Strokovni program za ustvarjanje glasbe: seznam, pregled funkcij, značilnosti namestitve in uporabe

Uporaba poklicnih programov za ustvarjanje glasbe je postala ustvarjalna pot za ljudi, ki niso povezani s tradicionalnimi glasbenimi instrumenti. Zagotavljajo jim nove in enostavnejše rešitve za komponiranje in predvajanje glasbe, ki prej niso bile znane.

Zgodovina ustvarjanja glasbene programske opreme (programske opreme)

Razvoj glasbenega BE sega v 60-70 let prejšnjega stoletja. Čeprav je bila nekoliko primitivna, je postavila temelje za nadaljnji razvoj sintetičnih glasbenih produkcijskih programov. Od zgodnje glasbe se je začel na velikih računalnikih na več univerzah, kot sta Stanford in Penn State. Veliko tega, kar se je pojavilo v profesionalnih programih za ustvarjanje glasbe, je bilo rezultat nenehnega izboljševanja računalnikov. Grom v razvoju je jasno zaslediti leta 1978, ko se je zaradi MIDI tehnologije sočasno pojavilo okoli 50 glasbenih programov in ustvaril prototip računalniške glasbene komunikacije, ki se še vedno uporablja.


Tehnologija MIDI zagotavlja ključno komunikacijo s strojno opremo, kar daje osebi otipljiv nadzor nad instrumentom. Glasbena programska oprema četrte generacije se je pojavila v zgodnjih 90. letih prejšnjega stoletja. Največje izboljšanje je bilo dodajanje bolj funkcionalnih zaslonov, ki so omogočili glasbo, da prikaže več ukrepov na zaslonu, zaradi česar je program veliko lažji za uporabo in razumevanje. Pomembnosodoben razvoj je bila avtomatska pretvorba glasbe neposredno v beležke, ki jih je razvil ScoreCloud. Danes obstaja veliko različnih strokovnih programov za ustvarjanje glasbe.

Učinki in usposabljanje

\ t
Učinke glasbene programske opreme lahko vidimo v skoraj vsaki pesmi, ki je bila predvajana iz etra. Bolj kot kadarkoli prej, so pesmi posnete na DAW (delovne postaje z digitalnim avdiom). Avtorji postaj zaradi enostavne uporabe enostavno upravljajo zvočne datoteke. Veliko tega, kar je profesionalna ekipa prej storila v studiu, lahko to zdaj storite sami na enem računalniku.


Strokovni programi za ustvarjanje glasbe so privedli do novih načinov glasbenega usposabljanja. Začela se je razvijati nova glasbena znanost. Študije kažejo, da je glasba učinkovit način, da učence ustvarijo bolj ustvarjalno v svojem ustvarjalnem življenju in jim zagotovijo vsa orodja, ki jih potrebujejo za izražanje svojih ustvarjalnih idej znotraj enega optimiziranega glasbenega programa. Zaradi dinamične uporabe DAW lahko s krmilnikom, ki te vzorce izvaja, predvajate več zvočnih ali midi vzorcev v realnem času. Študenti imajo zdaj novo generacijo orodij, ki jim omogočajo, da uresničijo svoje glasbene ambicije na načine, ki prej niso bili na voljo. V različnih šolah in šolah so potekali tečaji o produkciji elektronske glasbe. Vsaka država ima vsaj enega dobro znanega inštituta, ki vodi to novo industrijo naprej.

