvajalci uporabljajo ta pristop, tako da profil ščetke v celoti ponovi vse zavoje vetrobranskega stekla avtomobila. Premium modeli so izdelani s posebno tehnologijo. V tem primeru ni treba poznati modela in izdelave avtomobila. Treba je zapomniti le potrebno dolžino čopiča.

Kaj je bolje?

Kaj so brisalci boljši - okvirji ali okvirji? To je tema polemike mnogih voznikov.
Poskusimo ugotoviti, kaj je najboljše od obeh možnosti. Pravzaprav je zelo težko reči, da je bolj primerna. Nedvoumni odgovori na to vprašanje preprosto ne obstajajo. Da bi dobili odgovor, morate upoštevati prednosti in slabosti okvirja in frameless možnosti.

Prednosti in slabosti okvirnih rešitev

Ta brisalec s čopičem se znatno zmanjša. Vendar pa je zaradi konstrukcije, ki temelji na nihajnih rokah, sila pritiskanja krtače na površino vetrobranskega stekla veliko večja kot pri analogih brez okvirja. Od tega, kako visok je ta pritisk, je učinkovitost odvisna od čiščenja avtomobilskega stekla in števila razmazanih trakov (idealno ne bi smelo biti)

Vendar paAvtomobilsko dvigalo je urejeno precej težko in to je pomanjkljivost. V čem je težava? V zimskem času, v snežnih viharjih in mrazu, je sneg napolnjen z njimi. Potem se topi (ko je v bližini toplo vetrobransko steklo), zamrzne in krtačo postane praktično nepremično. Seveda to ne vpliva na kakovost čiščenja stekla. Da bi vozniki rešili to situacijo, je treba ogreti krtače, stati na ulici in očistiti led iz brisalcev, dokler se krtačo ne more prosto gibati. To ne bo pritegnilo vsakogar. Za zimsko sezono so inženirji in tržniki ustvarili posebne okvirne rešitve, ki so popolnoma zaprte. Z drugimi besedami, celotna struktura, okostje in okostje mehanizma so v plastičnem ohišju.
Ni vlage ali snega. Zato so te krtače vedno premične in očistijo stekleno vrtino. Vendar pa je v tem sistemu minus: pri vožnji z veliko hitrostjo zaradi posebne strukture profila in sile vpetja brisalcev na steklo bistveno zmanjša. To negativno vpliva na kakovost čiščenja. Krtače imajo eno prednost pred kolegi. Brisalci brez okvirja ne omogočajo zamenjave čistilnega elementa. Samo nimajo tega traku. Če je ščetka obrabljena, se popolnoma zamenja.

Lažni brisalci: kakšne so prednosti in slabosti?

Zasnova in videz teh naprav bosta zelo harmonično združena z vsemi avtomobili, zlasti ko gre za sodobne modele avtomobilov. Izgledajo zelo bolje kot njihovi bratje. Kot vestemodele krtače za gospodarstvo je treba izbrati in kupiti izključno za določen avtomobil. Kot smo že omenili, ima vsak avtomobil svoj poseben profilni vetrobran. Pri ugodnih variantah se pogosto zgodi, da se na strani potnika umazanija praktično ne očisti zaradi slabega vpenjanja ali neusklajenosti profila. To močno poslabša vidljivost v slabem vremenu. S tem na žalost ne boste naredili ničesar - ščetke lahko zamenjate le z dražjo. Frameless brisalci na VAZ "deseta družina" dražje ravni bo delovala odlično. Najpomembnejša točka pri izbiri je pravilna izbira dolžine. Kot je za stroške, je najbolje kupiti modele po ceni 1000 UAH. in zgoraj.
Druga prednost je pomanjkanje kakršnih koli težav pri postopku čiščenja teh proizvodov pozimi. Za odstranitev ledu se struktura večkrat upogne in sama pade. Še en plus je povečanje aerodinamičnih lastnosti. In to pomeni, da pri visokih hitrostih vpenjalna sila ne pade. Torej smo pogledali obe vrsti ščetk in zdaj se moramo odločiti, kateri brisalci so boljši - okvirji ali okvirji. Sklepi so očitni. Spodaj vam bomo dali nizko oceno za frameless rešitve.

