Pametni telefon Huawei GR3: značilnosti, opis, pregledi

Doslej so se pripomočki podjetja Huawei izkazali za zelo dobre. Proizvajalec v svojih pametnih telefonih izvaja različne tehnologije. O načrtu ne moremo molčati. Aparati iz Celestial videti elegantno in moderno, kot pritegniti pozornost večine kupcev. Tudi nesporna prednost je dokaj močan "železo", zaradi katerega naprave lahko tekmujejo z drugimi blagovnimi znamkami. V začetku leta 2016 je podjetje predstavilo nov model poceni pametnega telefona Huawei GR3. Cena na začetku prodaje je dosegla 15.000 rubljev, zdaj pa jo je mogoče kupiti za 10.000 ali celo ceneje. Naprava je dopolnila nišo proračunskih naprav. Proizvajalec je uporabil vse potrebne možnosti. Seveda, "polnjenje" ni mogoče primerjati z vodilnimi, vendar je dovolj za vsakodnevne naloge.


Lakonična oblika paketa. Na njem se poleg glavnega imena lahko uporabi tudi alternativa - TAG-L21. Huawei GR3 je opremljen s sponko za pladenj, polnilnikom (USB kabel in adapter). Obstaja navodilo v ruščini. Na žalost proizvajalec ni zagotovil slušalk, ki so razočarale nekatere kupce. Vendar pa je tako skromen sklop dodatkov za proračunski segment že dolgo veljal za normo. Oglejmo si podrobnosti pripomočka, njegove funkcije in funkcije.

Videz

Ne bomo odstopali od splošno sprejetih tradicij in začeli pregledovati Huawei GR3 z opisom videza. Dimenzije telefona (1435 x 71 x 76 mm), po mnenjuvečina uporabnikov je optimalno izbrana. Ohišje, izdelano iz aluminija, izgleda dobro in varno. Vogali so rahlo zaobljeni, vendar so stranske ploskve enake, vendar to ne povzroča nelagodja pri uporabi. Masa pametnega telefona je majhna - 135 gramov, tako da se roka ne bo utrudila niti med dolgimi pogovori.


Kaj pravijo uporabniki o zasnovi? Čeprav je telefon neviden, izgleda prefinjeno. Na primeru ni nepotrebnih elementov, ki bi lahko pokvarili videz. Edina stvar, na katero se lahko držite, je okvir, ki je uokviril objektiv fotoaparata. Nekateri uporabniki verjamejo, da se ne ujema s celotnim konceptom, ampak je čisto individualno mnenje. Barvno paleto omejujejo trije modeli. Obstajajo srebrne, zlate in sive različice. Slednji so bolj zaželeni pri moških. Izgleda elegantno, vendar strogo. Ženske so imele radi Huawei GR3 Gold. V tej varianti sta istočasno združena tudi nežnost in veličina. Nič manj priljubljena je naprava s srebrnim ohišjem. Lahko se varno imenuje univerzalna. Sprednja plošča je standardna. Zaustavitev na vseh elementih nima smisla, saj so enaki drugim modelom. Edina stvar, ki bi jo rad poudaril, je na okvirju zaslona. Večina uporabnikov je nezadovoljnih z dejstvom, da je spodnji del nefunkcionalen. Obstaja logotip podjetja, čeprav bi bilo bolje videti kot skener prstnih odtisov. Žal pa se nič ne bo spremenilo, zato se moramo zadovoljiti s tem, kar že obstaja.

Huawei GR3: značilnosti zaslona

Na sprednji plošči tega modela pametnega telefonakrasi 5-palčni zaslon. Matrika IPS zagotavlja širok kot gledanja - do 180 stopinj. Uporabniki so opazili, da je slika praktično nespremenjena pod različnimi nakloni. Ravni barve in svetlosti so optimalne. Slika je prikazana do stopnje, ki je nasičena in realistična. Proizvajalec je predvidel zunanje svetlobne in bližinske senzorje. Zaslon se dobro obnaša na soncu. Praktično ni bleščanja, slika ne zbledi. Kot je za "proračun", Huawei GR3 značilnosti dostojno. Ločljivost je 1280 x 720 slikovnih pik. Globina barve je 24 bitov. Gostota slikovnih pik je 294 ppi, kar ni slabo za proračunski pripomoček. Prav tako je treba omeniti, da lahko uporabnik individualno prilagodi nastavitve zaslona, ​​pri čemer izbere optimalno raven kontrasta, barvno temperaturo in nasičenost.