Zvočna delovna postaja DAW

DAW je profesionalni program za ustvarjanjeGlasba v računalniku, namenjena za urejanje, snemanje, mešanje in ustvarjanje zvočnih datotek. Posnamete lahko različne instrumente, MIDI krmilnike in vokale, prekrivne skladbe, spremenite vrstni red, prilepite, izrežete, vstavite, dodate učinke in dokončate skladbo.
Strokovni, polprofesionalni in domači studiji uporabljajo DAW kot podlago za ustvarjanje glasbe, ki temelji na digitalni tehnologiji. Večina ljudi trenutno dela izključno na računalnikih ali vsaj uporablja hibridne studie. Ta trend se šele začenja povečevati in se izboljšuje, ko se tehnologija razvija. Poleg računalnika ali prenosnega računalnika za glasbo je DAW najpomembnejši del produkcijske opreme, ki je potrebna, da avtor doseže visoko raven glasbenih mojstrovin v povpraševanju v družbi. Industrija snemalnega studia ima neskončne poslovne aplikacije, zlasti v obliki zapisa datotek in zvočnih posnetkov. Če želite zagnati podcast, urediti zvok ali ustvariti novo pesem ali zvok za vaše podjetje, je DAW odličen kraj za začetnike. Obstajajo različne ravni in vrste programske opreme, vendar vse zahtevajo določeno raven osnovnega znanja za uporabo. Glavni proizvajalci glasbenih BE snemajo video vadnice, vodijo uporabniške forume in tiskane imenike, tako da se lahko avtor nauči uporabljati izdelek in razume, kako ga čim bolje izkoristiti.
DAW je programska oprema za snemanje in mešanje, funkcionalno povezana z drugo opremo. Če avtorNačrtuje veliko vnosov v realnem času, potreboval bo avdio vmesnik in zunanji mikrofon. Vmesnik pretvori zvok v podatke, ki jih bo DAW prebral. Prav tako je pomembno imeti dober zunanji mikrofon. Čeprav je sodoben računalnik opremljen z vgrajenim mikrofonom, kakovost zvoka ne bo tako dobra kot zunanji. Poleg teh orodij bo DAW potreboval tudi MIDI krmilnik za ustvarjanje MIDI datotek. To so zapisi ali zvočne datoteke, povezane z virtualnimi instrumenti, številni DAW-ji pa imajo veliko število takih datotek, ki so vdelani v knjižnico zvoka. MIDI kontrolerji omogočajo glasbenikom in zvočnim inženirjem, da ustvarijo zvoke, ne da bi igrali pravi instrument. Organski cev, na primer, je mogoče reproducirati z uporabo MIDI krmilnika, nato pa urediti ali konfigurirati za zvok kot sintetizator. MIDI datoteke in krmilniki so dinamični in omogočajo ustvarjanje, snemanje in urejanje neskončnega števila zvokov, na primer v programu za ustvarjanje glasbe v ruskem "AudioMASTER".

Izbira programov za avdio oblikovanje

Ta izbira je v celoti odvisna od glasbe, ki jo avtor želi ustvariti in od tega, kaj ima. Najprej je odvisno od tega, ali v vašem računalniku uporablja operacijski sistem Windows, Linux ali Mac. Večina velikih digitalnih avdio delovnih postaj v DAW deluje na vseh treh operacijskih sistemih, vendar ima še vedno nekaj razlik med njimi.

Pomembno je torej upoštevati dejstvo, da bo avtor uporabil MIDI tipkovnico ali povezati kitaro. Mogoče je onMoraš sintetizirati saksofon ali pa želi snemati vokale. Če želi narediti dubstep ali dram-n-base iz vnaprej posnetih vzorcev, potem morate uporabiti CuBase, Reason, Ableton ali Fuck Fruity Loops. Večina strokovnjakov, ki delajo v studiu, stalno uporabljajo logiko in avtorje ruskega jezika - program za ustvarjanje glasbe v ruskem MAGIX Music Makerju.
Naslednji parameter je proračun. Mnogi strokovnjaki jo imenujejo prvi v priročniku za glasbeno opremo in o tem je treba nekaj razmišljati. Na koncu vedno obstaja brezplačna glasba, ki jo avtor-novice lahko preverijo, ne da bi vložil nekaj sto dolarjev v duhovit pogled. Pri izbiri igra pomembno vlogo izkušnja. Če se avtor samo začne in želi začeti z nekaj preprostim, da se hitro naučijo in uporabijo, da razvijejo svoje glasbene sposobnosti. V tem primeru je bolje uporabiti glasbo za začetnike. Za bolj izkušene strokovnjake je priporočljivo, da pridobite programsko opremo na strokovni ravni, kot je Pro Tools, ki je namenjena profesionalcem, in novinec bo najprej moral ustvariti video iz fotografije z glasbo. Oblika govorov avtorja - naslednja kategorija izbire. Če avtor deluje "v živo", potem uporabite optimalni program z enostavno integracijo z MIDI kontrolerji, orodji VST, nadzornimi ploščami in drugimi mehanizmi in funkcijami, specifičnimi za oddajanje v živo.
Produkcija glasbe se lahko izvaja brez programske opreme z uporabo analogne opreme, vendar je za inovatorje dolgočasna in dolgočasna.

