Xbox One združljivost z igralno konzolo

Oboževalci igralnih konzol spremenijo generacije najljubših konzol, ki se tradicionalno zaznavajo dvoumno. Po eni strani je očiten napredek in izboljšave, ki ne morejo, ampak prosim, po drugi strani pa so neizogibni stroški novih naprav in dodatkov ter pomanjkanje zmožnosti za zagon starih iger na konzolah novega tipa. Zato so Microsoftovi inženirji razvili in uspešno implementirali tehnologijo združljivosti, ki vam omogoča zagon mnogih Xbox 360 iger, razvitih na konzolah Xbox One in bolj produktivnih serijah S in X.

Kako deluje

Proces obdelave iger na konzoli nove generacije je v bistvu nepomembno posnemanje. Koda za vsako od iger Xbox One se igra v naravnem okolju - arhitekturi x86. To je omogočila kontinuiteta generacij (kljub temu pa Xbox One ni nastal iz nič, temveč je upošteval delovanje prejšnje platforme), pa tudi kvalitativno obdelavo vsakega dela podatkov, ki prispe v emulator. Kot rezultat, se izkaže, da v načinu združljivosti nazaj igra deluje tako, kot so jo sprva mislili njeni ustvarjalci, ne da bi se spotaknili o pomanjkljivostih, ki bi se neizogibno pojavile med skrivanjem.


Seveda je treba s tem pristopom k obdelavi podatkov zahteve za procesor kot glavno računalniško napravo povečati plaz: virtualno okolje se ne razlikuje v skromnih apetitih, vendar še vedno obstajajo popolni nizi ukazov nizke ravni, večnitne konverzije.Vendar, ker Microsoft ni obžaloval niti časa niti sil za kvalitativno razhroščevanje celotnega procesa (več kot sto testerjev samih), stare igre niso prikrajšane le za običajen spremljevalni proces napak, ampak pogosto videti veliko bolje kot prvotna konzola. Seveda se to ni zgodilo takoj: v zgodnjih fazah je veliko uporabnikov ugotovilo, da je v nekaterih igrah kompatibilnost Xbox One bistveno večja od njegove predhodnice. Toda povratne informacije so izhajale iz sadja: veliko je bilo upoštevano, popravljeno in za trenutek se lahko Xbox One imenuje naprava "dva v enem", saj veliko tega, kar igralci Xbox 360 zlahka predvajajo z novo generacijo priključka.


Pri uporabi konzole Xbox One X ali S je mogoče začeti nekaj iger v Ultra HD (npr. Gears Of War 3). Poleg tega je veliko iger X-serije, ki se izvajajo na konzoli, bistveno boljše od originalne grafike za kakovostno grafiko, ki je prijetna za oči z izboljšano podrobnostjo, učinkovitejšo obdelavo teksture in občutno izboljšanje učinkov odbojev in senc. Zaradi aktivnega napredka tehnologije HDR nekateri razvijalci poskušajo uvesti zmogljivost visokega dinamičnega razpona in industrijo igralnih konzol, vendar je to trenutno zaradi tehničnih težav in znatnih finančnih sredstev za njihovo premagovanje.

Razpoložljive igre

Do sedaj je na voljo več kot štiri igralce igralcem backgammonata številka še naprej narašča. Med njimi so na primer vsi deli Assassin's Creed na Rogue, nekatere Halo igre, trilogija Mass Effect, veliko iger iz vesolja iz Star Wars, itd. com

Kako igrati

Vsaka igra iz seznama združljivosti za nazaj Xbox One deluje podobno kot trenutna. Za škatlo je dovolj, da v pogon, konzolo vstavite disk, digitalne kopije pa se začnejo v razdelku »Pripravljen za namestitev«. Hkrati pa podprte igre za Xbox 360 igralcem omogočajo enake zmogljivosti kot "klasični" igralci: ustvarjanje in prenos ekip, klepet in igranje s prijatelji.

Uporaba obrobja

Na žalost uvedba združljivosti z nazaj ni vplivala na igralne dodatke. Kinect Touch Controller, krmilna palica Flight Stick, volan in druge zunanje naprave z drugimi različicami konzol so nezdružljive. Zagon igre, razvite v okviru Kinect 360 Xbox One, lahko deluje samo z dodatki iz tega set-top boxa, vendar ne bo delovalo. Hkrati pa poskus priklopa novih naprav na konzolo starega tipa tudi ne bo prinesel nobenih rezultatov. Enako velja za izmenljive trde diske HDD medijev iz konzole Xbox 360 na Xbox One.

Sorodne publikacije