Hladilniki z dvema vratoma: pregled, specifikacije, pregledi

Hladilnik je gospodinjski električni aparat, brez katerega si preprosto ni mogoče predstavljati nobene moderne kuhinje. Pri nakupu novega izdelka za dolgoročno skladiščenje izdelkov se kupec sooča s potrebo po izbiri. Serija modelov je preprosto ogromna: tako za različne proizvajalce kot za velikost in funkcionalno opremo. Najbolj priljubljeni in priljubljeni dandanes sta hladilnika z dvema vratoma. To je zaradi ugodnosti ločenega dostopa do zamrzovalnih in hladilnih komor.

Sorte

Vsi hladilniki z dvema vratoma na medsebojni razporeditvi zamrzovalnih in hladilnih komor se lahko razdelijo na dva glavna tipa:
 • enega nad drugim;
 • levo ali desno drug od drugega (vzporedno).
 • Skoraj vsi modeli prve kategorije imajo možnost prečkati vrata. To je narejeno za preprosto uporabo. S številom kompresorjev, ki zagotavljajo kroženje hladilnega sredstva, so izdelki:
 • enokompresorski;
 • dvo kompresor.
 • Slednji imajo velike funkcionalne zmožnosti, vendar so njihovi stroški veliko višji.

  Specifikacije

  Glavni kazalniki, ki jih povprečni uporabnik namenja pri izbiri hladilnika z dvema vratoma: dimenzije (naj bi ustrezal kuhinji) in uporabna prostornina (ki je neposredno odvisna od števila družinskih članov).


  Med tehničnimi značilnostmi je treba opozoriti:
 • poraba energije;
 • Raven hrupa;
 • razred porabe energije;
 • vrsta in število kompresorjev;
 • funkcionalnost.

  Vodilni proizvajalci

  Najbolj znani in pridobljeni v zaupanju in priljubljenosti uporabnikov proizvajalcev hladilnikov z dvojnim hladilnikom so:
 • nemški Bosch, Siemens, Liebherr in Miele;
 • južnokorejski Daewoo, LG in Samsung;
 • ruski Biryus;
 • beloruska Atlant;
 • turški Beko;
 • slovenski Gorenje;
 • italijanski Indesit in Zanussi;
 • ameriški whirlpool;
 • Kitajski Haier.
 • Proizvajalci za celotno tehniko zagotavljajo garancijo od 1 leta do 3 let, na modelu razreda Premium pa do 5-8. Razred porabe energije sodobnih hladilnikov: od A do A +++ (zelo redko lahko najdemo kompaktne izdelke z nizko porabo z indikatorjem B).

  Manjši proračunski modeli

  Ni nujno čakati od hladilnikov z dvema vratoma začetne cenovne kategorije (do 15.000 rubljev) široke funkcionalne opreme, čeprav je njihov glavni namen (tj. Dolgoročno skladiščenje izdelkov), opraviti vse za 100%.

  Priljubljeni modeli z nižjo lego zamrzovalnika (najbolj priljubljeni v zadnjem času) so: ruski "Biruya 151" (13500 rubljev), turški Beko RDSK 240 M 00 S (14000 rubljev) in italijanski Indesit TIA 140 (15000 rubljev) ) Raven hrupa pri vseh treh modelih ne presega 39-40 dB. Mehanska kontrola zagotavlja enostavnost in zanesljivost delovanja. Energetski razred - A. Dimenzije hladilnikov z dvema vratoma: višina - 145 cm, širina - 54-60 cm in globina - 60-66 cm. Če želite, lahko vsako ljubico zlahka vzamete podobnostroškovni in prostorninski model, vendar z zgornjo lokacijo zamrzovalnika (npr. "Birus 153 EC" ali Indesit ST 14510).