Avtorjeva platforma Ableton Live

Od svojega začetka leta 1999 je Ableton Live nenehno pridobival povpraševanje kot zelo priljubljen DAW in za to obstajajo dobri razlogi. Verjetno je najboljša digitalna avdio delovna postaja za večino avtorjev besedil. Razlogi za vodstvo:
 • standardno večsnožno snemanje;
 • neomejeno število avdio /MIDI skladb za pesmi;
 • funkcije rezanja /vstavljanja /združevanja;
 • programska in strojna oprema za serijsko povezavo MIDI.
 • Še en ogromen plus so vključeni avdio paketi. Kljub temu, da je res odvisno od avtorjevih preferenc, program vsebuje 23 zvočnih knjižnic (približno 50 GB zvokov), tako da lahko ustvarjate glasbo neposredno iz škatle, kar je v veliko pomoč začetnikom. Na koncu opisa je najboljša glasba za žive nastope. Podjetje Ableton se je povezalo z nekaterimi blagovnimi znamkami, da bi ustvarilo opremo posebej za ta program, pogosto pa je izbralo vmesnike s programsko opremo, da bi olajšalo sporočilo in si zapomnilo zvoke. Značilnosti:
 • Priporočena raven: za vse.
 • Operacijski sistem: Mac ali Windows.
 • Prosta preizkusna različica in polna različica (Live 10 Intro | Live 10 Standard).
 • Vadnice, forum, video.
 • Svet ustvarjanja glasbe FL Studio

  To je eden izmed najboljših DAW-jev za tiste, ki želijo s svojimi glavami potopiti v svet ustvarjanja glasbe. FL Studio iz Image-Line je že nekaj časa eden najbolj priljubljenih programov in še vedno ostaja tako danes. Ima standardni protokol z odmikom, korekcijo, ki se razteza načas, izrežite in prilepite. Programski vmesnik je še posebej primeren za začetnike. Potrebno je malo usposabljanja za obvladovanje programa in začetek postopka. Od leta 2005 je na voljo veliko spletnih videoposnetkov, v katerih so opisane vse vloge, ki jih mora avtor uporabiti. Najnovejša različica vsebuje več kot 30 sintetizatorjev programske opreme, ki so že pripravljeni za uporabo, tako da, če je avtor pred kratkim kupil krmilnik in želi, da bi se dobro slišali, ne potrebuje veliko časa in denarja. Lahko uporabi MIDI tipkovnico, snema na njem z mikrofonom, opravi standardno urejanje in mešanje. Z enostavnim vmesnikom zagotavlja uporabniku tisto, kar resnično potrebuje. Obstaja tudi nekaj naprednih funkcij, in takoj ko jih avtor pregleda, lahko v njih koplje globoko, da bi pridobil strokovno znanje glasbenika. To mu je zelo priročno, zlasti z dodatkom nekaterih virtualnih instrumentov in igranjem na MIDI. Še en plus, programska oprema odlično deluje s PC ali Mac. Maloprodajna cena je tudi precej nižja od cene drugih, zato je zagotovo ekonomsko zanimiva. Tehnični podatki:
 • Priporočena raven: Začetni in višji.
 • Operacijski sistem: samo Windows in Mac.
 • Brezplačna različica, polna plačana različica.
 • Vadnice, forum, video.
 • Digitalna Apple Logic Pro X

  To je neverjetna digitalna avdio delovna postaja, zlasti za vsakogar, ki ima Mac, ker program ni združljiv z operacijskim sistemom Windows. Razlikuje Logic Pro zelonapredni vmesnik za pomoč avtorjev v procesu ustvarjanja glasbe, vključno s konsolidacijo tirov (tiri kup), uvedba orodja, intuitivno nadzorno mešalnik za vtič in "rezultate urednika«, ki vam omogoča, da ustvarite svojo MIDI. Prihaja z devetimi vtičniki, MIDI, pomagajo preoblikovati avtorja zvokov združiti več vstavkov skupaj hitro povečate skladbe z miško. Ima funkcijo "virtualni bobnar", ki vključuje interaktivno bobne vizualnih realizacije bobnov za zabavo in igre z naravnimi zvočnimi sklopov. Obstaja Arpeggiator, ki je boljši od mnogih drugih programov. Ta program je popolno delovanje, sintetizatorji, vtičniki, da ne omenjamo krasen vmesnik za enostavno učenje. Druga prednost je, da prihaja s knjižnico zvokov z nekaj precej sveže pripravljenih učinkov, kot da avtor išče zvoke krmilniki /blazine - to je njegova izbira. Značilno je, da je program prodaja za okoli 200 $ (12.000 rubljev) je sprejemljiva v primerjavi z drugimi ponudbami cen. Značilnosti:
 • Priporočena: srednje do strokovnjaka.
 • Operacijski sistem: Mac.
 • Polna različica, brezplačna preizkusna različica ni na voljo.
 • ​​
 • Vadnice, forum, video.
 • Standardna mešanje strastne Pro Tools