Ocena najboljših metlic brisalcev brez okvirja

Zdaj se stalno ustvarjajo različne ocene. In v avtomobilskih predmetih je to najboljši način, da resnično najdete nekaj vrednega. Po mnenju strokovnjakov ločimo enega najboljših brisalcev brez okvirja.

Denso Flat Blade

To je izdelek japonske znamke. Te krtače so na prvem mestuceno. Kljub nizki ceni (do 600 rubljev), ti izdelki imajo odlično aerodinamiko na račun oblike in razloga. Zaradi svoje posebne oblike je obdelovalec krtače dobro pritrjen na steklo tudi pri visoki hitrosti. Podstavek je precej elastičen, rob pa deluje učinkovito. To so najboljši brisalci brez okvirjev.
Poleti te ščetke hitro odstranijo vsako kontaminacijo. Prav tako se z lahkoto spopadajo z vodo, na steklu pa ne bo pasov ali prehodov. To je tudi dobra izbira za zimsko sezono. Proizvajalci niso pozabili dodati posebnih adapterjev adapterjev, ki olajšajo postopek pritrjevanja. Namestijo se na poseben nosilec. Zamenjava brisalcev brez okvirja s to blagovno znamko je zelo enostaven proces, s katerim se bodo spopadli tudi neizkušeni ljubitelji avtomobilov.

Bosch Aerotwin

Krtače brez okvirjev te serije odlikujejo zelo visoka kakovost in sila oprijemanja na steklo. Pod vplivom pretoka zraka pri vožnji pri visoki hitrosti se sila stiskanja le še povečuje - inženirji podjetja so dobro premislili obliko plošče. Kar se tiče lastnosti elastičnosti, je s tem tukaj vse v redu. Strojevalci ne bodo izgubili elastičnosti tudi pri močni zmrzali. Prav tako lahko opazite, kako lahko ti izdelki zdrsnejo na vetrobransko steklo. Vir delovnega roba je precej visok. Cena - do 800 rubljev.
Izberete lahko tudi univerzalni nosilec. Pred namestitvijo na ročico je eden od kompletnih adapterjev pritrjen na nosilec ščetke. S pomočjo adapterjev lahko namestite brezhibne Boscheve brisalceavtomobila. Pomanjkljivosti so rahlo štrleči kovinski deli na vpenjanju. Težava je v tem, da se pri močni obrabi ti zobje lahko uprejo vetrobranskemu steklu. Toda elementi se lahko vedno globlje stisnejo in problem bo rešen.

Valeo Silencio X-TRM

Ti francoski izdelki izgubljajo le malo japonskega izdelka. Komplet ne vključuje adapterjev adapterja in izdelek ima višjo ceno. Vendar pa je za konstruktivno izvajanje, je nemogoče ščepec. Ta model je izdelan iz visokokakovostnih materialov, kar zagotavlja nemoteno delo. V zimskih krtačah popolnoma ohranijo svojo učinkovitost in visoko učinkovitost. Veseli se velikega dela delovnega dela.
Ščetke so zelo zanimive - razen aerodinamičnih izboklin, rob se rahlo prestavi na vrh. Pri vožnji z veliko hitrostjo ta funkcija izboljša odvajanje vode. Pri delu ščetke ne škripajo, tudi če so zelo obrabljene. Nosilec je združljiv s kavljem. Tudi pri namestitvi tega modela ni nič zapletenega. Če vas ne strah zaradi visokih stroškov in znanja o tem, kako namestiti brisalce brez okvirja, je to verjetno najboljša izbira.

Ocene brisalcev

Če analizirate vse, kar ljudje pišejo o teh ščetkah, se izkaže, da so veliko učinkovitejši od tradicionalnih okvirnih rešitev. Frameless elementi bolje obvladujejo vodo, umazanijo in druge onesnaževalce. In končno, lepo izgledajo. Da, treba jih je popolnoma spremeniti, vendar stroški niso tako visoki.Mnogi ljudje radi spreminjajo izdelek zelo enostavno, ko je to potrebno. Izbira voznikov - brisalci brez okvirja. Izjave ljudi so najbolje zagotovljene za visoko zmogljivost in produktivnost.

Sorodne publikacije