Nvidia Quadro FX 580: Pregled, pregledi

Sodobne grafične kartice so zelo drage. Na primer, cena za NVidia GeForce GTX 2060 RTX presega 1.000 $. Seveda pri takšnih cenah velika večina uporabnikov ne bo mogla privoščiti take kartice. Edini izhod je obrniti se na rešitve iz bližnje preteklosti. Zelo zanimiv je NVidia Quadro FX 580. To je odlična grafična kartica za leto 2009, ki je še vedno sposobna prikazati dobre rezultate. Še posebej, če dobite overclocked vzorec iz Sapphire ali ASUS. Ampak vse je v redu. Za začetek upoštevajte ključne značilnosti te grafične kartice.

Kaj je takšna grafična kartica?

NVIDIA Quadro FX 580 je produktivna grafična kartica, ki ustreza potrebam strokovnjakov. Popolnoma se kaže pri delu z videom v programih Pinnacle ali Sonia Vegas. Delo z grafiko v "Photoshopu" je prav tako zelo sposobno. Ta video adapter je bil objavljen in izdan leta 2009. In v tem trenutku je obravnaval vrhnji segment. Zdaj je njegova zmogljivost primerljiva z nekaterimi diskretnimi adapterji v prenosnih računalnikih. Toda tudi to je dovolj za večino nalog. V današnji realnosti ta grafični adapter zaostaja celo s proračunskimi možnostmi. Hkrati pa je veliko cenejši.


Glavni problem je, da je NVidia Quadro FX 580 že dolgo nehal izhajati. Poiščite to grafično kartico samo na sekundarnem trgu. In to je vedno loterija. Nikoli ne veste, koliko dela prejšnji grafični vmesnik. In ševredno izkoristiti priložnost Kupite profesionalno grafično kartico po smešni ceni? Zakaj ne? Treba je omeniti, da produktivnost v igračah skoraj ne bo. Ni namenjen zagonu iger. V programih AvtoKad, Pinnacle ali Sony Vegas pa bodo dosežki uspešnosti oprijemljivi in ​​zdaj je čas za pregled ključnih značilnosti izdelka.

Ključne specifikacije

Čas je, da se obrnete na suhe številke in upoštevate specifikacije NVidia Quadro FX 580512MB. Za priključitev te video kartice se uporablja PCI-E 16x 2.0 priključek, ki je prisoten na praktično vsaki moderni matični plošči. Adapter uporablja grafični procesor G96 s kodnim imenom Tesla. Izdelana je s 65nm procesno tehnologijo in lahko hkrati podpira dva monitorja z največjo ločljivostjo zaslona 2560x1600 slikovnih pik. V matematičnem bloku je 32 procesorjev, ki delujejo na povišanih frekvencah. Delovna frekvenca pomnilniškega vodila je 1600 megahertz. Grafično jedro deluje s frekvenco 450 megahertzov. Za strokovne naloge je to dovolj.


Ta video adapter zagotavlja globino barve v območju 128 bitov. Zato spada v profesionalne rešitve. Obstaja podpora za pixel shaderje četrte različice, polno podporo za CUDA in stopnjo anizotropnega filtriranja 16x. Grafična kartica podpira grafični pogon DirectX 10.0 OpenGL 3.0. O 12. različici "Direct" in ni treba sanjati. Prostornina video pomnilnika je 512 megabajtov. Toda v primeru profesionalnih video adapterjev glasnost ni pomembna. Tu se igra vloga jedra in pomnilniškega vodila. To so tistikazalniki vplivajo na uspešnost.

Priključki in vmesniki

NVidia Quadro FX 580, ki smo jo pregledali tukaj, ima en glavni vmesnik za povezavo tipa DVI. Zastarela VGA sploh ni na voljo. čeprav ima komplet adapter za ta spojnik. Poleg glavnega vmesnika sta še dve vrsti vrat DisplayPort. Uporabljajo se za priključitev dodatnih monitorjev. Ni več vmesnikov. HDMI takrat ni bil prisoten, analogni S-Video pa ni bil vgrajen v profesionalno grafično kartico. Torej tam ni potreben. Ta vmesnik ni bil zasnovan za gledanje filmov na televiziji. Toda podpora za več monitorjev je nujno potreben atribut za profesionalno grafično kartico. Zato je ta podpora tukaj in se izvaja. Na splošno je niz vmesnikov v adapterju zelo slab. Čeprav se je leta 2009 štel za vrh. Zdaj pa govorimo o uspešnosti.

