Fotoaparat Canon PowerShot S100: Specifikacije, opis in strokovne ocene

Zbirke digitalnih fotoaparatov velikih proizvajalcev nujno vsebujejo predstavnike kompaktnega formata. Ponavadi je to odkrito nizkocenovna kamera ali srednji cenovni segment. Izjema pri majhnosti digitalizatorjev iz premium razreda je povsem logično pomanjkanje možnosti uvedbe potrebnega optičnega polnjenja. Skromna korpusa sodobnih modifikacij in brez nje se izkaže, da je "guma", ki omogoča integracijo tehnoloških matrik in procesorjev nove generacije. Toda japonski razvijalci Canon PowerShot S100 so lahko razširili zmogljivosti kompaktnega fotoaparata, zaradi česar je model edinstven. Vsaj na trgu in ne obstaja niti neposredna konkurenca s to napravo.

Videz modela

Zasnova in zasnova modela praktično ne razlikujeta od navadnih predstavnikov razreda kompaktnih fotoaparatov do 10 tisoč rubljev. Toda v tem primeru je neobičajna naprava Canon PowerShot S100 cena 20-22 tisoč rubljev. In s tesnim poznavanjem z njim, bo utemeljitev tega zneska postala jasna tudi z materiali obdelave. Oblikovalci so trdo delali ne le na plastičnih in gumijastih delih telesa, ampak tudi na premazih. Delovne površine imajo grobo površino, ki ne pušča prask ali prstnih odtisov. Za zaslon je posebna zaščita v obliki steklenega stekla. Za primerjavo: standardni zaposleni prejmejopipa iz tanke, prozorne plastike, ki se v nekaterih modelih celo upogne.

Stilistika oblikovanja bo še vedno malo zanimiva za ljubitelje svetlih čustev in vtisov. Lahko se imenuje skromna ali celo huda. Oblika ohišja je paralelepiped z zaobljenimi vogali in robovi na straneh. Ustvarjalci so posmehovali celo za vključitev dekorativnih vložkov, ki bi lahko razredčili monotonost podobe. Po drugi strani pa je ustvarjen občutek integritete, kakovosti in zanesljivosti naprave. Očitno je, da proizvajalec usmerja Canon PowerShot S100 na potrebe resnega fotografa, ki ceni praktičnost, ergonomijo in zmogljivost.

Specifikacije

Japonska kamera s svojimi kazalniki delovanja lahko tekmuje tudi z nekaterimi zrcalnimi modeli. Seveda pri nekaterih parametrih obstajajo razumljive omejitve, povezane s strukturnimi značilnostmi. V svojem segmentu je Canon PowerShot S100 vsekakor vodilni, kar potrjuje njegove lastnosti:
 • Goriščna razdalja kamere je od 24 do 120 mm.
 • Zoom - Optični 5x.
 • Število slikovnih pik - 133 milijonov
 • Matrični format - CMOS 1/17 ".
 • Ločljivost - največ 4000 x 3000.
 • Občutljivost - razpon od 80 do 5000 ISO
 • Dejanje bliskavice - do 7 metrov
 • Velikost zaslona je 3 palce
 • Video ločljivost je 1920 x 1080.
 • Teža aparat - 198 let
 • Upravljanje fotoaparata

  Dokler konkurenti iščejo načine za neboleče prenos nadzora na zaslon na dotik na dotik, Canon najbolje izkoristi strojno opremogumbi, stikala in regulatorji. Najbolj izrazito zunanje orodje za nastavitev je valoviti obroč, ki prekriva okvir objektiva. Ne gre za okrasitev, temveč za upravljanje funkcij. Kakšen parameter, ki ga je treba urediti z njim, je rešiti.
  Mehanizem vključuje 40 položajev, od katerih vsak lahko nastavi eno ali drugo vrednost izbrane značilnosti. To je upravljalni organ, ki ga je mogoče programirati. Na primer, zvonjenje lahko dodelite opravilu za nastavitev povečave. Ko zavrtite objektiv, bo Canon PowerShot S100 spremenil goriščno razdaljo v povprečju s 24 na 120 eq. mm Poleg tega lahko klik prevzame spremembo vrednosti z različnimi koraki - to vrednost določi tudi operater. Druge kontrole so enake kot pri standardnih digitalnih fotoaparatih Canon. To velja tudi za shemo postavitve gumbov in meniju nastavitev.