  Veliki dvojni hladilniki

  Ti izdelki so namenjeni velikim družinam. Volumen približno 450 litrov je Whirlpool B TNF 5011 W (50800-51500 rubljev) in Beko RCNE 520 E 21 ZX (61100-61800 rubljev) Tehnične specifikacije konkurentov so zelo podobne: splošne dimenzije 192-195H70H70-755 cm, 1 kompresor, No Frost (v obeh predelkih), način hitrega zamrzovanja, elektronski nadzor, antibakterijski filter.
  Posebnost modela Beko je ohišje iz nerjavečega jekla s posebnim premazom, ki ne pušča prstnih odtisov, in izdelovalca ledu Twist. Hladilnik Whirlpool je izdelan v običajnem belem (in naravno cenejšem) obarvanem belem ohišju.
  Za zgoraj opisane modele je dostojna konkurenca Atlant XM 4524-000 ND. Pri pridobivanju samo enega kazalnika (koristen volumen je 367 litrov), stane veliko manj - približno 31000 rubljev. Poleg tega beloruski proizvajalec zagotavlja 3-letno garancijo (Whirlpool in Beko - 1 oziroma 2 leti).

  Funkcionalne značilnosti hladilnikov z dvema kompresorjema

  Oprema enega hladilnika z dvema kompresorjema omogoča:
 • povečanje prostornine obeh komor (tako zamrzovanje kot hlajenje);
 • za povečanje hitrosti postopka zamrzovanja izdelkov na želeno temperaturo;
 • za neodvisno nastavitev temperature in po potrebi popolnoma odklopite eno od komor.
 • Pomanjkljivost takšneganjihovi višji stroški.

  Popularni modeli proračunskih hladilnikov z dvema kompresorjema

  Med proračunskimi modeli (v cenovni kategoriji okoli 20.000 rubljev), opremljeni z dvema kompresorjema, sta hladilnika z dvema vratoma "Atlanta" (glede na številne ocene potrošnikov) splošno priznana vodilna. Dva priljubljena modela beloruskega proizvajalca HM 6024-031 in HM 6023-031 imata enake splošne dimenzije (višina - 195 cm, širina - 60 cm in globina - 63 cm) in skupna uporabna prostornina (347-350 litrov). Razlika je v tem, kateri od oddelkov je za vas najpomembnejši pri vsakodnevni uporabi. Če ste navajeni shranjevati veliko zamrznjenih živil, potem je vaša izbira Atlant XM 6023-031, v kateri je zamrzovalnik skoraj 15-krat več kot "sošolka". V tem mestu za shranjevanje izdelkov pri temperaturi + 2-4 stopinj, seveda, manj. Nasprotno ima Atlant XM 6024-031 veliko hladilno komoro in zato tudi manjši zamrzovalnik. Cena za oba modela je enaka in je približno 19.000 rubljev. Do nespornih prednosti (razen za zelo ugodno ceno) bi morala biti vključena 3-letna garancija proizvajalca.

  Dvodelni hladilniki premium razreda s standardnimi postavitvami vrat

  Stroški takih izdelkov so v 200.000-300.000 rubljih. Njihova tehnična oprema in funkcionalne zmogljivosti bodo zadovoljile tudi najzahtevnejše potrošnike:
 • 2 inverterja;
 • hladilna enota z območjem svežosti (Bio Fresh z ločenim regulatorjem temperature);
 • ​​
 • teleskopski predalivodniki;
 • zamrzovalni predel (seveda No Frost), ki ohranja hladno 34 ur po izpadu električne energije;
 • elektronsko krmiljenje z zaslonom s tekočimi kristali (z ločenim prikazom temperature, ki se vzdržuje v komori)
 • zvočno signaliziranje o nepopolno zaprtih vratih;
 • razred porabe energije A ++;
 • in še veliko več.
 • Po pregledih hladilnikov z dvema vratoma premium razreda so najbolj priljubljeni modeli Liebherr CBNPes 5167 (stroški približno 200000 rubljev) in Miele KFN 14947 SDEed (300000 rubljev). Oba izdelka sta izdelana iz ohišja iz nerjavečega jekla in imajo uporabno prostornino 411 in 412 litrov. Značilnost Miele KFN 14947 SDEed so hidravlična zapirala za vrata (za popolno in tesno zapiranje precej lahkega pritiska - Soft Close).