Strojna strojna oprema

V Huawei GR3 so značilnosti delovanja popolnoma ustrezne za segment, ki mu pripada. Model temelji na procesorju MediaTek. To je precej pogosta praksa. Čeprav MT4753T ni zelo zmogljiv, zagotavlja stabilno delovanje naprave. Računalniški elementi Cortex-A53 so le osem. Zemljepisna širina - 64 bitov. Vsako jedro lahko pospeši do 1500 MHz. Tehnični postopek je 28 nm, kar trenutno ni najboljša rešitev. V vlogi koprocesorja je bil izbran trojni pospeševalnik Mali-T720 MP3. Ta grafična kartica deluje na frekvenci 450 MHz. Dve uspešni gigabajti uspešnosti dopolnjujeta zmogljivost, kar je precej dobro. Velikost izvornega pomnilnika je 16 GB. Na voljo je razširitev pomnilniške kartice.Namesto drugega "sedem" je nameščen v hibridni reži. Kaj pravijo uporabniki o uspešnosti? Precej dobro. Seveda, sodobne "težke" igre ne bodo potegnile pripomočka, ampak s povprečjem se boste spopadli z razveselitvami.

Operacijski sistem

Pametni telefon Huawei GR3 je pod nadzorom pete različice priljubljenega operacijskega sistema Android. Treba je omeniti, da do danes, se lahko šteje za zastarele, kot je že pojavil "sedem". Naprava "Android" ni predstavljena v "čisti" obliki, preko nje se uporablja korporacijski vmesnik Emotion UI 3.1 Lite. Slog oblikovanja aplikacije ni posebej različen, vendar v tem modelu še ni ločenih servisnih menijev.
Uporabniki so opozorili na možnost uporabe ročnih kretenj za nadzor telefona. Če na primer blokirani zaslon prikaže določeno črko, se sproži ustrezna aplikacija. Na voljo je funkcija hitrega dostopa in možnost izbire ciljnih gumbov.

Funkcije fotoaparata

Huawei GR3 pametni telefon ima, tako kot vsi sodobni pripomočki, dva optična modula. Glavna kamera je tista, ki se nahaja na zadnji strani ohišja. Temelji na 13-megapixel senzorju. Tip matrice je CMOS. V tem modelu je bliskavica, s katero lahko fotografirate v slabih svetlobnih pogojih. Razvijalci niso pozabili na samodejno ostrenje. Največja ločljivost slik je 4160 x 3120 px. V video načinu naprava deluje s kakovostjo Full HD. Sprednji modul ima nizko ločljivost - samo 5 Mp. Bliskavice ni. Fotografije, odkrito rečeno, so dovoljpovprečen Nizek prenos barv, nezadostna ostrina so zvoki. Največja velikost slike je 2981 x 1677 px. Meni ponuja vse standardne nastavitve, ki se izvajajo v večini pripomočkov.

Avtonomija

Kaj so značilnosti baterije Huawei GR3? To vprašanje je najbolj obravnavano. In to ni presenetljivo, saj mobilne naprave ne bi smeli "privezati" na vtičnico. Na žalost ta model ni najmočnejša baterija. Njena zmogljivost znaša le 2200 miliamperov na uro. Če upoštevamo ločljivost zaslona in značilnosti platforme strojne opreme, potem ni vredno računati na dolgo življenjsko dobo. V kombiniranem načinu bo naprava lahko delovala z enim polnjenjem približno 9 ur. S povečanjem obremenitve (Wi-Fi, igre) se bo tokrat prepolovil.

Ocene o Huawei GR3 (2016)

Zdaj je čas, da vemo, kaj potrošniki mislijo o modelih GR3. Na žalost lastniki niso dodelili veliko ugodnosti. Ponaša se z lepo obliko, trdno ohišje, dobro delovanje sistema. In to je vse. Vendar je bilo veliko več pomanjkljivosti. Najprej je treba paziti na šibko baterijo. Obstajajo taki uporabniki, ki ne "živijo" zvečer pred večerjo. Veliko senzorjev je bilo podanih veliko pripomb. Deluje nejasno, obstajajo "napake". Tipkovnica je zelo neprijetna, besede je treba vnesti večkrat. Ta odtenek je pomemben za tiste, ki veliko pišejo. Na žalost se kamera ni pokazala na najboljši strani. Čeprav je proizvajalec poudaril visoko zmogljivost, v resnici pa so fotografije precej povprečne. Po mnenju. \ Tveliko jih je komajda doseglo ločljivost 5 milijonov slikovnih pik. Obstajajo tisti, ki imajo težave s komunikacijo. Internet je omogočen šele po nekaj manipulacijah: preklop iz 4G 3G in obratno.