  Če je avtor išče mešanje in obvladovanju industrijski standard, IT Pro Tools iz Avid. Po pridobitvi programa potrdila, bo avtor dobil neomejen dostop do prostorninein podrobne vaje, namenjene Pro Tools. Ta programska oprema vam ponuja standardno možnost za ustvarjanje, snemanje, mešanje, urejanje in izgradnjo lastnega Avid Audio Engine, ki avtorju zagotavlja hiter procesor, 64-bitno pomnilniško zmogljivost za seje brez zamud in obešanja, samostojni zakasnilni blažilnik za odstranjevanje dražilnih zamrznjenih in vgrajenih velikosti Funkcija Elastic Pitch omogoča spreminjanje raztezajočega tempa med katerokoli skladbo in ima funkcijo, ki je podobna samoprilagoditvi, v smislu "popravljanja" harmonikov. Na voljo je 70 učinkov in vtičnikov: reverb, kompresorji, izenačevalniki, analiza kanalov in še veliko več, kar si lahko predstavljate. Nekateri profesionalni glasbeniki uporabljajo Pro Tools samo za mešanje in obvladovanje in imajo dodatno DAW za ustvarjanje glasbe iz nič. Združljiv je z računalnikom Mac in računalnikom, čeprav z Macom deluje nekoliko bolje, saj je bil program prvotno izdelan posebej za ta operacijski sistem. Večina uporabnikov namenja pozornost številnim pregledom, da Windows ne deluje dobro in se upočasni. Orodje je zapleteno v učenju, morate vedeti, da bo trajalo več ur, dni, tednov ali celo mesecev. Toda takoj, ko se avtor spopade z njo, bo to ne le najboljša rešitev za njega, ampak tudi prihodnje možnosti za kariero. Tehnični podatki:
 • Operacijski sistem: Mac ali Windows.
 • Brezplačna različica in polna različica.
 • Vadnice, forum, video.
 • Music Slideshow Program

  To je odličen način za ustvarjanje živahne predstavitve za vsako priložnost,Preprost in zelo dober način za izmenjavo fotografij s prijatelji in družinskimi člani. Dodajanje glasbe v ozadje vaši glasbi vam daje odličen dotik pred katero koli diaprojekcijo. Lahko naredite diaprojekcije z glasbo s pomočjo Icecream Slideshow Makerja. Ta enostaven za uporabo program ponuja preprost način za ustvarjanje lepe fotografije diaprojekcije v samo nekaj preprostih korakih. Algoritem programa za ustvarjanje diapozitivov z glasbo:
 • Poiščite brezplačen program Icecream Slideshow Maker na uradni strani in ga razpakirajte na računalniku.
 • Dodajte fotografije v program poljubne velikosti in datoteke.
 • Povlecite in spustite slike podprtih formatov neposredno v okno.
 • Kliknite gumb »Dodaj fotografije«, da odprete Raziskovalec in Pregledovalnik slik, da ustvarite diaprojekcijo z glasbo.
 • Kliknite gumb "Dodaj mapo", da premaknete vse slike iz določene mape. Ko so fotografije dodane programu, se bo vmesnik spremenil in vse se bodo pojavile v čakalni vrsti na levi strani okna.
 • Uredite vrstni red fotografij tako, da jih povlečete s tipkama "navzgor" in "navzdol".
 • Dodajte besedilo na prosojnico.
 • Kliknite gumb Dodaj v stolpcu "Besedilo" v čakalni vrsti za fotografije, da to storite. Odpre se nova plošča, ki prilagodi pisavo in barvo, spremeni njen položaj in pregleda spremembe na diapozitivu.
 • Dodajte glasbo v predstavo. Podprte formate zvočnih datotek lahko dodate z gumbom Dodaj zvok ali datotekami »povleci in spusti« v programu, da ustvarite diaprojekcijo z glasbo.
 • Opravite dodatne nastavitve, nprizberite učinke prehoda. Icecream podpira nastavitve časa za vsako sliko v čakalni vrsti.
 • Pri ustvarjanju glasbene oddaje je priporočljivo nastaviti ločljivost video izhoda, na primer 1920 x 10801280 x 10242560 x 1440 in video format: MP4 AVI, MOV, WebM.
 • Predogled diaprojekcije z vgrajenim zaslonom za diaprojekcijo. Kliknite gumb »Prebrskaj«.
 • Če predogled izgleda dobro, kliknite "Ustvari", da začnete ustvarjati videoposnetke v programu. Z glasbo, ki je prišla na koncu, se lahko pozneje seznanite.
 • Kazalnik učinkovitosti se prikaže na dnu okna programa, tako da lahko preverite pretekle dogodke. Po ustvarjanju diaprojekcije z glasbo bo avtor prejel ustrezno sporočilo iz programa.

