Pale Moon je alternativa priljubljenim brskalnikom

Vsi trenutno priljubljeni brskalniki se težko imenujejo popolni. Isti Chrome naloži računalnik toliko, da lahko konkurira v zvezi s tem, tudi z nekaterimi igrami, z operacijo in Firefoxom pa situacija ni veliko boljša. Zlasti zaradi tega uporabniki niso najmočnejši osebni računalniki, zato morajo v vsakem primeru iskati alternativo. Na srečo obstaja brskalnik, kot je Pale Moon. Ta program ustvarjajo neodvisni razvijalci, vendar pa mu ne preprečuje, da bi igral na enakopravni osnovi z bolj znanimi brati in sestrami. Zakaj ga je dobila? Odgovor je spodaj.


Visoka hitrost

Razvijalci Pale Moon niso odkrivali kolesa in ustvarili svojih potomcev na podlagi izvorne kode drugega brskalnika Mozilla Firefox. Obstaja pa ena pomembna razlika. Če je bil "Fox" prvotno izdelan za Linux in šele nato preseljen v Windows, je bil Pale Moon prvotno optimiziran za Microsoftove operacijske sisteme.
Glede na to funkcijo je potreba po "berglah", zaposlenih za združljivost z različnimi OS, izginila. Tako so razvijalci "Pale Moon" uspeli preprečiti uhajanje pomnilnika, zamrznitev in dolgo nalaganje strani. Glede na številne preglede Pale Moon, ta brskalnik teče včasih hitreje kot oglaševani kolegi in porabi bistveno manj računalniških virov.

Optimizacija za sodobne sisteme

Razvijalci "Lune" niso samo odstranili nepotrebnih elementov iz izvorne kode svojega brskalnika, temveč tudi izvedli drugeukrepe za optimizacijo. Posebna pozornost je bila namenjena združljivosti s sodobnimi procesorji, ki so omogočili povečanje produktivnosti za približno četrtino. Pale Moon tiho podpira navodila SSE2 in preprosto "leti" na 64-bitne operacijske sisteme.


Poleg tega so se ustvarjalci brskalnika odločili, da ga »deaktivirajo« za delo z zelo starimi napravami. Ponovno je bilo storjeno zaradi produktivnosti. Razvijalci so menili, da ni smisel podpirati opreme, ki jo je mogoče najti samo v muzeju, tako da so bili vsi odgovorni elementi kode uspešno izločeni iz programa. Mimogrede, to ne pomeni, da se "Moon" ne zažene na starem računalniku, saj gre za povsem odkrita "dinozavra".

Podpora za ruski jezik

Vsak program, ne glede na njegov namen, je veliko bolj udoben za uporabo, če je preveden v vaš materni jezik. Na srečo, Russification Pale Moon, ki jih sami razvijalci, tako da to ne bo problem. To storite na naslednji način:
 • Pojdite na uradno spletno mesto brskalnika in kliknite Prenesi, nato Jezikovni paketi.
 • S seznama izberite ruski (ali drug jezikovni paket) in prenesite datoteko s pripono .xpi.
 • Nato prenesite preneseno datoteko in jo povlecite v katerokoli okno brskalnika.
 • Potrdite postopek in počakajte na namestitev jezikovnega paketa.
 • Ob tej rusifikaciji je bleda luna konec. Zdaj morate samo znova zagnati brskalnik in preveriti pravilnostlokalizacijo. Mimogrede, če opazite kakršne koli netočnosti v prevodu, jih lahko obvestite razvijalcem. Reagirajo se zelo hitro.

  Razpoložljivost prenosne različice

  Kot kažejo statistični podatki, uporabniki vse bolj raje uporabljajo prenosne različice brskalnikov. Ne samo, da takšni internetni brskalniki ne puščajo sledi v sistemu, ne zahtevajo namestitve in delujejo bolj gladko, zato podpirajo tudi zmožnost zagona neposredno iz izmenljivega medija (npr. Bliskovni pogon ali SD kartica). Torej je prenosna različica Pale Moon prosto dostopna. Poleg tega to ni projekt vseh navdušencev, temveč popoln prenosni program, ki so ga ustvarili sami razvijalci. Lahko ga varno prenesete iz uradne spletne strani brez strahu, da boste obenem vzeli virus.

  Podpora za dodatke

  Firefox, Opera in drugi Google Chroma so znani po tem, da lahko vsak uporabnik te brskalnike prilagodi z dodatki ali, kot se imenuje, dodatki. V svoj internetni brskalnik lahko na primer vdelate blokatorja, dober upravitelj zaznamkov, prikaz valutnega odbora in še veliko več.
  Razvijalci Pale Moon so si to priložnost tudi zamislili. Kot smo že omenili, "Moon" temelji na Firefoxu, kar pomeni, da je dodajanje slednjega mirno. Če jih želite namestiti:
 • Kliknite gumb Pale Moon v zgornjem levem kotu brskalnika.
 • Pojdite na "Dodatek" - "Pridobite posodobitve".
 • Izberite eno od možnosti: stran Firefox ali spletno mesto Pale Moon.
 • Ne glede na vašo izbiro, boste padli v tospletni imenik, kjer lahko dodate dodatke po vašem okusu.

  Redne posodobitve in spremembe

  Kljub temu, da razvoj in podpora Pale Moon ni veliko podjetje, brskalnik redno prejema posodobitve. Zaposleni v podjetju Moonchild Productions nenehno izboljšujejo svojega otroka in postopoma pridobivajo tudi druge platforme. Da, že obstaja različica brskalnika za Windows in Linux. Poleg tega so razvoj internetnih brskalnikov za Android OS X.
  Prav tako ne pozabite, da ima "Moon" odprto kodo, kar je povzročilo številne spremembe tega brskalnika. Na primer, lahko prenesete program New Moon, ki je optimiziran posebej za staro različico operacijskega sistema Windows XP.

  Sorodne publikacije