HDMI oddajniki: Pregled, funkcije, povezljivost in delo

HDMI oddajnik obstaja že več let, vendar je imel težave pri prehodu v množično proizvodnjo. Celo danes niso vsi proizvedeni modeli v svetu zelo razširjeni, čeprav je tehnologija izmenjave podatkov napredovala. Proizvajalci oddajnikov strankam obljubljajo brezžični video z ločljivostjo 1080p ali več na televizorju brez opazne zamude ali izgube kakovosti. Uporabnikom omogoča en korak bližje k odstranitvi vseh kablov, ki ležijo okoli avdio in video sistemov.

Opis tehnologije

HDMI oddajnik je generično ime za prenos video in avdio naprav z visoko ločljivostjo, kot so predvajalnik Blu-ray, računalnik ali igralna konzola, na televizijo brez kablov.


To je dobesedna zamenjava standardnih kablov, ki trenutno povezujejo vse medijske naprave. Vse kar potrebujete je, da priključite oddajnik na vrata na izhodni napravi, in sprejemnik - na priključek na televizorju, in vse je pripravljeno. Ni konfiguracije ali konfiguracije. Dve polovici se med seboj samodejno zaznajo in povežeta s tovarniško nameščenimi brezžičnimi komunikacijskimi protokoli.
Sprejemnik in oddajnik morda potrebujeta napajalne kable, vendar nekateri noviji modeli prejemajo napajanje neposredno od naprav, na katere so priključeni. Obseg brezžičnih komunikacij je odvisen od uporabljene tehnologije, kot tudi od lokacije televizorja in izvornih naprav. Običajno se giblje od 10 do 30 metrov in v nekaterihprimeri zahtevajo neposredno vidnost.


Večina brezžičnih izdelkov HDMI vključuje tudi infrardeča vrata in ključe, ki omogočajo nadzor nad napravo vira, tudi če je v drugi sobi. Uporabite lahko tudi brezžične igralne krmilnike.

4 razlogi za uporabo naprave

Glavne prednosti brezžičnega oddajnika HDMI so udobje in odsotnost motenj. Poleg tega so glavni razlogi, zakaj ljudje pridobijo te module, naslednje točke:
 • Pri prehodu na brezžično komunikacijo lahko z gotovostjo trdite, da se bodo žice okoli televizorja znatno zmanjšale. Zlasti oddajnik je primeren za uporabo, če so vse video naprave nameščene na steno.
 • Če želite oddajati spletni film s konzole v spalnici na televizor v dnevni sobi ali priključiti projektor v pisarni, ga lahko opravite v nekaj minutah. Ni potrebe, da se naprave postavljajo blizu drugemu, ne da bi bilo treba za njihovo povezavo položiti dolge kable.
 • Večina televizorjev ima vsaj dve priključki HDMI, vendar to ni vedno dovolj. Dobra novica je, da imajo nekateri brezžični sprejemniki več vhodnih vrat, tako da lahko preprosto povežete dodatne vire. Sodobni modeli omogočajo oddajanje oddaj na več televizorjev.
 • Vgrajena je programska oprema. Podpira delo vseh priljubljenih mobilnih in PC platform. Tako lahko hitro prilagodite ločljivost videoposnetka in prilagodite njegove osnovne parametre.
 • Brezžični modul ni Chromecast ali druga povezana naprava za pretakanje. Glavna naloga takega sistema je prevajanje informacij iz enega v drugega vira.

  Uvod

  Razvijalci so v oddajniku HDMI zgradili mini operacijski sistem. To vam omogoča hitro nalaganje gonilnikov in sinhronizacijo za delo na katerem koli modelu televizorja. Vse, kar morate storiti za oddajanje oddajnika, je:
 • Povežite se z moduli vrat.
 • Vklopite televizor.
 • Izberite način HDMI.
 • Počakajte, da se pojavi signal.
 • Prilagoditev hitrosti prenosa podatkov in ločljivosti zaslona poteka samo prek mobilne naprave ali računalnika. Vendar pa ne vsi modeli podpirajo podobne možnosti. Pred nakupom morate pojasniti, ali obstaja podpora in nastavitve za pretakanje videa in zvoka. Spodaj je 10 najbolj priljubljenih producentov. Sprva bodo obstajali modeli, ki imajo višjo oceno od uporabnikov. Nižja ocena, kakovost in zmogljivost naprav sta slabša.

