Kartica TF - kaj je to? Povejte nam

Kartica TF - kaj je to? TF-kartice ali kartice T-Flash so miniaturne pomnilniške kartice Secure Digital, znane kot TransFlash. Kartice TF so bile prvič predstavljene leta 2004 kot SanDisk kot najmanjša pomnilniška kartica na svetu, nadgrajena z upravljanjem tehnologije NAND MLC. Kartice TF so bile posebej zasnovane za mobilne telefone in majhne elektronske pripomočke. Tako kot vse pomnilniške kartice imajo različne hitrosti in različne količine podatkov.

TF-kartica - Kaj je to? Opis

TransFlash je SD Card Association napovedala kot spominsko kartico tretje oblike v družini Secure Digital po pomnilniški kartici SD in miniSD. Po sprejetju standarda TransFlash je družba spremenila ime rešitve izdelka v microSD. Kartica Volume TF - Kaj je to? MicroSD ima enake dimenzije in specifikacije, TransFlash, zato sta obe pomnilniški kartici popolnoma združljivi.


TransFlash (TF) in microSD kartice so skoraj enake in jih je mogoče zamenjati, razen da microSD podpira način SDIO in TF nima te funkcije. SDIO omogoča karticam microSD opravljanje nalog brez pomnilnika, kot so Bluetooth, GPS in komunikacija blizu polja (NFC).

Velikost kartice TF

Kapaciteta TF kartice - Kaj je to? Fizična velikost naprave je 15 mm x 11 mm x 1 mm. Kartica TF je na voljo v različnih zmogljivostih za shranjevanje, kot so 128MB, 256MB, 512MB, 1GB, 2GB, 4GB, 6GB, 8GB, 16GB, 32GB in 64GB.

Kakšna je razlika med kartico TF in kartico Micro SD?

TF-kartica ali TransFlash izgleda kot Micro SD kartica, vendar tehnološko različna. Glavna razlika je naslednja:
 • Hitrost prenosa (hitrostbranje in pisanje).
 • Razpoložljivost pomnilnika. Maksimalna kapaciteta kartice TF je 128 GB, kartica SD je 2 TB.
 • Kartice SD imajo več tranzistorjev.
 • SD kartica ima stikalo na varnostnem segmentu, medtem ko TransFlash nima te funkcije.
 • Med TF-kartico in SD-kartico je razlika v velikosti. Kartica TF - 15 mm x 11 mm x 1 mm. Kartica SD - 24 mm x 32 mm x 21 mm.
 • Strukturna razlika

  Reža za kartico TF - kaj je to? Kot pomnilniški pogon se običajno uporablja majhna pomnilniška kartica. TF kartico lahko imenujemo tudi elektronska shranjevalna naprava, ki hrani digitalne informacije. Uporablja se v vseh prenosnih elektronskih pripomočkih, kot so prenosni računalniki, tablični računalniki, računalniki, predvajalniki MP3, dlančniki, igralne konzole, elektronske tipkovnice, sintetizatorji, mobilni telefoni in digitalni fotoaparati.


  Aplikacija

  Micro SD (2 GB), imenovan tudi TF-kartica, se uporablja z dodatnim adapterjem za namestitev neposredno v režo za pomnilniško kartico računalnika. Trans Flash za mobilne telefone omogoča:
 • razširitev pomnilnika na mobilnem telefonu;
 • prenos vsebine na novo napravo in izmenjava fotografij /melodij /glasbe;
 • hitro in enostavno prenašanje datotek iz računalnika na zunanje medije.
 • Vsaka pomnilniška kartica je opremljena z adapterjem SD, ki omogoča, da se uporablja kot polno zaščitena digitalna kartica v napravah, ki podpirajo SD.

  Hitrost branja podatkov

  Hitrost kartice SD se običajno ocenjuje na podlagi skladne hitrosti branja /pisanja. Najpomembnejši je dosleden vidik produktivnostiza shranjevanje in ekstrahiranje velikih datotek (v smislu velikosti blokov, vdelanih v pomnilnik flash), kot so slike in večpredstavnost. Majhni podatki (kot so imena datotek, velikosti in časovni žigi), ki spadajo pod veliko nižjo mejo naključnega dostopa, ki je lahko v nekaterih primerih omejevalni dejavnik.
  Delovanje kartice TF - kaj je to? Nove zbirke SD kartic, ki vključujejo kartico TF, izboljšujejo zmogljivost kartice s povečanjem hitrosti prenosa. Ne glede na hitrost vodila lahko kartica sporoči gostitelju, da je "zasedena", dokler se ne opravi operacija branja ali pisanja. Skladnost z višjo hitrostjo je zagotovilo, da kartica omeji uporabo indikatorja na "zasedeno".

  Kaj je kartica TF? Funkcije

  Kartica TF ima številne funkcije. Navedimo glavne:
 • Zaščita - Kartice lahko zaščitijo njihovo vsebino pred izbrisom ali spremembami, preprečijo nepooblaščenim uporabnikom dostop in zaščito vsebine z upravljanjem digitalnih pravic.
 • Ukazi za prekinitev zapisov - gostiteljska naprava lahko napravi, da kartica TF postane samo za branje, da zavrne naslednje ukaze za zapisovanje. V ta namen obstajajo tako reverzibilni kot nepovratni ukazi gostitelja.
 • Odprte in zaklenjene kartice - Uporabniki lahko dodelijo večino TF kartic polne velikosti v načinu samo za branje z drsnim jezičkom, ki pokriva napis kartice.
 • Spreminjanje gesla - Gostiteljska naprava lahko kartico zaklene z geslom do16 bajtov, ki jih ponavadi zagotovi uporabnik. Zaklenjena kartica običajno sodeluje z gostiteljsko napravo, le da zavrača ukaze za branje in pisanje podatkov. Blokirano kartico lahko odklenete samo z enako geslo. Po predložitvi starega gesla lahko gostiteljska naprava določi novo geslo ali onemogoči zaklepanje. Brez gesla (ponavadi, če ga uporabnik pozabi) lahko gostiteljska naprava prisili kartico, da izbriše vse podatke na zemljevidu za prihodnjo ponovno uporabo (z izjemo zemljevidov pod DRM), vendar podatkov ni mogoče dostopati.

  Sorodne publikacije