Navodila za obnovitev IMEI na napravi z MTK procesorji

Mnogi uporabniki se niti ne zavedajo, kaj je IMEI in zakaj je potreben. Če telefon ne deluje, vam ni treba zamašiti glave. Toda ko pride čas, da ga prodate, je pogosto treba najti IMEI in včasih se izkaže, da se namesto serijske številke prikaže Null. V tem primeru se lahko zahteva IMEI, mednarodni identifikator za mobilno opremo.

Zakaj se EMEI zmanjšuje?

Pogosto se ta težava pojavi pri telefonih, ki delujejo na podlagi MTK procesorjev. Zaradi odpovedi programske opreme se serijska številka ponastavi. Namesto tega se ne prikaže. To lahko povzroči sum, na primer, kupcu, če se odločite za prodajo telefona. Morda misli, da je telefon ukraden in EMEI namenoma izbrisan. Na srečo je obnovitev IMEI Lenovo preprosta.

Upoštevajte, da Lenovo ne naleti le na to. To se lahko zgodi tudi s Samsungovimi pametnimi telefoni (starimi modeli) in drugimi pripomočki, ki temeljijo na procesorjih Mediatek. Toda IMEI Samsung je obnovljen na istem načelu.

Kaj je IMEI?

Če naredite analogijo, lahko IMEI primerjate z registrsko tablico avtomobila. Ta serijska številka je identifikator naprave GSM, ki se samodejno prenese v omrežje, ko ga priključite na telefon. Nepravilna registracija telefona v omrežju lahko pomeni celo težave s strojno opremo, zato je pri tipkanju treba vnesti kombinacijo tipk * # 06 #. In če se na zaslonu prikažejo vse ničleali Null, Neveljavna, Neznana itd., torej pomeni, da je treba obnoviti IMEI.

Kako obnoviti IMEI?

Če imate vsaj malo delovnih izkušenj z vdelano programsko opremo telefona, se bo vse izteklo. Če ne, je bolje, da se obrnete na strokovnjake. Obstaja več načinov za obnovitev serijske številke (AT-terminali, obnovitev IMEI v inženirskem meniju, MtkDroidTools, itd.). Samo veliko načinov za nove telefone ne deluje več, drugi pa potrebujejo korenske pravice, kar zelo oteži postopek. Zato bomo upoštevali najpreprostejšo možnost.

Obstaja poseben program - MauiMETA. Na voljo je na internetu, tako da ga lahko vsakdo najde in prenese. Sam program je zapleten in težko razumljiv iz nič. Zagotovo vam bo pomagalo. Vendar pa obstaja enostavnejša različica - IMEI & SN Writer. Na podlagi tega programa je spodnja metoda opisana spodaj. Za obnovitev IMEI potrebujete:
 • gonilnike v telefonu;
 • IMEI & SN Writer (brezplačen dostop do interneta);
 • Datoteke baz podatkov CPU (običajno so te datoteke v tovarniško privzeti programski opremi).
 • Za začetek namestimo gonilnike na osebni računalnik. Nato zaženite IMEI & SN Writer in ga namestite:
 • PlatForm - pametni telefon - USB.
 • Pred IMEI_1 in IMEI_2 postavite 2 potrditvena polja in vnesite naš IMEI (poiščite ga iz polja, navodila, garancijski list).
 • Nato pritisnite Select DB. Odpre se okno. Tam moramo izbrati datoteko modemske baze podatkov (običajno se njeno ime začne z BPLGU). Potem bo program zahteval datoteko procesorskega dela (AP DB File). Njegovo ime se začne z APDB. Celotna baza podatkov za procesorje MTK bo na voljo po referencispodaj. Toda tudi na internetu, da jo najde - ni problem. Vse to je odprt dostop. Izbrali smo 2 od zahtevanih datotek, sedaj pritisnemo START v samem programu. Nato izklopimo telefon in počakamo, da se postopek konča. Upoštevajte, da je določeno zaporedje pravilno, ni napake: najprej pritisnite gumb START, nato pa priključite odklopljeni telefon (baterija mora biti v notranjosti). Nekateri uporabniki se poskušajo držati logike in najprej povezati telefon, nato pa pritisniti START, vendar običajno morate storiti nasprotno.
  Program nas bo obvestil, da je bil EMEI uspešno posnet, vklopiti telefon in ga preveriti s tipko * # 06 #. Če je vse pravilno, poskusite poklicati prijatelje. Če ne, poskusite znova. Če ste začetnik, potem redko vse pride ven, da bi naredili pravo stvar prvič.

  Opombe

  Pogosto se zgodi, da na telefonu ni izvirne vdelane programske opreme in je nemogoče najti. V tem primeru je primerno, da poskusite uporabiti baze podatkov strojne programske opreme, ki se izvajajo na istem procesorju kot vi. Internet ima popoln arhiv MTK procesorskih baz. Včasih IMEI ni prvič zabeležen. To ni mogoče storiti že drugič. Pri nekaterih telefonih program deluje na naslednji način: povežite telefon, pritisnite "Start", izklopite telefon. Takoj ko bo popolnoma izstopil, bo program začel delovati. Na splošno morate poskusiti in poskusiti. To je vse. Ta metoda najpogosteje pomaga obnoviti IMEI v telefonu. In če vam ne uspepotem lahko poskusite uporabiti program MauiMETA, vendar je to že tema za drug poseben članek.

  Sorodne publikacije