  J-Tech

  Prvo mesto na lestvici. Brezžični HDMI oddajnik J-Tech zagotavlja prenos 1080p HD in je združljiv s katero koli napravo, ki podpira HDMI. Priložena je letna garancija. V notranjosti paketa je oddajnik, en sprejemnik, dva napajalna adapterja, 2 infrardeči kabelski podaljški in antena.
  Ta oddajnik ima doseg do 50 metrov in lahko prenaša signale skozi stene in strop. Modul podpira dva sprejemnika hkrati in zagotavlja stabilen prenos.Sistem za nastavitev je popolnoma avtomatiziran po priključitvi opreme na napajanje.

  Nyrius

  Brezžični HDMI oddajnik podjetja Nyrius je kompaktna in lepa naprava. Model lahko prenaša vsebino iz različnih virov, kot so prenosni računalnik, računalnik in kabelsko omrežje, Netflix, YouTube, PS4 in Xbox. Oddaja video 1080p in lahko oddaja 3D video z izjemno kakovostjo zvoka z nekomprimiranim 7.1 PCM, DTS in Dolby Digital Surround zvokom. Proizvajalci ponujajo enoletno garancijo na napravo.
  Vključuje napajalnik za sprejemnik, navodila za uporabo, napajalni kabel MiniUSB za oddajnik in kabel HDMI dolžine 3 metre. Na spletnem mestu proizvajalca je mogoče prenesti dodatno programsko opremo za delo.

  IOGEAR

  S tehnologijo Full HD 1080p in 5.1-kanalnim digitalnim zvokom je brezžični HDMI na tretjem mestu. Oddaja vsebino iz različnih naprav in ima možnost prenosa videa z Blu-ray, DVD in PC. Izdelek je opremljen z enoletno omejeno garancijo in doživljenjsko podporo strankam.
  Proizvajalec ponuja oddajnike v razponu od 30 do 100 metrov, kot tudi število vhodnih sprejemnikov od 2 do 6. Uporabniki, ki so kupili razširjeno različico s 6 moduli, opozarjajo na večje udobje pri uporabi domače multimedijskih sistemov.

  OREI

  Z največjo ločljivostjo 1080p videa je ta brezžični HDMI zasnovan za pošiljanje signalov na zaslon ali zaslon z visoko ločljivostjo po vsej sobi. Ko deluje pri 60 GHz, naprava oddajavisoko kakovostni video na zaslonu.

  Vključuje en sprejemnik, dve regali in dva adapterja. Proizvajalci ponujajo 1 leto garancije na ta izdelek. Model je popolnoma združljiv z namiznim računalnikom, prenosnim računalnikom, DVD predvajalnikom, Blu-ray DVD-jem in postajami.

  Actiontec ScreenBeam Mini2

  HDMI sprejemnik, prepleteni parni oddajnik, ekonomična možnost za refleksijo in oblikovanje vseh oblik z uporabo naprave, ki podpira adapter, in gledanje videa 1080p z dobrim zvokom. Ta naprava podpira prenosne računalnike, pametne telefone in tablične računalnike, ki podpirajo WiDi in Wi-Fi. Model omogoča uporabnikom, da igrajo svoje najljubše igre na napravah Android in računalnikih na velikem zaslonu. Proizvajalci ponujajo 30-dnevno garancijo za vračilo in enoletno omejeno garancijo.
  Actiontec uporablja dvopasovni kanal za zmanjšanje stopnje zamude. Wi-Fi Miracast prav tako poveča funkcionalnost tega modula in dobro deluje s telefonom Windows 8.1. Programska oprema omogoča hitro namestitev operacijskih sistemov za osebne računalnike in prenosne računalnike.

  Airtame

  Majhen HDMI video oddajnik se uvršča na šesto mesto med najboljšimi in se uporablja za zrcaljenje naprav, lahko se poveže z vsemi vrati zaslona ali projektorja in ujame signal iz prenosnika ali mobilnega telefona. Ta naprava je združljiva z Android, iOS, PC, prenosnimi računalniki z Mac, Windows in Linux vmesniki.
  Z uporabo tehnologije Wi-Fi adapter deluje dobro v lokalnem brezžičnem omrežju. Airtame ponuja omejeno garancijoTa izdelek traja eno leto. Oprema podjetnikom, učiteljem, študentom in vsem, ki imajo predstavitev, omogoča udobno in brez napora.