  Značilnosti Canon PowerShot S100

  Model je zasnovan na masivni matrici CMOS, ki so jo neposredno razvili Canonovi inženirji. Zanimivo je, da so bile v razvoju uporabljene tehnološke rešitve, ki temeljijo tudi na senzorjih zrcalnih komorjev EOS ravnila. Zasluži pozornost in lahka leča, ki je razširila možnosti za nadzor goriščne razdalje. Zato je lahko primerna tudi možnost njegove regulacije z uporabo 40-pozicijskega obroča. Za natančnost slik je na voljo tudi optični stabilizator nove generacije. V tej različici je poleg merilnika pospeška uporabljen tudi senzor za zaznavanje vibracij, ki vplivajo na digitalni fotoaparat Canon PowerShot S100. OceneUpoštevajte, da je s pomočjo stabilizatorja mogoče zmanjšati učinek tresenja roke z izbiro optimalnega režima dušenja. Posledično se fotografije in videi oddajajo brez naključnega popačenja in erozije zaradi nihanj.


  Kakovost slike

  Naprava se dobro izvaja v smislu pridobivanja fotografskih materialov. S fotoaparatom je mogoče delati v različnih pogojih, pri tem pa se zanašajo na kakovostne indikatorje, toda najboljše rezultate je mogoče doseči pri nizki stopnji občutljivosti Canon PowerShot S100. Primeri slik, od katerih je ena v nadaljevanju, potrjujejo tudi natančen in realističen prenos barv.
  Kromatične aberacije so lahko prisotne v standardnih načinih delovanja, vendar na minimumu. Pri organiziranju kompleksnega in odgovornega fotografiranja lahko ta učinek programsko odpravite. Glede na funkcionalnost in hitrost je med kompaktnimi fotoaparati najboljša kamera. Canon PowerShot S100 potrebuje minimalno teleobjektivno lečo, se hitro odziva na ročne nastavitve in upravlja tudi avtomatsko obdelavo.

  Pozitivne misli strokovnjakov

  Glede številnih značilnosti fotoaparata se lahko šteje kot prebojni razvoj, tako da trdne ocene ne gredo. Tako ali drugače, brez kakršnih koli popustov, strokovnjaki opozarjajo na prednosti modela, kot so prisotnost optične stabilizacije v objektivu, prisotnost "živih" histogramov, učinkovitost samodejnih nastavitev, velik zaslon itd. Posebna pozornost strokovnjakovtehnološke inovacije. Na primer, vgrajeni modul GPS vam omogoča natančno beleženje koordinat lokacij, kamor ste snemali, z navigacijo. Pozitivne povratne informacije in odzivi na digitalni fotoaparat Canon PowerShot S100 cenijo funkcijo i-Contrast. Odgovoren je za razširitev dinamičnega razpona, ki omogoča prilagodljivo kontrast optimalne zmogljivosti.

  Negativni odzivi strokovnjakov

  Večina navedenih pomanjkljivosti pripomočka se nanaša na neuspešno izvedeno funkcionalnost. To velja tako za del programske opreme kot za izvedbo zasnove. Glede napak v programski opremi strokovnjaki opozarjajo, da obstajajo znatna izkrivljanja pri delu samodejnega uravnavanja beline in nastavitve osvetlitve. Zahteve glede zasnove so izražene glede na nadzorne sisteme, ki so opremljeni s fotoaparatom Canon PowerShot S100. Mnenja poudarjajo, da gumbi niso dovolj teksturirani, zato jih ni mogoče čutiti ali zamenjati v načinu hitrega preklapljanja. Obstaja še ena pomanjkljivost, povezana z montažo stojala. Dejstvo je, da takšna zasnova v sestavljeni obliki popolnoma spregleda dostop do baterije fotoaparata.

  Sklep

  Med majhnimi kamerami je ta Canonova implementacija nedvomno najboljša možnost. Model je izrinjen iz splošnega števila dvojčkov na formatorju s široko funkcionalnostjo, kakovostjo optičnih elementov, sodobnimi tehnološkimi sredstvi stabilizacije in fokusiranja. In to ne pomeni, da gre za vredno montažo in kakovost materialov, iz katerih se izvajaFotoaparat Canon PowerShot S100. Cena naprave za 20 tisoč rubljev, seveda, tudi potrkal iz segmenta. Toda glede na skupne lastnosti te možnosti ni alternative. Prekoračuje le modele polnega formata, vendar pa bo v takšni izbiri kompaktnosti pozabiti. Poleg tega bo cenovna oznaka vsaj ustrezna S100.

  Sorodne publikacije