  Pregled GarageBand za iPad in iPhone

  GarageBand 10 je že vrsto let preprost, cenovno ugoden, vendar hkrati zelo napreden v zvezi s snemanjem avtorskih pesmi brez potrebe po poglobljenem poznavanju vključenih mehanizmov. Najnovejše različice so prinesle GarageBand v skladu s slogom Logic Pro X in so vsebovale tudi impresivne funkcije, kot je Drummer. Vključeni simulatorji ojačevalcev Profesionalni program za ustvarjanje glasbe na iOS-u omogoča snemanje kitare kot šestožilnega in basovskega, zelo lahkega in zvočnega učinka kompozicijam doda profesionalno prednost. Enostavna uporaba, elegantna postavitev GarageBand in pomanjkanje prevelikih možnosti nadzora je idealno mesto za začetnike v digitalnem okolju. Orodja imajo obetavne grafične predstavitve in menijetako, da se uporabnik nikoli ne bo utrujen. Na voljo ni nobenih uporabnih možnosti urejanja, kot so navzkrižne bledenja in podcasterji, vendar obstaja še veliko drugih načinov, s katerimi lahko ustvarite čudovite pesmi. Ta program za ustvarjanje glasbe z učinki lahko avtorja nauči novo spretnost z vgrajenimi interaktivnimi lekcijami. Podprti formati: AIFF, CAF, WAV, AAC (razen zaščitenih datotek AAC, Apple Lossless, MIDI in MP3) Podpira 64-bitne in druge vtičnike zvočne naprave.

  Android: Starter Audio

  Ko gre za glasbene programe za ustvarjanje glasbe v ruskem jeziku, prednost Androida, ki podpira vse vrste konfiguracij strojne opreme in specifikacij, ne pozna meja. Zaradi pravičnosti je treba opozoriti, da sta smer zvoka na napravi in ​​generacija zvoka res zapletena. Na iOS-u je lažje, saj je njegova strojna oprema dobro razumljiva, rezultati pa so povsem predvidljivi. Toda Android ima različne programe za ustvarjanje fotografij z glasbo. To je dobro za igre in produktivne aplikacije, ko pa avtor ustvarja glasbo, ima stabilnost naprave svojo ceno. Android ima nekaj, kar ponuja tehnično zdrave glasbenike. Na primer, Stagelight 3.6 je na voljo za Android, s kromiranimi, Windows in MacOS različicami. Najboljši program za ustvarjanje glasbe je neverjetno vsestranska platforma DAW z neomejeno količino avdio in virtualnih skladb. Avtor lahko ustvari poljubno obliko na časovni premici ali LoopBuilder z uporabo korak-po-korak sekvencerja in bobnastega stroja, nato pa ga dokaže.vse to v končni izdelek. Stagelight je bil razvit kot aplikacija z zaslonom na dotik za Windows, zato je zelo primeren za naprave na dotik. Izgleda lepo potek dela, in zasnova zaslona je zelo enostaven za uporabo z lahnim pritiskom prstov. V osnovni brezplačni različici programa za ustvarjanje glasbe na Androidu avtor prejme časovni okvir, zaporedje in LoopBuilder skupaj s sedmimi bobni in petimi virtualnimi instrumenti. Med njimi sta dva sintetizatorja, električni klavir, bas, kitara in organ. Na strani učinkov avtor prejme izenačevalnik, kompresijo, zakasnitev in prirobnico. Odklenjena različica 999 $ (600 rubljev) omogoča popolno urejanje virtualnih orodij, več kot 180 prednastavitev, 14 učinkov in nobenih omejitev pri vstavljanju in pošiljanju učinkov. Če povzamemo, lahko rečemo, da je razumevanje kategorije "najboljše programske opreme" zelo subjektivno, zato bo vsak odgovor pravilen. Kot pravijo strokovnjaki, je bolje, da ustreza potrebam avtorja.

  Sorodne publikacije