  Actiontec

  HDMI oddajnik za IP Actiontec 5.1 in 1080p kakovost zvoka je dvokomponentni modul. Zlahka je priključen preko kabelske ali satelitske konzole, predvajalnika Blu-ray, DVD predvajalnika in prenosnega računalnika. Delovno območje do 100 metrov omogoča oddajanje vsebin, tudi če je vir v drugi sobi. Adapter ima samodejno nastavitev kakovosti zvoka, video na osnovi brezžičnega delovnega okolja. Proizvajalci trdijo, da se predvajanje videa zamuja.

  Optoma

  Z možnostjo predvajanja 1080p video in digitalnega zvoka 5.1 HDMI oddajnik preko Wi-Fi Optoma je združljiv z različnimi napravami, ki imajo vmesnike za sinhronizacijo. Adapter se lahko poveže z dvema napravama, viri prenosa informacij in z dodatnim daljinskim upravljalnikom za preklapljanje med zasloni.
  Proizvajalci tega oddajnika trdijo, da pri delovnem razponu do 50 metrov ni preobremenjen v nastavljenem območju. Zakasnitev v okvirjih v tem modelu je nizka, pri tem pa je ta predvajalnik dobra izbira. Igralci ga uporabljajo za doseganje višjih hitrosti prenosa podatkov v dinamičnih igrah.

  FiveHome

  Ta daljinski HDMI oddaja video 1080p in je združljiv z različnimi napravami, vključno s satelitskimi sprejemniki, računalniškimi sistemi inPredvajalniki Blu-ray. Vključuje brezžični modul in sprejemnik, infrardeči vmesnik in podaljšek sprejemnika, napajalnike in uporabniški priročnik. Podaljšek sprejemnika lahko po potrebi razširi območje do 300 metrov. Ima zakasnitev 05 sekund in je primeren samo za televizijske ali video dodatke. Lastniki širokozaslonskih televizorjev in domačega kina bodo cenili delo in hitrost pretakanja videa.

  Extender

  Brez posebnih funkcij, razen oddajanja zvoka 1080p in 5.1, je ta HDMI Ethernet oddajnik zavzel zadnje mesto na seznamu. Ima možnost pošiljanja podatkov iz naprav v enem prostoru.
  Razpon do 30 metrov lahko zagotovi komunikacijo med pošiljateljem in prejemnikom. Oddajnik ima vse potrebne materiale za njegovo konfiguracijo, kot so napajalniki, napajalni kabli in uporabniški priročnik. Na voljo je tudi dodatna programska oprema za samodejno prilagajanje.

  Katere funkcije je treba upoštevati pri izbiri modula

  Pred nakupom brezžičnega adapterja Wi-Fi za HDMI in Miracast je treba oceniti oddajnik. Tukaj je treba paziti na naslednje:
 • Tehnologija prenosa podatkov. Trenutno brezžični HDMI oddajniki uporabljajo Wireless HD, WHDI in Wi-Fi. Vsaka od njih ima svoje prednosti. Izbrati morate tisto, ki najbolj ustreza vašim potrebam in podpira visoko kakovostne video in avdio posnetke. WHDI je bolj učinkovit pri pretakanju.
 • Delovno območje. Poskrbeti morate, da naprava ustreza delovnemu ali funkcionalnemu območju. VV prodajalnah so prikazani modeli s polmerom do 300 metrov.
 • Kakovost videa, zvok in zakasnitev. V nobenem primeru ni treba ogrožati kakovosti videa ali zvoka. Bolje je izbrati proračunsko zmogljivo možnost z dodatnimi funkcijami, kot sta predvajanje 3D in izboljšana kakovost zvoka. Oddajniki z majhno zakasnitvijo zagotavljajo kakovostno video oddajo.
 • Vmesniki in združljivost. Poskrbeti morate za združljivost brezžičnega oddajnika in za delo z napravami z različnimi vmesniki. Dodatne funkcije, kot so vrata MiniUSB in USB, lahko izboljšajo povezljivost in razširijo seznam sinhronizacij.
 • Brezžični oddajnik HDMI WiFi ne samo zmanjšuje število žic, temveč zagotavlja tudi razširjeno delovno območje z izboljšanim zvokom, videom in svobodo gibanja televizorjev ali projektorja, ne da bi bilo treba razširiti žice iz konzol ali DVD predvajalnikov. Poleg tega razširja njegovo funkcionalnost in zmožnost programskega konfiguriranja pretočnega oddajanja.

  Sorodne publikacije