  Modeli hladilnikov [side-by-side] hladilnikov

  Side-by-side široki hladilniki na bočnici so najbolj zahtevni v velikih družinah. Uporabna količina teh izdelkov se začne pri 500 litrov, minimalna širina pa je 90 cm. Najbolj priljubljena med hladilniki, nihajočimi vrati v cenovni kategoriji do 100.000 rubljev, so izdelki južnokorejskih proizvajalcev Daewoo, LG in Samsung. Model Daewoo FRNX 22 B5CW, z uporabno prostornino 577 litrov, z enim kompresorjem in multi-stream multi-stream hladilnim sistemom, danes stane 57400-57900 rubljev. Samsung RS 57 K 4000 WW enake velikosti, opremljen s sodobnim inovativnim inverter kompresorjem, bo stala 75000 rubljev. In 613-litrski LG GC-B 247 JMUV je že okoli 89.000 rubljev.
  MedVeliki dvojni hladilniki ob strani v cenovnem razponu od 100.000 do 200.000 rubljev potrošniki raje uporabljajo nemške proizvajalce Bosch in Siemens. Najverjetneje je to mogoče pojasniti s kakovostjo in zanesljivostjo izdelkov, ki so podprti z dolgoletnimi izkušnjami pri proizvodnji gospodinjskih aparatov za različne namene.
  Popularni hladilnik Siemens KA 90 IVI 20 R z uporabno prostornino 523 litrov, skupaj z enim standardnim kompresorjem, avtomatskim izdelovalcem ledu in sistemom No Frost za oba fotoaparata stane približno 150.000 rubljev. Model Side by side Bosch k ag 90 AI 20 R s podobnim volumnom, območje svežine (z možnostjo izbire temperature), dve škatli za zelenjavo in sadje (z nadzorom vlažnosti) stane kar 174.000 rubljev. Oba hladilnika z dvema vratoma z zamrzovalnim predelkom na levi imata energijski razred A + in letno garancijo proizvajalca.

  Kaj iskati pri izbiri

  Če ste "srečni" lastnik majhne kuhinje, potem pri izbiri hladilnika z dvema vratoma velikost igra pomembno (in pogosto glavno) vlogo. Poleg tega, ne pozabite na dejstvo, da bo izdelek treba dati v stanovanje. Zato ni potrebno meriti velikosti vseh vrat. Naslednji korak pri izbiri je določitev potrebnega (zadostnega) uporabnega obsega. Z istim delom podnožja (to je, koliko prostora bo v vaši kuhinji), se hladilniki zelo razlikujejo po višini (od 140 do 220 cm). Višji je izdelek, večji je njegov obseg - s tem aksiom se ne prepirate. Vendar pa ni vredno poskušati maksimirati, saj bo vse odvisnoštevilo družinskih članov in posledično število potrebnih proizvodov. Skupna lokacija kamer je navada. Dvodelni hladilnik z zamrzovalnim predelom, ki se nahaja spodaj, bo bolj primeren za tiste, ki so bolj udobni in udobni, da se prepognejo nad zamrznjenimi polizdelki in obratno. Funkcionalna oprema naprave je neposredno povezana z njeno ceno. Na primer, iz nekaterih "vrtinčkov", kot je npr. Izdelava ledu ali ločenega temperaturnega regulatorja v svežem območju, je mogoče shraniti in zavreči. V razredu izdelkov za varčevanje z energijo pa je vredno pozornosti. Višja kot je ta številka, nižji so stroški električne energije. Ker je hladilnik običajno kupljen za precej dolgo časovno obdobje in je priključen na električno omrežje 24 ur na dan, je lahko znesek prihrankov zelo velik.

  Skratka

  Raznolikost razpona (tako v ceni kot glede števila proizvajalcev) nam v kratkem članku ne omogoča zelo podrobnega pregleda. Končna izbira bo odvisna samo od vaših finančnih zmožnosti in vaših osebnih preferenc. Z nakupom takšnega izdelka v specializiranih prodajalnah s časovnim preizkusom lahko vedno dobite izčrpne informacije od izkušenih prodajnih svetovalcev.

  Sorodne publikacije