Posodobljena različica modela GR3

Če pregledate ta model, je vredno malo govoriti o posodobljeni različici. Huawei GR3 (2017) je bil izdan šele pred kratkim. Je nekoliko drugačen od svojega predhodnika. Prvič, pripomoček je postal malo več. Zdaj so njegove dimenzije 1472 x 7294 x 76 mm, masa naprave je bila povečana za 12 g, pojavilo se je steklo 25 D, kar je pametnemu telefonu dalo nenavaden videz, tako da je celoten dizajn zmagal. Zdaj je model GR3 (2017) zlahka zamenjen s premijskimi pripomočki. Bilo je novih barv. Telefon se prodaja z belo, modro, črno in zlato torbico. Razvijalci niso spremenili lokacije glavnih elementov. Dodana je le čitalnik prstnih odtisov. Izvlečen je bil na hrbtni strani.

Glavne značilnosti

Posodobljeni Huawei GR3 ima 52-palčni zaslon. Slika je prikazana z visoko ločljivostjo Full HD. Odlične podrobnosti, kar dokazuje gostota slikovnih pik (424 ppi). Možgani pametnega telefona so lastni procesor HiSilicon Kirin 655. Ima 8 jeder tipa Cortex-A53. Z naraščajočo obremenitvijo lahko štiri od njih pospešimo na 2100 MHz, preostali del pa je omejen na 1700 MHz. Indikator tehničnega procesa je padel, zdaj je 16 nm. Realizirana in zelo zmogljiva grafična kartica Mali-T830 MP2. Pri delovanju se taktna frekvenca poveča na 900 MHz. Huawei GR32017 je opremljenlitijeva polimerna baterija. Njena zmogljivost se je v primerjavi s predhodnikom povečala za 800 mga. Obstajajo tudi dve kameri. Sprednji del ima ločljivost 8 Mp, glavni modul pa je 13 Mp. Obstaja bliskavica, digitalni zoom, samodejno ostrenje. Pametni telefon temelji na Androidu 7.0 Nougat. Na vrhu OS je nameščena trdna lupina Emotion 5.0. Posebna pozornost je namenjena spominskim značilnostim. Posodobljena različica RAM-a se je povečala za en gigabajt. Zdaj so uporabnikom na voljo namesto 2 celih 3 GB. Vrsta pomnilnika LPDDR3. Število kanalov je dva. Frekvenca je 933 MHz. Iz neznanega razloga proizvajalec ni razširil skladišča integriranega pomnilnika, zato morajo izpolnjevati 16 GB.

Prednosti in slabosti nove različice

V pregledih lastnikov Huawei GR3 (2017) razpravljajo o prednostih in slabostih pripomočka. Poglejmo si nedvomne prednosti:
 • Eleganten dizajn.
 • Zanesljivi in ​​kakovostni materiali primera.
 • Prisotnost optičnega bralnika.
 • Nova različica operacijskega sistema.
 • Odličen zvok.
 • Podpora 4G.
 • Visokokakovostni sklop.
 • Ločljivost zaslona.
 • Ampak, kot vedno, ni bilo brez minusov. Seznam slabosti ni zelo velik, vendar se je treba še kaj pogovoriti. Tako kot pri predhodniku, so najbolj opazni zvoki baterije in senzorja. Čeprav je proizvajalec namestil bolj zmogljivo baterijo, vendar se je čas avtonomije ni povečal, saj so se druge značilnosti, kot je ločljivost zaslona, ​​povečale, platforma je postala močnejša. Žal senzor ne deluje pravilno. Razvijalci so nujno potrebni za izboljšanje optike. Ločljivost kamer, čeprav ne nizka, vendar kakovostnafotografije so odkrite. In nepričakovano je, da se uporabniki soočajo z zrušitvijo v Googlu Play, ki je popolnoma nepojasnjena.

  Zaključek

  Pregled Huawei GR3 se je končal. Če povzamemo, lahko rečemo, da ima ta model dobre lastnosti, še posebej, če upoštevamo njegov proračun. Seveda ima proizvajalec nekaj za delo in, kot kaže posodobljena različica, vse pomanjkljivosti še niso določene. Toda razmerje med ceno in kakovostjo v tem pripomočku je optimalno.

  Sorodne publikacije