Produktivnost v igrah

Tisti, ki so kupili funkcije NVidia Quadro FX 580, smo si ogledali nekoliko višje v upanju, da bodo vaše najljubše igrače letele na povprečnih grafičnih nastavitvah, kar bo močno razočaralo. Ta grafični ustvarjalec lansira World of Warcraft Cataclysm z minimalnimi nastavitvami grafike. In o najljubših rezervoarjih in ni nobenega govora. Igra ne bo niti začela s tem grafičnim vmesnikom. S to grafično kartico lahko igrate samo igrače 2008-2009. In upanje za visoko FPS ni vredno. Tudi proračunski GeForce 610M, ki ima proračunske prenosnike, ima bistveno boljšo igralno zmogljivost. Torej, računaj na veliko ni vredno. Če steČe iščete grafično kartico za igrače, se vzdržite nakupa tega modela.

Produktivnost v programih

Toda v specializiranih programih je opaziti povečanje produktivnosti. Uporabniki trdijo, da je v programih, kot je Autocad, dobiček pri uporabi naprave NVidia Quadro FX 580 približno 150%. Morate prenesti strokovnjaka s uradne spletne strani proizvajalca. Po njegovi namestitvi bo mogoče računati na največje število. Prav tako se je adapter dobro prikazal pri nameščanju videov v SonyEVAS in Adobe Premiere. Na splošno je ta grafični adapter še vedno primeren za profesionalne naloge. in odkup na sekundarnem trgu je vredno, če ste se ukvarjajo z namestitvijo video ali ustvarjanje visoko kakovostnih grafike. Še posebej, ker bo cena te grafične kartice smešno nizka. Ne zamudite priložnosti, da postanete profesionalni grafični adapter.

Pozitivne povratne informacije lastnikov

Kaj pa tisti, ki so kupili NVidia Quadro FX 580? Povratne informacije uporabnikov so dvoumne. Približno enako število pozitivnih in negativnih komentarjev. Toda začnite bolje s profesionalci. Lastniki tega grafičnega adapterja pravijo, da resnično zagotavlja najvišjo zmogljivost v profesionalnih aplikacijah. Nekateri trdijo, da je bila rast produktivnosti v primerjavi s konvencionalnimi grafičnimi karticami do 500% (vendar je manj verjetno, da bi verjeli). Prav tako uporabniki opozarjajo, da je delo standardnih voznikov v večini primerov zadovoljivo. Včasih vam ni treba prenesti posebnihza določen program. Vendar je odvisno od samega programa.

Še ena značilnost NVidia Quadro FX 580 je dober hladilni sistem. Večina modelov je opremljena z odličnim radiatorjem s tankimi rebri in hladilnikom. Slednje je zelo preprosto, vendar učinkovito ohlaja grafično jedro in pomnilniško vodilo. Predvsem uporabniki omenjajo podporo CUDA. Ta tehnologija omogoča razkladanje procesorja in izračun same grafične kartice. Lastniki tega grafičnega adapterja prav tako pravijo, da je grafična kartica kompaktna velikost in je postavljena skoraj v vsakem primeru. To velja tudi za ugodnosti. Seveda je cena tega grafičnega adapterja neverjetno prijetna. Pravijo, da je cenejša samo za nič.

Negativna povratna informacija lastnikov

Zdaj pa ni bilo všeč uporabnikom NVidia Quadro FX 580. Najprej so bili uporabniki razočarani, da ni igralnih zmogljivosti. In to je res. Ta grafična kartica ni namenjena za zagon igrač. In to dejstvo posebej omenja proizvajalec specifikacij adapterja. Prav tako uporabnikom ni bilo všeč pomanjkanje VGA priključka za povezavo monitorja. Toda ta vmesnik je že dolgo zastarel. In njegovo pomanjkanje razlage je zelo preprosto: proizvajalec je pogledal v prihodnost. In za zastarele tehnologije ni prostora. Še posebej v strokovnem segmentu. Druga značilnost: nekateri ročni programi ne delujejo dobro s standardnimi gonilniki za ta grafični vmesnik. In tukaj se ničesar ne da storiti. Edina rešitev je prenos posebnih gonilnikov za ta program. Samopotem lahko dosežete največjo zmogljivost.

Razsodba

Ali je vredno iskati grafično kartico na sekundarnem trgu? Odgovor na to vprašanje je v celoti odvisen od načina uporabe grafičnega adapterja. Če je vaše področje obdelave video ali ustvarjanje grafike, potem lahko varno kupiti ta adapter. Primeren je tudi za inženirje, ki delajo v AvtoKadu. Ampak, če imate radi igrače, potem nima smisla kupiti to grafično kartico. Učinkovitost v igrah ne boste videli. Da, in v sodobnih različicah profesionalnih aplikacij, ne boste dobili bistveno povečanje produktivnosti. Toda v starih različicah - prosim.

Zaključek

Pregledali smo profesionalni grafični adapter iz preteklosti, imenovan NVidia Quadro FX 580. Opis se je izkazal za zelo podrobnega. To grafično kartico lahko preprosto uporabljajo strokovnjaki ta dan. Lahko pa ga najdemo le na sekundarnem trgu.

Sorodne publikacije