World of Warcraft Trolovi in ​​njihova zgodba

Orki, vilini in druga mistična bitja so posvečeni številnim zgodbam, filmom in igricam. V World of Warcraft ni bilo nobene izjeme. Trolli v njej igrajo pomembno vlogo, vendar so jih navijači nepravično pozabili. Danes bomo opisali kratko zgodovino te dirke in jih spomnili na njihovo sodelovanje v igrah.

Fizični podatki

Warcraft troll je videti kot mešanica orkov in vilin. Imajo ostre ušesa in dolge orlove kljove. Povprečni trol raste 6-7 čevljev s tremi prsti na rokah in samo dvema na nogah. Razvita mišica na tej dirki naredi odlične lovce. Hitra regeneracija okončin in obnova zdravja povzročata strah pred bojevniki tega plemena. Barva kožice trolov se običajno razlikuje glede na kraj bivanja - od zelenih gozdov do belin v snegu.


Zgodovina

Zanimivo je, da je v Warcraftu trol najstarejša dirka, ki je živela v Kalimdorju. Približno šest tisoč let pred prvo invazijo goreče legije v Aroletski trol so bili gospodarji celega sveta. Razen majhnih plemen, sta obstajali dve glavni imperiji - Amani in Gurubaši. Kljub velikemu številu razlik med obema državama so bile vojne zelo redke. Glavni spopadi so potekali predvsem s pametnimi insekti Akire. Po nekaj tisoč letih v Warcraftu so truli premagali svoje nasprotnike in svet je vladal. Približno ob istem času so nočni vilini odkrili vodnjak večnosti.
Zloraba čarovnije je pokazala, da so začeli vojno proti civilizacijam trolov indobesedno v nekaj letih popolnoma uničeni imperiji, so bili zgrajeni za tisočletja. Ob koncu te starodavne vojne je prišlo do kataklizme, ki je raztrgala kontinent na več delov in privedla do obstoja tega sveta, ki nam je znan v seriji iger.


Treba je omeniti vojno trolov z višjimi vilini. Po ustanovitvi Kel'Talasov v nekdanjih deželah tega ljudstva so se trolovi moči zbrali že 4000 let in opazovali čarobno vilino. Ko so zbrali veliko vojsko, so napadli raso nesmrtnih. Brez pomoči ljudi so vilinci izgubili to vojno, vendar so združene enote uspele ustaviti napadalce. Posledica tega je, da so trolovi Warcrafta izgubili veliko življenj, a nikoli ni uspelo oživiti nekdanje veličino.

V igri

V sodobni zgodovini trolov se srečujemo z znano serijo iger. Po podpori Thralla je trol iz plemena Črna zgodba našel nov dom in postal del horde. Zdaj je igra World of Warcraft.
Trolovi Hordi uživajo vse moči svojega močnega telesa. Imajo večjo sposobnost, da obnovijo svoje zdravje in spretno lastijo orožje (povečana verjetnost kritične napade). Poleg tega imajo njihove lovne veščine pomembno vlogo, saj povečujejo škodo za žival. Posebna in pomembna spretnost v arsenalu trolov je zmožnost, da pade v stanje berserka. Poveča hitrost napada in razglasitev urokov. Zahvaljujoč njemu se štejejo za vrhunsko dirko za razred lovcev in čarovnikov vseh vrst, vključno s healovom in šamani. Če se odločite igrati Warcraft, je trol eden odnajboljša izbira za dirko.

Sorodne publikacije