Xerox 3100: Dober vhodni MFP

Cenovno ugodna kombinacija demokratičnih vrednosti in naprednih tehničnih specifikacij omogoča Xerox 3100, da brez težav obdeluje delovni proces v pisarni ali delovni skupini z 10 delovnimi mesti. Prednosti tega modela MFU upravičeno vključujejo visoko zmogljivost in minimizirajo stroške tiskanja ali kopiranja. Gre za to periferno napravo in bo šel v jeziku vaše pozornosti do materiala.

Kje se najbolje uporablja MFP? Kaj je vključeno v dostavo?

Sredstvo za tiskanje za to univerzalno rešitev je proizvajalec navedel pri 10.000 enostranskih kopijah na mesec. Kot kažejo izkušnje, je tak obseg več kot dovolj za ustvarjanje majhnih lokalnih ali omrežnih podsistemov tiskanja. To je lahko urad ali celo delovna skupina, vendar v vsakem primeru število delovnih mest z osebnimi računalniki v tem primeru ne sme presegati 10. V praksi lahko tak IFI uporabljate v veliki pisarni, v tem primeru pa boste morali že kupiti. več perifernih rešitev naenkrat. Komplet sestavljajo naslednje komponente:


 • Večnamenska naprava ekonomskega razreda z lasersko tehnologijo tiskanja in povečana mesečna količina dokumentacije vira.
 • Zaženite kartušo.
 • Programska oprema, napisana na CD-ju. Poleg običajnih voznikov v tem primeru proizvajalec ni pozabil vključiti različnih storitev in diagnostikeprogramske opreme.
 • Napajalni kabel in računalniški komunikacijski kabel.
 • Dokumentacijo za to večnamensko napravo sestavljajo komponente, kot je Xerox 3100 Navodila za uporabo za nastavitev in garancijsko kartico.
 • Ta MFP ima brezhibno nastavitev, ki vam omogoča, da jo uporabite takoj po nakupu, da ustvarite sistem za tiskanje ali skeniranje. Še en možen način je uporaba naprave za množenje.


  Hitrost. Mediji

  Tipična hitrost tiskanja v obravnavani rešitvi, kot pri proračunski večfunkcijski napravi. Potrebuje 21 sekund, da se ogreje. Prvo stran traja 85 sekund. Toda izhodna hitrost A4 je 20 listov na minuto. Po drugi strani je Letter format 21 strani. Največja velikost medijev je omejena na prej omenjeno A4. Na tem seznamu so tudi A5 A6 +, A6 Letter, B5 C5 in B6. Najmanjši dopustni proizvajalčevi zagotovili, da je vrednost gostote 52 g /m 2, in največ - 162 g /m 2. Gostota papirja, ki presega te meje, lahko povzroči napako Xerox 3100. Naprava je v tem primeru blokirana in tiskanje ne bo mogoče, dokler se sistem za podajanje ne izbriše. Enaka ločljivost izvorne dokumentacije v tiskalniku in načinu kopiranja je 600x600. Ločljivost strojne opreme skenerja je 2400 x 2400. Po drugi strani pa prisotnost interpolacijske tehnologije omogoča, da se ta vrednost s programsko opremo poveča na 4800h4800.

  Komunikacijske zmogljivosti

  S seznamom komunikacij v Xerox 3100 ni tako enostavno. Najprej sškatle v njem je samo pristanišče formata USB. Je vsestranski in prisoten v večini sodobnih računalnikov. Njegov ključni minus je nezmožnost izvajanja funkcij tiskalnega sistema, ko je računalnik izklopljen. Na voljo je tudi povezava z Wi-Fi. Toda v tem primeru je potrebno kupiti dodatno brezžično komunikacijsko enoto.

  Nastavitev

  Ta postopek, kot je Xerox 3100, ne zahteva posebnega usposabljanja in je zelo preprost. Z njim je mogoče obvladati tudi novega v svetu računalniške tehnologije. Sestavljen je iz naslednjih korakov:
 • MFP namestite čim bližje sistemski enoti računalnika, iz katerega je načrtovano upravljanje.
 • Večfunkcijsko napravo povežemo z omrežjem izmeničnega toka in z računalnikom s pomočjo vseh žic.
 • Začnemo proces namestitve gonilnikov in druge sorodne programske opreme na osebni računalnik.
 • Po zahtevi, ki zahteva vključitev MFU, kliknite stikalo za vklop /izklop.
 • Po namestitvi programske opreme ponovno zaženemo računalnik.
 • Na zadnji stopnji natisnemo preskusno stran.
 • Zgornji algoritem je pomemben za povezavo žičnega vmesnika USB. Če nameravate uporabljati Wi-Fi, je postopek namestitve zapleten zaradi dejstva, da morate nastaviti omrežne nastavitve MFP. V drugi pa se konfiguracija konfiguracije ne bo bistveno spremenila.

  Stroški. Hrup in poraba energije

  Trenutno so stroški naXerox 3100 se giblje od 8.000 do 10.000 rubljev. Eden od najpomembnejših pomanjkljivosti modela periferne naprave je visoka raven hrupa in visoka poraba energije. Tudi v stanju pripravljenosti ta MFP proizvaja raven hrupa 30 dB. V načinu tiskanja se ta vrednost na splošno poveča na 53-63 dB. Posledično ni mogoče natančno poimenovati tihe periferne raztopine. V stanju pripravljenosti ta večnamenska naprava porabi 12 vatov in s tem se lahko nekako postavi. Toda pri tiskanju ali kopiranju se poraba energije poveča na 340 W, ta vrednost pa je precenjena za večfunkcijske naprave vhodne ravni.

  Slabosti in prednosti rešitve. Pregledi

  Glavne slabosti Xerox 3100 MFP so visoka raven hrupa in velika poraba energije. Na teh dveh značilnostih se osredotočamo na povratne informacije. Prednosti v tem primeru so hitrost, enostavnost namestitve in demokratična vrednost. Kot rezultat, je mogoče opozoriti, da je ta MFP - tipičen predstavnik proračunskih naprav.

  Izhodi

  Xerox 3100 je odličen za izvajanje majhnih sistemov za upravljanje dokumentov. Hkrati pa se za kakovost tiska postavljajo precej povprečne zahteve. V takšnih primerih je najbolj upravičena uporaba take periferne naprave.

  Sorodne publikacije